Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Jadziu u mnie znowu leje, a bulwy dalii na wózku suszą ;:306 się bo oblepione gliną :wink:
Różne są koteczki ...tak jak ludzie ;:306 Jeden nasz koteczek mógłby być zagłaskany, a druga jak ma na to ochotę :wink:
Barowo i mokro,,,zajęcia domowe :wit
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też mam pogodę barową do tego okna zaklejone folią i depresja gotowa , dobrze że za godzinę wychodzę do klubu. ;:333
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu. Piękny zachód mimo, że chwilkę spóźniłaś się ze zdjęciem ;:108 . u mnie pogoda identyczna jak Twoja i jakoś tak lenia powoli zaczynam łapać ;:306 . Dobrze, że róże do mnie jadą to będę musiała się ruszyć ;:224 . Fajnie, że miałaś możliwość i zrobiłaś coś w ogrodzie ;:108 . Dzisiaj zasłużony odpoczynek ;:333 . Dobrego dnia ;:196 .
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Śliczne to zdjęcie drzew w polu - takie ładne słońce wtedy świeciło, że aż przyjemnie się patrzy.
Kotek też super.
Nasze dwa kocurki uwielbiają głaskanie, za to obydwie kotki od sąsiadów nie. Szkoda.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu wczorajszy zachód słońca śliczny ;:333 a dzisiaj ??? Zdjęcie drzew na wystawę ;:433 ;:433
Koteczek super pomocnik - wyłapie Ci wszystkie nornice ;:108
Mówisz że cały czas pracujesz w ogrodzie a mnie coś leń ogarnął i nic mi się ne chce , czekam na słoneczko ale czy się doczekam ?? oto jest pytanie :) jak tu co dzień to gorzej i zimniej :wink:
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu u Ciebie to jaka pora roku obecnie jest?, tyle kwiatuchów ślicznych masz, a zdjęcie koci ;:167 , malinek ;:oj , słonka ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Pogoda pewnie wszędzie barowa u nas strasznie wieje, dziś nawet nie wiem czy to był grad bo strach było patrzeć na wichurę.
Dzięki za pochwalę za stroiki no wiesz jakoś człowiek musi głową poruszać, kwiaty w koszykach /storczyki/ nie są żywe, róże też, zrobiłam kilka róż /brązowe/ z liści klonu no i wiązanki z żywych chryzantem - po raz pierwszy robię takie rzeczy - te kupne to takie bez duszy.

Kicia u mnie by się przydała, ale na działkach zimą szkoda przytulanki.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Marysiu..bulwy dali wciągnij pod dach coby nie suszyły się w nieskończoność. ;:306 . U mnie także nie dość że barowa pogoda to jakiś smętny ten dzień. Jak to w zaduszki :roll: . Pozdrawiam... ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w listopadowy dzień!
Dzisiaj pogoda przeszła sama siebie! rano lało było bardzo mokro bo chyba całą noc padało. Potem zaświeciło słońce przykrywane co raz czarnymi chmurami. Przed zachodem niebo pokryły gradowe czy śniegowe chmury, ale na szczęście spadł tylko deszcz.
Dzisiaj jedynie przebierałam w nasionach :D

Irenko w ciągu dnia to Ty latasz po kominkach, a o 16 robi się ciemno i możesz wracać do domu. Zaklejone okna nie przeszkadzają ;:185

Ewelinko nie takie duże spóźnienie, zresztą niektórzy dopiero letnie kwitnienia pokazują Obrazek U mnie już koniec z zamawianiem i sadzeniem, ale jak pogoda dopisuje i chęć jest czasem łapię wiatr w żagle i dokonuję zmian w ogrodzie. Tak jak dwa dni temu grządka zmieniła oblicze, a w nocy deszcz solidnie podlał Obrazek Dzisiaj to tylko orzechy pozbierałam, bo dalej lecą i kury nakarmiłam. Pozdrawiam cieplutko ;:196

Dario to miejsce tak jest oświetlone jak słonce zaświeci i te drzewa ciągle pokazuję o różnej porze dnia i roku Obrazek
Kotka dzisiaj nie było, ale ja jedynie parę razy przemknęłam przez ogród ;:65

Tereniu dzisiaj o zachodzie zrobiło się ciemno jakby miał być koniec świata ;:oj a potem lunął deszcz i my wracaliśmy w tym deszczu :wink: Koteczek nie wygląda na łownego i dobrze sobie wygląda więc ma domek i pełna michę.
W ogrodzie pracuję od czasu do czasu jak pogoda pozwala, a do tego właśnie jest chęć. Powiem Ci szczerze, że u mnie trudno z systematycznością, raczej pracuje zrywami, za to do utraty tchuObrazek
Były dzisiaj przebłyski słońca ale zimno, mokro i wiatr wręcz mroźny ;:222
Ściskam cieplutko ;:196

Iwonko jakby Ci tu powiedzieć chyba jesień, ale taka i słotna i nie :D przymrozków większych nie było jeden taki przelotny i nawet trzy dalie jeszcze są zielone i mają pąki. Dzisiaj znowu jadłam maliny i jedną truskawkę, bo reszta niestety zielona mrożona ;:222 Kocia jest słodka ;:167

Aniu oj barowa, barowa tylko coś bar mnie nie kusi. Prędzej jak było ciepło to kieliszeczek nalewki wypiłam, a teraz herbatka cytrynka i sok z czarnego bzu ;:304 No popatrz! zmyliłaś mnie tymi chryzantemami i myślałam że kwiaty naturalne :D Ja też zrobiłam stroiki-wiązanki, bo jak poszłam kilka dni wcześniej i chciałam coś kupić oprócz zniczy to się za głowę złapałam! same plastikowe wiązanki, a z suszek ceny zawrotne . Więc jak ogród łaskawy to niech upiększa i groby. Najbardziej mnie zdziwiła gałązka mahonii za 1 zł, a miała może pięć listków ;:oj Masz rację te kupne duszy nie mają ;:118

Zuziu dalie nadal na wózku a w altanie nie ma miejsca, bo muszę najpierw te wysuszone (cenne) schować do domu, a potem rozłożę te, pewnie prowokuje los ;:306 Pozdrawiam ;:168

No to sami oceńcie jak jest u mnie, tylko mroźnego podmuchu wiatru nie jestem w stanie sfotografować Obrazek
Niebo było i takie i śmakie!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ale mokre kwiatki były ładne!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nie mam takich róż jak Jadzia, ale coś tam mam!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kury coś kombinują, bo koguty (stary i młody) ciągle w kurniku przy gnieździe siedzą i się namawiają, a kwoki znoszą jajka w słomie tzn w ściółce ;:oj

Obrazek

Miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś jeszcze piękne jesienne masz kwiaty. ;:63 A niebo takie i u mnie było.
Niesamowite, jeszcze Lwia paszcza kwitnie. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jak Ty jeszcze w listopadzie zjadasz truskawki z własnej działki, to na pewno masz ogród w innej strefie klimatycznej :;230 Kwiatki przemoczone ale ciągle kwitną i dają chociaż namiastkę lata.
U mnie niestety już od dawna działka czarna i aż przesycona wodą. Nie pamiętam tak deszczowego października ;:222 Praktycznie pada bez przerwy. Teraz to ja się obawiam, że niektóre rośliny po prostu zgniją.
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu

Przyszłam się przywitać wieczorową porą :wit

Pomimo późnej jesieni u Ciebie nadal pięknie i kolorowo, przynajmniej na zdjęcach. :D

U nas, ja pisze Iwonka, szaro, buro i ponuro. Dawno nie byĺo tak mokrego i zimnego października. Teraz, gdy piszę na dworzu makabra. 2C na termometrze, wieje bardzo silny wiatr i pada deszcz, póki co bez śniegu, ale nie wiadomo co zobaczymy z rana.

Spokojnej nocy życzę i pogodego jutrzejszego dnia. ;:196
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu u mnie też tak było raz ciemno a za chwilkę wyszło słonko .No cóż koguty się umawiają które do którego należą bo jak nie to fora ze dwora ;:306 Tez sporo róż jeszcze u Ciebie kwitnie . Marysiu czy Ty chciałaś prócz Elżbietki też Pretty sunrise, bo muszę wsadzić patyczki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu to są pojedyncze kwiatki, bo w dużych kępach to tylko chryzantemy. Wyżlin mam też biały w większej sile ;:306

Iwonko truskawkę jedna, bo reszta zmarzła zielona, ale malinki prawie codziennie zjadam :D U mnie też wszystko mocno nasączone to widać po błocie w wolierze kurzej. Jakby w zimie był mróz to woda roślinom pomoże przetrwać więc nie martw się :D

Beatko ;:168 wieczór u mnie też wyglądał paskudnie, także ucieszyłam się deszczem, bo na śnieg nie jestem gotowa ;:185
Jak słońce przyświeci to i te resztki kwitnące nabierają urody, ale jak szaro to nawet zdjęć nie robię.
Beatko czytałam na Fo, że ma być jeszcze ciepło więc optymistycznie życzę ładnej pogody i ściskam ;:196

Jadziu nie wiem czy śmiałam Cię prosić o Pretty sunrise, ale podoba mi się bardzo ....te jej rzęsy firanki ;:215 Wsadzaj patyki może się uda ;:180 Może masz rację, że to podział haremu ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,jestem wreszcie,pogoda u mnie podobna jak u ciebie,leje ,wieje,świeci słońce,ale za to wczoraj było cudownie,ja cały dzień w rozjazdach,groby mamy w sporych odległościach ,ale wszystkie szczęśliwie odwiedziliśmy,wróciliśmy do domu o 19 a zaczęliśmy jeździć od 7 rano,toż to zadyszki można było dostać,ale było cieplutko,i piękne słoneczko,a wieczór nawet mgły nie było,w Twoim ogrodzie pięknie jeszcze kwitną roślinki,i malinki też jeszcze owocują ,u mnie podobno dużo malin ,Bogdan mówi ,że na cały wkład do sokownika będzie ,może uda mi się jutro je zebrać gdyby nie padało,chociaż i na rydze chciałabym jechać ,z niczym nie zdążam ,pozdrawiam ,dobrej nocki i buziaczki ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”