Mam i ja :D

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kasia86
500p
500p
Od: 14 lut 2010, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mam i ja :D

Post »

ewelina8005
Dziękuję, ja wariowałam, bo tych odmian Epi się nie spotyka zbyt często - przynajmniej u mnie. Ostatnio widziałam własnie N-Joy w swojej kwiaciarni ale kobita za 40cm na pałąku chciała 50zł :shock: Zatem jak się ta okazja na all nadarzyła to nie mogłam nie-skorzystać. Neonka mam juz zaklepanego u jednej z forumowiczek - tylko muszę poczekać jakies 3 lata aż podrośnie :lol: Ale już mnie tak na niego nie ściska od kiedy mam te dwa - na jakiś czas excytacji wystarczy.

arlet3 ;:7
Dziękuję za pomoc w zidentyfikowaniu eszka. Muszę o nich poczytać, bo jakos się nigdy nimi specjalnie nie interesowałam, ale skoro dostałam, a on podobno ładnie kwitnie więc się o niego zatroszczę.
U mnie ten sposób ukorzeniania działa niezawodnie - w sumie nie wiem dlaczego - może przez te kamyczki. Pewnie się objadły w akwarium czegoś co roślinom odpowiada.
Teraz właśnie zważywszy na "jeden parapet+półka" staram się ograniczać. Aczkolwiek bywam dumna, bo jak ja tam 80 doniczek pomieściłam w zimę to nie mam pojęcia. Całe szczęście, że jest lato to parapety odetchnią gdy kwiatki są na balkonie. :heja

diament
Skąd je biorę? Zewsząd. Na początku to w jakiś szał zbierania wpadłam, pewnie tak jak większość ludzi tutaj. Brałam wszystko od wszystkich i szukałam po internecie wszystkiego co u kogos widziałam. Teraz już wiem, co mi się podoba i zawęziłam obszary poszukiwań do konkretnie trzech typów roślin. Jednocześnie dzięki temu, że mam sporo różnistych roślin (po okresie zbieractwa) to jest się czym wymieniać z innymi. A z tymi Epi to był zupełny przypadek. Tak jak pisałam Ewelinie - to była okazja. Wpisałam "Epipremnum" na All i wyskoczyły tylko 3 propozycje z czego 2 to te moje ;:63 Szkoda było nie skorzystać, skoro jak juz się pojawią raz na rok w kwiaciarni to kosztują tyle co Hoye :roll:

maribat
Ja się czasami cieszę, że w sklepach nie ma :? dzięki temu mam jeszcze pieniądze na jedzenie :;230
Pozdrawiam ciepło:)
Moje wątki ---> Kasia86
Hoje i inne domowe na sprzedaż
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu ja boję się kupować na all, czasem się nie opłaca bo w kwiaciarni można kupić dużego kwiata za tą samą cenę co na all szczepke + przesyłka. Ale poszukam może i mnie się trafi okazja.
Awatar użytkownika
Kasia86
500p
500p

Post »

W moim przypadku się opłaca - może w tej mojej Warszawie rzeczywiście jest drożej niż wszędzie indziej. Pani w kwiaciarni chciała za szczepkę 20cm Hoji tricolor w stanie niekoniecznie jędrnym 40 zł :roll: Ostatnio na All mój ;:167 zrobił prezent i zamówił 2 śliczne wielkie i zdrowe choje. Zapłacił 50 zł razem z przesyłką i przyjechały kurierem następnego dnia rano.
Wiadomo, że zawsze jest strach - ale jak ktoś ma 500 punktów pozytywnych to znaczy, że raczej profesjonalnie podchodzi do tematu. Czasami też, jak nie jestem pewna sprzedającego to piszę do kilku jego wcześniejszych klientów i się dopytuję jak sie roślina po czasie sprawuje itp - ludzie chętnie odpowiadają.
Zostałam oszukana tylko raz i to nie do końca oszukana, bo roślinę wreszcie otrzymałam. Zrobił to ten użytkownik dobrze znany tutaj na forum, z którym kilka osób miało problemy, ale u mnie stało się to jeszcze przed erą forum. W sumie zamawiam przez All tylko fiołki (zawsze od tej samej Pani, wybitnie profesjonalnej) i też sukulenty parę razy zamawiałam na prezent i też było miło.

Pzdr
Moje wątki ---> Kasia86
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p

Post »

Kasiu napisz mi na PW u kogo zamawiasz hojki? Dzięki ;:196 a nad epi zastanawiam się ;:224
Awatar użytkownika
Kasia86
500p
500p

Post »

Napisane...

A tu na specjalne życzenie :D :

Pieniążek:

Obrazek

I Poziomka:

Obrazek

Tak w porę letnią:) To są miniatury, jakby ktoś nie wierzył :;230
Moje wątki ---> Kasia86
Awatar użytkownika
iwosia88
1000p
1000p
Od: 1 maja 2010, o 15:17

Post »

Właśnie poznałam Pieniążka i Poziomkę - piękne króliczki ;:138 Kasiu, Twoje zwierzątka są super :tan
Moje kwiatowe wątki i nie tylko ;) Zapraszam :)
Spróbuj żyć tak, żeby ktoś dzięki Tobie powiedział: "Tak, jestem szczęśliwy"...
Iwona :)
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p

Post »

Słodkie masz króliki ;:138

napisałam na PW do Ciebie. Hojek nie znalazłam a ceny powalające ;:223
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p
Od: 29 kwie 2010, o 13:42

Post »

Króliki fantastyczne,chciałoby się je tarmosic :D
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Kasia86 pisze:Dziękuję dziękuję...

Może ktoś wie czy ten mój AESCHYNANTHUS to AESCHYNANTHUS :roll:

:wit
Witaj Kasiu tak to ten kwiat już nazwy nie piszę bo można język połamać ale jak u mnie oglądałaś to wisi na ścianie ten sam tylko duży on dość szybko rośnie tylko wsadź go do ziemi jak Ci się ukorzeni.Hojki trzeba trochę poczekać ale warto moja chyba po trzech latach ruszyła w tym roku jak szalona ,A masz bardzo dużo pięknych kwiatów musisz miec dużo miejsca w domu. ;:138 :wink:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
Kasia86
500p
500p

Post »

Króliki dziękują wszystkim za pochwały - obiecuję, że to już ostatnie moje zwierzaki :;230

skorpion811-51 ;:7 witaj u mnie. Z tym miejscem to nie jest zbyt ciekawie... Oto całe moje miejsce jakie mam:

Obrazek

I dodatkowo balkon :? łatwo nie jest i kombinować musze straszliwie.

Pozdrawiam
Moje wątki ---> Kasia86
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Kasiu śliczne króliczki ;:138 a ja chciałam zapytać o tą szklarenkę, gdzie miałaś ją w ręce? W jakim sklepie? I jeszcze od kogo na all... kupujesz hoje?
Awatar użytkownika
Kasia86
500p
500p

Post »

To był Auchan - były przecenione z 37 na 30zł chyba jakoś tak... Takie jednopiętrowe nie dwu.
Wysłałam PW :wink:
Moje wątki ---> Kasia86
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p
Od: 29 kwie 2010, o 13:42

Post »