Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4

Post »

Co to za odmiana tulipanów?
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Te tulipany wyglądają mi na turkiestańskie :P
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu, pięknie kwitną t. turkiestanica!! Moje też już mają pąki i pewnie lada moment się rozwiną :)
Gratuluję pierwszego rh ;:138 Osobiście nie przepadam za czerwienią Novej Zembli, ale to dobra i sprawdzona odmiana.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Izuniu witaj ;:196
U mnie też zimno i nie przyjemnie ale zdjęcia które widzę to chyba były robione w innym terminie bo tam na nich widzę słoneczko ;:3 ale wiosenka piękna i kolorowa.
Ale miejmy nadzieję że już niedługo piękna pogoda będzie nam stale towarzyszyć.....
Izuniu życzę miłego dnia ;:196
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie!
Na szczęście ten tydzień zapowiadają ciepły i słoneczny - zobaczymy.
Krysiu - już dziewczyny mnie wyręczyły :D To tulipany turkiestanica. Mam je pierwszy rok. Mnie też zaskoczyły. Latem kupiłam kilka różnych odmian tulipanów botanicznych i teraz z niecierpliwością czekam na ich kwitnienie.
Wiesiu - zapraszam do regularnych odwiedzin, bo jak lubisz t.botaniczne to będzie co oglądać ( mam nadzieję).
Malgocha1960 - to tulipan botaniczny turkiestanica.
Masz rację Mariola! Dzięki za pomoc.
Dziękuje Monia! Mam nadzieję, że poradzę sobie z uprawą rh i z czystym sumieniem będę mogła kupić kolejne. Mam jeszcze ogromną ochotę na azalie. Wkrótce zacznie się okres kwitnienia i chyba najlepiej wtedy robić zakupy...
Witaj Joluś! Zdjęcia są z ostatnich dni. Nawet w pochmurne zdarzały się przebłyski słonka. Wczoraj było dość ciepło i słonecznie. Zrobiłam sporo fotek.
A takich gości miałam wczoraj na działce:

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Gość na 2 zdj. ;:202 W rodzinie mojego męża kilka osób cierpi na batrachofobię, odziedziczoną po dziadku...
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Iza :!: Gości sympatycznych miałaś :D To chyba ropucha ziemna? Już parę razy takie przestraszyłem, kopiąc w ziemi.
A tulipan turkiestański bombowy :!: Udaje lilię i pokrojem, i kształtem kwiatu.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuś tacy goście bardzo mile widziani w każdym ogródku :D
Tulipany Turkiestańskie bajeczne, strasznie mi się podobają, pierwszy raz widzę takie cudeńka, koniecznie muszę zapolować na nie jesienią :D
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Izuś przyleciałam do Ciebie po przeczytaniu w wątku Ave ze kwitną Ci już tulipanki turkiestańskie.Przepiękne, gdzie je kupiłaś- jeszcze takich nie widziałam.
;:196 Kaśka
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Izo, przybiegłam do Ciebie w odwiedziny i co widzę: eksplozja kwiatów i to jakie piękne. Super masz te iryski karłowe a połączenie fioletu z żółtym jest takie optymistyczne i energetyzujące. Aż się serce raduje. Tulipanki też robią wrażenie. Ujęcie kroczącej Pani Żaby przeurocze (chociaż żaba powinna chyba raczej skakać) :;230 .
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Nawet nie wiedziałam Elu, że to się tak nazywa i może być problemem. Nie mogę powiedzieć, że jestem fanką płazów czy gadów - ale nie przeszkadzają mi ( szczególnie odkąd mam działkę ).
Jacku też myślę, że to ropucha. W zeszłym roku w kwietniu też udało mi się pstryknąć podobne zdjęcie. Może mieszka gdzieś u mnie na działce. Te tulipany mocno mnie zaskoczyły. Czekam z niecierpliwością na kwitnienie innych botanicznych. Jesienią posadziłam chyba 5-6 gatunków.
Agness - tulipanki rosną na skalniaku. Kwiatki mają nieduże, ale są stosunkowo wysokie. Myślę, że warto zainwestować w gatunki botaniczne. Coraz więcej ich jest dostępnych na rynku i są coraz tańsze.
Witaj Kasiu! Dzięki za odwiedziny! Zapraszam częściej. Tulipany kupiłam na all. Z tego co wiem mamy na Forum kolekcjonera wszelkich tulipanów i nie tylko. To xipe - u Niego można kupić cebulki i wiele innych roślin.
Asiu - cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Dziękuję za miłe słowa. To chyba nie jest Pani Żaba tylko Pani Ropucha - dlatego tak dostojnie kroczyła sobie mimo zainteresowania ze strony mojego psa. Mnóstwo różnych żabek miałam gdy na działce był pseudo-basen. Nie mogłam ich się pozbyć. Wynoszone do rowu melioracyjnego wzdłuż działek znów wracały lub przychodziły inne.

Pogoda wciąż nie rozpieszcza. Liczba doniczek z roślinami na balkonie wciąż rośnie :oops: Targi przełożyli, a ja tak się nastawiłam na ten wyjazd i zakupy.
Ze smutkiem stwierdziłam, że wróbelki-mazurki jednak się nie wprowadziły. To para gołębi, która co roku gniazduje na świerku przepędziła je. A może same zrezygnowały, bo nie odpowiadało im sąsiedztwo...Ostatni raz je widziałam 1-2 kwietnia.
Przyszły w zeszłym tygodniu lilie od p.Pajdy. Porażka! Tak małe, że płakać mi się chciało. Nawet nie wiem czy zakwitną w tym roku.

Obrazek - zawilce

Obrazek - po raz pierwszy zakwitnie bez

Obrazek - nawet ja się załapałam na fotkę z magnolią :D

Obrazek
Obrazek - ciemiernik
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

U mnie ostatni deszcz był w sobotę ,a teraz tylko słońce ,a najgorsze z tego te spadki temp w nocy :? nawet -2 .Donic z sadzonkami Ci u mnie dostatek ,wszystko siedzi w folii i czeka ;:65 i czeka ;:65 Papryka to mi chyba zakwitnie na parapecie ,bo taka delikutaśna .W sobotę ja planuję sianie części warzyw i zobaczymy co wyniknie z moich planów,bo m dla odmiany planuje zbieranie kamieni z pola :?
...a poza tym wiosna już na dobre zagościła u nas :D
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Fajną masz kępę zawilców :D .
Szkoda że wróbelki nie chcą u ciebie mieszkać :? .
A o gołębiach już trochę wiem :lol: .
U mnie za to sroki wywalają gniazda gołębiom :shock: i te chcąc czy nie szukają balkonów... :wink: .
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Pasiaste tulipanki - boskie ! ;:111 Czekam z niecierpliwością na kwiaty magnolii ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Izo, nastepne tulipanki botaniczne, ;:138 chyba jeszcze piękniejsze. :heja Jaka to odmiana tym razem?
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”