Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4
Co to za odmiana tulipanów?
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Te tulipany wyglądają mi na turkiestańskie :P
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izuniu, pięknie kwitną t. turkiestanica!! Moje też już mają pąki i pewnie lada moment się rozwiną
Gratuluję pierwszego rh
Osobiście nie przepadam za czerwienią Novej Zembli, ale to dobra i sprawdzona odmiana.
Gratuluję pierwszego rh
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Izuniu witaj
U mnie też zimno i nie przyjemnie ale zdjęcia które widzę to chyba były robione w innym terminie bo tam na nich widzę słoneczko
ale wiosenka piękna i kolorowa.
Ale miejmy nadzieję że już niedługo piękna pogoda będzie nam stale towarzyszyć.....
Izuniu życzę miłego dnia
U mnie też zimno i nie przyjemnie ale zdjęcia które widzę to chyba były robione w innym terminie bo tam na nich widzę słoneczko
Ale miejmy nadzieję że już niedługo piękna pogoda będzie nam stale towarzyszyć.....
Izuniu życzę miłego dnia
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie!
Na szczęście ten tydzień zapowiadają ciepły i słoneczny - zobaczymy.
Krysiu - już dziewczyny mnie wyręczyły
To tulipany turkiestanica. Mam je pierwszy rok. Mnie też zaskoczyły. Latem kupiłam kilka różnych odmian tulipanów botanicznych i teraz z niecierpliwością czekam na ich kwitnienie.
Wiesiu - zapraszam do regularnych odwiedzin, bo jak lubisz t.botaniczne to będzie co oglądać ( mam nadzieję).
Malgocha1960 - to tulipan botaniczny turkiestanica.
Masz rację Mariola! Dzięki za pomoc.
Dziękuje Monia! Mam nadzieję, że poradzę sobie z uprawą rh i z czystym sumieniem będę mogła kupić kolejne. Mam jeszcze ogromną ochotę na azalie. Wkrótce zacznie się okres kwitnienia i chyba najlepiej wtedy robić zakupy...
Witaj Joluś! Zdjęcia są z ostatnich dni. Nawet w pochmurne zdarzały się przebłyski słonka. Wczoraj było dość ciepło i słonecznie. Zrobiłam sporo fotek.
A takich gości miałam wczoraj na działce:

Na szczęście ten tydzień zapowiadają ciepły i słoneczny - zobaczymy.
Krysiu - już dziewczyny mnie wyręczyły
Wiesiu - zapraszam do regularnych odwiedzin, bo jak lubisz t.botaniczne to będzie co oglądać ( mam nadzieję).
Malgocha1960 - to tulipan botaniczny turkiestanica.
Masz rację Mariola! Dzięki za pomoc.
Dziękuje Monia! Mam nadzieję, że poradzę sobie z uprawą rh i z czystym sumieniem będę mogła kupić kolejne. Mam jeszcze ogromną ochotę na azalie. Wkrótce zacznie się okres kwitnienia i chyba najlepiej wtedy robić zakupy...
Witaj Joluś! Zdjęcia są z ostatnich dni. Nawet w pochmurne zdarzały się przebłyski słonka. Wczoraj było dość ciepło i słonecznie. Zrobiłam sporo fotek.
A takich gości miałam wczoraj na działce:

- ElzbietaaG

- Od: 16 sie 2008, o 14:57
Gość na 2 zdj.
W rodzinie mojego męża kilka osób cierpi na batrachofobię, odziedziczoną po dziadku...
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Iza
Gości sympatycznych miałaś
To chyba ropucha ziemna? Już parę razy takie przestraszyłem, kopiąc w ziemi.
A tulipan turkiestański bombowy
Udaje lilię i pokrojem, i kształtem kwiatu.
A tulipan turkiestański bombowy
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Izuś tacy goście bardzo mile widziani w każdym ogródku
Tulipany Turkiestańskie bajeczne, strasznie mi się podobają, pierwszy raz widzę takie cudeńka, koniecznie muszę zapolować na nie jesienią
Tulipany Turkiestańskie bajeczne, strasznie mi się podobają, pierwszy raz widzę takie cudeńka, koniecznie muszę zapolować na nie jesienią
-
babi52

- Od: 10 lis 2008, o 00:31
Izuś przyleciałam do Ciebie po przeczytaniu w wątku Ave ze kwitną Ci już tulipanki turkiestańskie.Przepiękne, gdzie je kupiłaś- jeszcze takich nie widziałam.
Kaśka
- asia0809
- 1000p

- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Izo, przybiegłam do Ciebie w odwiedziny i co widzę: eksplozja kwiatów i to jakie piękne. Super masz te iryski karłowe a połączenie fioletu z żółtym jest takie optymistyczne i energetyzujące. Aż się serce raduje. Tulipanki też robią wrażenie. Ujęcie kroczącej Pani Żaby przeurocze (chociaż żaba powinna chyba raczej skakać)
.
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Nawet nie wiedziałam Elu, że to się tak nazywa i może być problemem. Nie mogę powiedzieć, że jestem fanką płazów czy gadów - ale nie przeszkadzają mi ( szczególnie odkąd mam działkę ).
Jacku też myślę, że to ropucha. W zeszłym roku w kwietniu też udało mi się pstryknąć podobne zdjęcie. Może mieszka gdzieś u mnie na działce. Te tulipany mocno mnie zaskoczyły. Czekam z niecierpliwością na kwitnienie innych botanicznych. Jesienią posadziłam chyba 5-6 gatunków.
Agness - tulipanki rosną na skalniaku. Kwiatki mają nieduże, ale są stosunkowo wysokie. Myślę, że warto zainwestować w gatunki botaniczne. Coraz więcej ich jest dostępnych na rynku i są coraz tańsze.
Witaj Kasiu! Dzięki za odwiedziny! Zapraszam częściej. Tulipany kupiłam na all. Z tego co wiem mamy na Forum kolekcjonera wszelkich tulipanów i nie tylko. To xipe - u Niego można kupić cebulki i wiele innych roślin.
Asiu - cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Dziękuję za miłe słowa. To chyba nie jest Pani Żaba tylko Pani Ropucha - dlatego tak dostojnie kroczyła sobie mimo zainteresowania ze strony mojego psa. Mnóstwo różnych żabek miałam gdy na działce był pseudo-basen. Nie mogłam ich się pozbyć. Wynoszone do rowu melioracyjnego wzdłuż działek znów wracały lub przychodziły inne.
Pogoda wciąż nie rozpieszcza. Liczba doniczek z roślinami na balkonie wciąż rośnie
Targi przełożyli, a ja tak się nastawiłam na ten wyjazd i zakupy.
Ze smutkiem stwierdziłam, że wróbelki-mazurki jednak się nie wprowadziły. To para gołębi, która co roku gniazduje na świerku przepędziła je. A może same zrezygnowały, bo nie odpowiadało im sąsiedztwo...Ostatni raz je widziałam 1-2 kwietnia.
Przyszły w zeszłym tygodniu lilie od p.Pajdy. Porażka! Tak małe, że płakać mi się chciało. Nawet nie wiem czy zakwitną w tym roku.
- zawilce
- po raz pierwszy zakwitnie bez
- nawet ja się załapałam na fotkę z magnolią

- ciemiernik
Jacku też myślę, że to ropucha. W zeszłym roku w kwietniu też udało mi się pstryknąć podobne zdjęcie. Może mieszka gdzieś u mnie na działce. Te tulipany mocno mnie zaskoczyły. Czekam z niecierpliwością na kwitnienie innych botanicznych. Jesienią posadziłam chyba 5-6 gatunków.
Agness - tulipanki rosną na skalniaku. Kwiatki mają nieduże, ale są stosunkowo wysokie. Myślę, że warto zainwestować w gatunki botaniczne. Coraz więcej ich jest dostępnych na rynku i są coraz tańsze.
Witaj Kasiu! Dzięki za odwiedziny! Zapraszam częściej. Tulipany kupiłam na all. Z tego co wiem mamy na Forum kolekcjonera wszelkich tulipanów i nie tylko. To xipe - u Niego można kupić cebulki i wiele innych roślin.
Asiu - cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Dziękuję za miłe słowa. To chyba nie jest Pani Żaba tylko Pani Ropucha - dlatego tak dostojnie kroczyła sobie mimo zainteresowania ze strony mojego psa. Mnóstwo różnych żabek miałam gdy na działce był pseudo-basen. Nie mogłam ich się pozbyć. Wynoszone do rowu melioracyjnego wzdłuż działek znów wracały lub przychodziły inne.
Pogoda wciąż nie rozpieszcza. Liczba doniczek z roślinami na balkonie wciąż rośnie
Ze smutkiem stwierdziłam, że wróbelki-mazurki jednak się nie wprowadziły. To para gołębi, która co roku gniazduje na świerku przepędziła je. A może same zrezygnowały, bo nie odpowiadało im sąsiedztwo...Ostatni raz je widziałam 1-2 kwietnia.
Przyszły w zeszłym tygodniu lilie od p.Pajdy. Porażka! Tak małe, że płakać mi się chciało. Nawet nie wiem czy zakwitną w tym roku.
- zawilce
- po raz pierwszy zakwitnie bez
- nawet ja się załapałam na fotkę z magnolią 
- ciemiernik-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
U mnie ostatni deszcz był w sobotę ,a teraz tylko słońce ,a najgorsze z tego te spadki temp w nocy
nawet -2 .Donic z sadzonkami Ci u mnie dostatek ,wszystko siedzi w folii i czeka
i czeka
Papryka to mi chyba zakwitnie na parapecie ,bo taka delikutaśna .W sobotę ja planuję sianie części warzyw i zobaczymy co wyniknie z moich planów,bo m dla odmiany planuje zbieranie kamieni z pola
...a poza tym wiosna już na dobre zagościła u nas
...a poza tym wiosna już na dobre zagościła u nas
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Fajną masz kępę zawilców
.
Szkoda że wróbelki nie chcą u ciebie mieszkać
.
A o gołębiach już trochę wiem