Ali uśmiechnięty ogród cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ali uśmiechnięty ogród cz. 3

Post »

Tak ja też mam tą wysoką galiardię i ciągle trzeba ją podwiązywac bo puszcza dużo "odnuży"wysokich które się wykładają :? a Twoja zdecydowanie fajniejsza,niższa i trzyma się "w kupie" i kolorek też ładniutki :uszy
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Jacek gailardie i żółte i ciemne czerwone były do kupienia w ogrodniczym, tam gdzie pracowałam. Mam nadzieje, że za rok pokrój gajlardii zostanie taki sam bo piękna z niej kępa... a czerwone były takiej wysokości jak żółte i inna jeszcze odmiana takie niziutkie jak płożące prawie wyglądały...

Ave, ja uwielbiam jeżówki..w tym roku udało mi się dokupić żółtą i pomarańczową... małe sadzonki ale mam nadzieje, że ładnie przezimują i na drugi rok zakwitną :) Stojaczek pomalowałam bo jakiś stary zardzewiały wyciągnęłam z piwnicy... i bardzo ładnie się prezentuje szczególnie z takimi drobnymi delikatnymi kwiatuszkami... Liliowców dużą kępę mam tylko tych żółtych i jeszcze tych pospolitych pomarańczowych drobnych... za innymi dopiero się rozglądam, bo tutaj poznałam ile ich jest i w jakich cudnych kolorach mogą być...
A co do ślimaków... to na pewno one pocięły róże? Pamiętam że na różach takie gąsienice żerują...

Aleksander, Ślazówki bardzo lubię :) Co do szarłatu to co roku gdzieś tam się wysiewa i zawsze zostawiam kępkę... kapustki lubię bo jesienią pięknie się przebarwiają i nadają uroku działce... tylko trzeba uważać na gąsienice bielinka, ja muszę co jakiś czas chodzić i je wyzbierywać bo moment i by całe zjadły... Co do gajlardii tej żółto-czerwonej też mam... i chyba też ją wywalę :evil: przewala się, nie jest zbyt ładna i za wściekły kolor ma dla mnie...

Grazia, dokładnie... ja swoją tą żółto-czerwoną chyba wyrzucę... za wściekły ma kolor i się pokłada... mam tylko nadzieję, że za rok ta żółta będzie też taką ładną niewysoką kępką... bo jak zdziczeje to :twisted:

Może zdążę jeszcze wrzucić jakieś zdjęcia a jak nie to żegnam Was bo na weekend uciekam za miasto ;)
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Ja swojej galiardy nie wyrzucę...pokłada się to fakt ale ciągle kwitnie niestrudzenie...ale chyba przeprowadzę ją gdzie indziej bo w wężu mi nie pasuje ;:224 Też jestem ciekawa tej żółtej...czy w następnym roku też będzie taka niska :?:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Alu
W zimne wieczory warto ogrzać się przy jaskrawo żółtych kwiatach kwitnących o tej porze więc spaceruje sobie po forumowych ogrodach - u Ciebie sporo tego koloru
A gailardia faktycznie urocza ... zbieraj nasionka bo sporo chętnych jest na nią ... :;230
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Ala....TY masz lisie św. Józefa.....czy je sadzi sie teraz czy na wiosnę....bo zapomnialam :oops: :?:
Monardy ślicznie sie przyjęły.... ;:196
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

GRAŻYNKO lilie sadziło się w sierpniu teraz one mają już listki . Nie wiem czy na wiosnę to nie będzie za póżno a może zakwitną . Alutku pozwolilam sobie odpowiedzieć ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie, coraz mniej czasu, bo zaczęła się szkoła i jesienne porządki bo przymrozkach... czas pożegnać się z daliami, kannami... tylko kapustki ozdobne wyglądają urokliwie... to ich czas... chociaż już smutny i zimy czas :(

Fragola,
te gajlardie to chyba muszą mieć sucho i pełne słońce wtedy mniej się bują... a co do żółtej...cóż okaże się... ale gdyby miała rosnąc wysoko to pewnie by i w tym roku to pokazała... a ona tylko kępę powiększa... i to solidnie :)

Krysiu
, no niestety, teraz pozostaje nam domowe ciepełko i urok zdjęć letnich :) Co do nasionek... szczerze wcześniej nie pomyślałam i obrywałam przekwitnięte kwiatki ,żeby ładnie kwitła... a te co zostawiłam... chyba za mało czasy, żeby nasionka dojrzały :? Poprawię się za rok ;)

Grażynko, Jadzia Ci odpowiedziała... je najlepiej przesadzać po kwitnieniu kiedy giną... bo niedługo potem wypuszczają rozetkę i z nią zimują...ale myślę, że mimo wszystko lepiej posadzić je teraz niż na wiosnę... bo one potrzebują do rozwoju na początku chłodu...czyli zimy :)

Jadziu
, proszę bardzo ;)
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Ale się opisałam....hihih....na sucho ;:223
Dzięki dziewczynki ;:196 -to w takim razie mam coś innego-chyba cebulę korony....bo te lilie to są w ziemi i maja kępkę liści-jak piszecie.
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No widzisz czyli wszystko w normie Grazynko :wink:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie, ponieważ przymrozki pozbawiły mnie piękna większości nietrwały kwiatów... pozwolę sobie przypomnieć dalie, które już wykopuje po mału :(

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Ach , żeby można było zatrzymać czas... przepiękne dalie.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz Alusiu pozostają nam juz tylko fotki ,gdyż ogród zaczyna zasypiać na długie zimowe miesiące ;:196 Piękna ta biała dalia
x-d-a

Post »

Alu, szkoda tych dalii - tak pięknie jeszcze kwitną!
U mnie przymrozków jeszcze w zasadzie nie było, ale ja nie mam dalii, więc boję się tylko o doniczkowce. Powolutku znoszę je do domku i do piwnicy. I znowu pół roku trzeba będzie czekać na wiosnę :(
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Nie było mnie 3 dni w domu i po powrocie zastałam pomarznięte dalie :? .
Twoje pięknie kwitły ;:108 .
Dzisiaj trochę poznosiłam na klatkę schodową ,fuksje i pelargonie,bo jeszcze kwitną ,a mrozik je oszczędził :wink:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Alu, dalie bombowe :!: Zwłaszcza o postrzępionych płatkach :!: Te od Ciebie super mi kwitły i bardzo urosły więc mogę się już podzielić z mamą, bo u niej w glinie rosną fantastycznie. U mnie już wykopane i schowane.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”