Witajcie!
Właśnie przed chwilą spadł deszcz. Padał prawie 5 minut i zmył kurz. W czwartek padał 2 minuty, więc jest progres

Może się i ja w końcu doczekam porządnego zlania
Ja natomiast korzystam z darów natury i przetwarzam, czyli zamykam w słoikach to, co można zamknąć. Na tapecie są wiśnie, czarna porzeczka i agrest. Potem zajmę się mrożeniem bobu i groszku, bo pomimo moich lamentów na suszę, obrodziły dość pokaźnie. Na zdrowie nasze
Izuś - Oj ciężko te chmury pchać do mnie, ja Ci wierzę, ale postaraj się jeszcze kochana, jeszcze troszkę, bo mam naprawdę sucho
To nie są hortensje, to są róże które w nogach mają niebieską lobelię.
Rabata wygnańców powstała przez przypadek, ale już wiem, że zostanie u mnie i będzie dopieszczona.
Aniu - Barcikowscy? Nie znam. Ale mi powiesz, prawda?
Sporo było bylin fajnych, można było poszperać.
Iwonko - U mnie też jakieś fatum na deszcz
Świdośliwa ma mikro pesteczki, prawie niezauważalne podczas konsumpcji, takie coś jak borówki raczej.
Ja daję oliwy na oko, ale trochę musi być, żeby nie pływało, ale żeby stworzyło warunki do przechowania w wilgotnym środowisku.
Mariusz- No...taki klimat mamy
Marysiu - Podlewam, podlewam, podlewam

A w basenie woda chlorowana, nie do użycia
Ten klonik to jakoś za linią podlewania chyba się znalazł, albo już sam miał dość...sama nie wiem dlaczego kilkuletnie drzewko nagle uschło
Takie rabaty wygnańców są najładniejsze
Aniu Pulpa - Ciekawość to postęp

Nie należy wstydzić się, że jesteśmy ciekawi, to znaczy, że żyjemy, nasze zmysły działają i pragną więcej.

A sąsiad coraz bardziej zarasta, czyli coraz mniej mogę go podglądać, a raczej jego pomysły. Moje brzozy i świerki przesłoniły już palmy
Za to wyraźnie słychać co noc jego psy
Aniu Anabuko - To niebieskie to lobelia.

Dziękuję.
Basiu - To lobelie. Sama siałam, pikowałam i chuchałam

One będą rosły tam do późnej jesieni. Są zupełnie niewymagające, super roślinka.
Na rabatach pojawił się mój ukochany kosmos.
I lilie sobie kwitną
I juki kwitną
Przetaczniki nie zachwycały. Z braku wody kwitły na pół gwizdka
I takie tam
Lecę zobaczyć co u Was.