Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Post »

witaj Aniu,cudowne kwitnienia w twoim ogrodzie ,powojniki masz takie śliczne ,,fajny też warzywnik,a ogólny widok doskonały ,dobrze,że syn zdrowieje ,że kości dobrze sie zrastają ,bo w przeciwnym razie ciągle człowieka to gnębi ,jak nie jest tak jak potrzeba ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, jak u Ciebie cudnie ;:138 Piękny kolor azalii ;:138 cudny szafirek, ja kupiłam wiosną pełnego ale nie zakwitł w tym roku :wink: przepiękne klematisy . Też taki miałam , ale nornice czy karczownik mi je zalatwił. Coś ta, jeszcze mam w innym miejscu ale zginęły mi duuużo :(
Aniu przycinanie glicynii to czysta akrobatyka :lol: Kupiłam specjalnie dla siebie małą , lekką drabinkę i te przy ganku sama tnę. Ale tę na jabłoni tnie M , też z drabiny. Ja ją tnę z ziemi co sięgnę a górę Stasiu tnie raz na kilka lat ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aniu nareszcie do Ciebie ponownie dotarłam i jestem pod ogromnym wrażeniem jak zawsze ;:138 Wszystko ekstra prezentuje się ;:108 Zastanawiam się dlaczego liście moich czosnków mają usychające końcówki , to samo dzieje się z szachownicami / brakuje im czegoś?/ Mnóstwo kwitnień, pięknie kolorowo . Pozdrawiam cieplutko ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Aniu , nie wiem czy to Twój wątek tak pędzi , czy to mnie brakuje czasu , bo za każdym razem muszę się wracać kilka stron , żeby być u Ciebie na bieżąco . Właśnie siedzę sobie w ogrodzie , a ponieważ jest gorąco to mam przerwę . Nic u mnie nie pada , więc trzeba podlewać .Mniszka zdążyłam jeszcze zebrać , ale dzisiaj to już tylko dmuchawce , latawce , wszędzie pełno tego się unosi . Pięknie kwitną Ci azalie i powojniki . Ja dopiero od zeszłego roku mam je w ogrodzie , więc jeszcze nie bardzo widać je na siatce i na podporach , ale pomału się wspinają .Wysadziłam pomidory , ale jest gorąco , mam nadzieję że się przyjmą .Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu masz 93 odmiany host, :shock: widać je w ogrodzie, ale pokazać wszystkich pewnie nie sposób. Troche podglądam w wątku hostowym. ;:215
Kaiser rzeczywiście potrafi skraść serce, cudny. ;:oj Rabatki często podglądam, ale warzywnik masz piękny. ;:215 Tylko suszę widać w nim, jak u mnie.
Czosnki w grupie lepiej wyglądają, dokupisz i będziesz mieć więcej bez wykopywania. ;:108 Mnie się nie chce wykopywać, a nowe rozsadzam po ogrodzie, bo musiałabym znowu przesadzać jakieś byliny. ;:124
Pod wszystkim co napisałaś o sobie i ogrodzie się podpisuję. ;:168 Mogłabym tam spać i jeść, tylko, że teraz wnuki najważniejsze.
Miłej, słonecznej niedzieli, a nocą deszczu życzę. ;:196
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45

Post »

Aniu zawsze gdy do Ciebie wpadam to dostaje oczopląsu ..od tyko kolorów, gatunków i odmian :D Tak piękne jest u Ciebie.. Tyle tulipanów, dywaniki floksów, niesamowita kolekcja host, floksy, orliki , wilczomlecz, powojniki boska ognista azalia. Twój ogród tonie w kwiatach. Jest niesamowity, bajkowy, cudowny. Anusia życzę ci deszczu , deszczu i jeszcze raz deszczu. I jak najwięcej kolorowych kwitnień.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Kochani Bardzo dziękuję za odwiedziny i wpisy.Przeczytałam i zaraz odpiszę szczegółowo.
Wczoraj był intensywny dzień.Od rana, plewienie.ale i w rabatach i warzywniku ogarnięte.Korą wysypałam braki w rabatach.Poprawiałam jedną rabatę.
wykosiłam trawę, podlałam rabaty i warzywka.
Deszczu u mnie dalej zero!! :twisted:
Następnie zabrałam się do wycinania owego iglaka.Dostałam w prezencie akurat azalkę wielkokwiatową Cecile.
I tak gałązka, po gałązce,, kuł niesamowicie.
Ale co tam cel wyższy ;:306 I potem został sam trzon drzewa na 0,5 m.I co sekatorem nie dało rady.
Ja sama męża nie ma.Azalka nowa w donicy. ;:7
Sobota.Jak to , na niedzielę tak zostawić.Poprosiłam sąsiada o pomoc i przez pól godziny ręczną piłką ścinał mi ten pień-kikut z gałązkami .Najpierw Gałązka po gałązce .Ale cel osiągnięty.Ścięty iglak!! Wieczorem go jeszcze spaliłam na ognisku.
I tak cały dzień do nocy pracowałam.
Dziś sąsiad mi powiedział,że patrzył, jak chodzę i robię non-stop , robię, i chyba dotąd aż padnę.I tak było o 22 poszłam spać ;:306

Obrazek
Obrazek
a tutaj były przymiarki z nową azalią Cecile ;:173
Obrazek
azalia Cecile
Obrazek
tutaj jeszcze historyczne zdjęcie z iglakiem w tle

Obrazek
Obrazek
Orliki

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Aniu,bardzo ładne ,wyraziste fotki.Pewnie w naturze jeszcze piękniejsze roślinki,jestem zachwycona patrząc na roślinki u każdego a szczególnie twoje fotki oddają piękno roślin.Pomyśleć że już w czerwcu nam dnia będzie ubywać,ten czas tak goni! Pozdrawiam! ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dziś rano podlałam ogród koleżanki, bo wyjechała na kilka dni.
Obiad,Cukinie w w doniczkach, trudno niedziela, podsadziłam do gruntu.Potem podlałam swój ogród, trochę u sąsiadki z zaległymi imieninami.Śliwa miała już mszyce, to szybko oprysk.
Nastawiony granulat obornika do podlewania..
Obchody ogrodu .Trochę zdjęć ..
Dzień zleciał nie wiadomo kiedy. ;:108

MireczkoSO tak wreszcie floks kanadyjski , jak kwitnie dostał fajną roślinkę do kontrastu-wilczomlecz.
U mnie deszczu dalej zero.W
Dziś w dali słyszałam jeden odgłos grzmotu.I tyle u mnie nic,Słonce grzało.Popołudniu większy wiaterek, może jakieś zmiany
koziorozec-Martuś Dziękuję.Warzywnik rośnie i poprawia się.Ale dziś jego zdjęć nie robiłam.
Widoczki ogólne też fajnie wyglądają.
A w mniejszych dokładniej widać roślinki.Rożne lubię i różne mam.Ale nie tyle co u ciebie, Martusiu.Ty to masz bogactwo roślin i krzewów wszelakich. :)
Och, ja, my bardzo się cieszymy,że w końcu zaczyna się zrastać.Przez ponad rok czasu to gnębiło i jeszcze jak. to wszystko przezywaliśmy.Ale w końcu miejmy nadzieję,że idzie dobrze.
Dziękuję . ;:196
karolacha-Karolinko Dziękuję.Jeszcze jedna azalia właśnie do mnie wczoraj przybyła. :) Ten pełny szafirek jest inny fajniusi.
Oj szkoda,że jakiś szkodnik unieszkodliwił ci clemka.
O matko, tak myślałam,że niesamowicie trudno jest przycinać glicynię na drzewie.To podziwiam ciebie i męża za te akrobacje. Czego to człowiek nie robi dla roślin ;:306
bwoj54-Bogusiu Cieszę się,że do mnie zajrzałaś .Dziękuję za tak miłe słowa. ;:196
Liście czosnków tak mają ,że końcówki im zasychają.Ale czemu to nie wiem. Ale fakt szybko liście im zasychają i znikają do drugiego roku.Ja również pozdrawiam serdecznie. ;:168
pela11-Elu Nie wiem czy pędzi, czy nie.Ja wiem,że czas mi pędzi jak szalony.I zawsze coś zostaje,ćzego nie zrobiła,A jak już zrobię to zaraz masę nowych rzeczy do zrobienia.Ja przez ten weekend i usuwanie owego iglaka nie miaalm duzo czasu na posiedzenie.Ale cóz, jak człowiek zaplanuje coś, to,,, robi się ;:173 .Fajnie,że mniszka udało ci się zebrać.U nie tylko dmuchawce albo puste łodyżki po dmuchawcach.Azali nie mam za duzo.Ale kilka też cieszy.Clematisy się rozkręcają. ;:167
Moje pomidorki już kilka dni w gruncie .Wczoraj i dzisiaj je podlewałam.Przyjmą się przyjmą.Teraz ponoć idą chłodniejsze dni i może z deszczem.To powinny się dobrze ukorzenić.I moje tez.
Dziękuję i ja pozdrawiam ;:167
cyma2704-Soniu Tak mam już 93 odmiany host.W tym roku basta.może na drugi rok coś dokupię.
Kaiser jest bardzo cudny.Jeden z moich ulubionych.Warzywnik rośnie ładnie.Ale dziś nie robiłam jemu zdjęć .
U mnie też sucho.Podlewałam wczoraj i dzisiaj.
O bardzo dobry pomysł.Trzeba czosnków dokupić i będzie ich więcej bez wykopywania.Suuper! Dzięki. ;:196
Takie czasami refleksje ogrodowe przychodzą,,,Tak to już jest, w życiu i z życiem ogrodnika.
Niedziela była słoneczka,A deszczu zero.może w końcu przyjdzie.
Pozdrawiam cieplutko ;:196
silversnow-Olu iło mi czytać takie słowa .Cóz, taka jestem,że lubię różne rośliny i kolory. ;:167
Na deszcze czekam wciąż . :roll:
Babciabenia-Bożenko Jest mi bardzo miło czytać takie pozytywne słowa i o moich roślinach i o mojej fotografii, którą bardzo też lubię ;:167
Oj czas, gna do pzrodu strasznie.Wciąz tylko praca, jak nie zawodowa, to w ogrodzie, A czasu na luzik brak.Oj na razie nie chcę słyszeć ,że dzień zaraz się będzie zmniejszał.Jeszcze cieszę się tymi jakie są. ;:108 ;:108

Czosnek purple sensation- mam je w miejscach
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I clematisem Kaiser ;:167
Obrazek

Ja hosty lubię w każdej fazie i każdej porze roku.
Jedna strona pod domkiem - już jest całkiem ładna
Druga reszce nie .
ale na wiosnę hosty maja bardzo ciekawe i inne wybarwienie liści niż latem ;:167
Obrazek

hosta War Paint
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Hosta 'Wheaton Blue
Obrazek
Hosta Wolverine
Obrazek
Patriot namyślił się dopiero wyjść z ziemi
Obrazek
Hosta Halcyon
Obrazek

moja piwonia drzewiasta.Wcześniej mi się nie podobała, taka biała.Ale teraz już mi się podoba :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ta nowa azalia przecudnej urody ;:167
Nie nadążam za bogactwem roślinnym Twoich rabat i rozmachem pracy Aniu. Jesteś doskonałym przykładem, że piękny ogród może mieć w zasadzie tylko wytrwała i pracowita osoba. :)
Też mam tego szafirka Blue Spike. A Twoje hosty przyprawiają o zawrót głowy. :) Życzę Ci deszczu!!
Pozdrawiam. :wit
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Uwielbiam hosty ;:173 Zresztą czego ja nie uwielbiam ;:223 I bardzo się cieszę, że mam nową półcienistą rabatę, na której zmieszczę kilka hostowych nowości :lol:
Pięknie napisałaś o swoim ogrodowaniu ;:333 Myślę, że każda z nas mogłaby się pod tym podpisać. Wiesz - przecież zimą mamy więcej czasu na czytanie książek i odpoczynek, a wcale wcale nie jestem wtedy szczęśliwsza ;:185 A mój kręgosłup tak jest przystosowany do mojego charakteru, że o wiele bardziej boli, gdy długo leżę ;:306
Kaiser przepiękny, dobrze się sprawuje?
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aniu, pokaż z bliska kratkę przytrzymującą powojnik, ślicznie wygląda? Gdzie zdobyłaś , taką fajną ozdobę.
Hosty chyba dzieliłaś, kępy wcześniej były większe :?:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Co do ilości host w konkury z Tobą nie pójdę :D ale swego czasu doszłam do ponad 80 odmian ;:oj ..Pewnie coś tam zaprzepaściłam lub wydałam bo chętnych na nie stale miałam..Od kilku lat już nie dokupuję i nowości nie mam ..Ale lubię te liściory choć miłością wielką już nie pałam ;:131 ... Przeszło mi ale one potrafią uzależniać, to fakt...Ty zapewne jesteś ich wielką miłośniczką Aniu, ;:138 to widać jak dbasz o nie ;:108 ...
Biała piwonia drzewiasta też piękna!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Aniu, pracusiu!
Muszę się przyznać, że mam tak samo, jak już zacznę pielonkę, to nie ma zmiłuj i muszę dokończyć dzieła w tym samym dniu. Tak zrobiłam dzisiaj, a teraz nawet siedzenie mi doskwiera. :oops:

Śliczności ta Twoja nowa azalia, prawdziwa z niej Cecylia. ;:138
Ilość host poraża, ja mam kilka, a już uważam, że dużo. ;:306 ;:306

Deszczu Ci życzę, by podlał porządnie Twój piękny ogród, by stał się jeszcze piękniejszy. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Anuś przepraszam ;:196 nic złego nie miałam na myśli, po prostu zobaczyłam moje ulubione kwiaty i pragnęłam na chwilę znaleźć się tam, gdzie jeszcze kwitną :) Np na ten moment- chętnie pomieszkałabym z tydzień gdzieś w Oslo :wink:
U mnie też niektóre hosty się długo namyślały i wychodzą dopiero teraz takimi uszkami z ziemi. Przypuszczam, że je trochę opóźniło jak kurki poszły tam w kąt i namiętnie drapały, pewnie pierwsze pędy zostały uszkodzone ;:218 No nic, grunt, że jednak rośliny przeżyły a ptaki dostały szlaban na ogród co najmniej do jesieni ;:224
Buziaki ;:196
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”