Ćmówki z PESTKĄ@
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- BEATA55555
- 200p
- Od: 22 wrz 2008, o 17:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Pestko, kicia jest przepiękna
myślę że należy jej wybaczyć spowodowanie straty czubka pędu na falenopsisie
w końcu takim oczom się nie odmawia
Głaski dla niej
A pupilami można się chwalić do woli w wątkach psich/kocich/innych zwierzątkach w dziale "Wszystko o/Bazy wiedzy użytecznej". Jeśli tam jeszcze nie byłaś to zapraszamy serdecznie

Głaski dla niej

A pupilami można się chwalić do woli w wątkach psich/kocich/innych zwierzątkach w dziale "Wszystko o/Bazy wiedzy użytecznej". Jeśli tam jeszcze nie byłaś to zapraszamy serdecznie

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- BEATA55555
- 200p
- Od: 22 wrz 2008, o 17:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Ale cudeńka macie dziewczyny, w dzieciństwie strasznie marzyłam o persie! Mmmm, przytulaczki, mrauu..! 

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Dzięki w imieniu mojej KOTY ,wyglaskam ją na pewno.dziękuje za informacje ,ze taki wątek o zwierzakach sie znajduje,bo nie wiedziałam.Moja kota maluchow jeszcze nie miała.Nie jestem za rozmnażaniem dla zarobku.Gdyby nie naciski ze storny rodziny i znajomych,a także zdrowotne przed sterylkąnie zdecydowala bym sie ,bo na świecie jest już i tak dużo ,,kocich bid,,Mozna adoptowac cudnego persa ze schroniska..tylko trzeba sie troche nachodzić. Wróciłam z OBI z.....nowym phalkiem.Przytargała bym wiecej ale,,domowy,, mi towarzyszył i trochę kręcił nosem jak podnosiłam kolejną doniczkę.Takie cudne cymbidia były po 29,90 wiśniowe i lososiowe
oczu nie mogłam oderwac od nich.Jutro się pochwalę fotka ,bo aparat na ,,połowinkach,,u córki.

- Storczykowa
Bylo bardzo dużo kolorów,ale Ci powiem ,ze moja kolekcja tez jest całkiem niczego sobie i coraz cześciej wychodze ze sklepu z niczym ,bo po prostu takie kolorki juz mam,a nie ma miejsca na dublowanie na parapetach.Jest jeszcze tyle pieknych kolorow ,ktore chciała bym mieć......Zaczynam robic sie wybredna,ale chyba to dobrze 

- Storczykowa
- Storczykowa
PESTKA@ pisze:Zdecydowałam się na przesadzenie,,giganta,,mimo za i przeciw.Korzeni ma strasznie dużo w bardzo dobrym stanie,nie wytrzepywałam starego podloża miedzy korzeniami,bo nie chcialam ,aby odchorował jakakolwiek zmianę,dlatego ,ze wypuścił kolejne dwa pedy kwiatowe a na pieciu pozostałych pędach rozkrzewia się i kwitnie na końcach starych pędów.Wydaje mi się ,ze nie bylo to dla niego szokiem ,bo rośnie sobie spokojnie dalej.Ciekawa jestem czy takie przesadzenie do mega dużej jak na storczyka doniczki (24cm średnicy) zaowocuje nie tylko ilością korzeni ,ale tez wielkością kwiatów.Fotki wkrótce!

Pozdrawiam, Baśka
- Storczykowa
to ma teraz 7 pędów? ale masz fajnie... u mnie więcej niż 1 to nie chcą puszczać. a jaką doniczkę miał wcześniej? nie powinno się przesadzać do o wiele za dużej, bo storczyki wolą trochę ciasno. mój największy Phal. rośnie w doniczce 15 cm. jego najnowszy liść ma 35 cm długości, a spomiędzy liści wychodzi pędzik. wyszedł jakiś czas po przesadzeniu.