Nasze 1500 m2 - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2 - cz.2

Post »

Dominisiu ja ze wszystkich pór roku najbardziej kocham wiosnę, ale widok oszronionych drzew zachwyca mnie niezmiennie od lat :wink:
Iwonko też mam nadzieję, że wizyta w szpitalu potrwa chwilę i twoje krokusy nie zdążą się nawet za tobą stęsknić :wink:
Ewuniu ewarost bardzo mi miło powitać nowego gościa ;:180 Zawsze cieszy, gdy ktoś doceni naszą pracę ;:196 Ja również uwielbiam podglądać dopiero powstające ogrody, więc zaraz pędzę z rewizytą, aby pokibicować twoim działaniom :D
Ewuniu ewka36jj przy tych pergolach posadziłam dwie róże pnące: Violette Parfume i Polkę. Z drugiej strony planuję powojniki, ale ich posadzenie przełożyłam już na wiosnę. Pergole stoją jakby naprzeciw siebie, rabata ma kształt koła. Od pergoli do pergoli zrobione są łuki obsadzone już w większości floksami, irysami, liliowcami, liliami itp. Pod pergolą jest wejście do 1/4 rabaty :wink:
Aniu zawsze wpatrywałam się tylko w te oszronione drzewa i dopiero ty zwrociłaś mi uwagę na to, jakie piękne błękitne niebo wtedy było ;:223

Ładnie zakwitły mi tulipany...na półce w biedronce? ;:306 Wiem, że to nie to samo co na rabatach, ale nie mogłam się oprzeć, żeby nie zaprosić tej namiastki wiosny do domu :D Myślałam, że klapną zaraz po przyniesieniu do domu, a tymczasem dzielnie trzymają się już cały tydzień ;:108
Obrazek

Mój grudnik chyba nie wie, skąd się wzięła jego nazwa ;:224
Obrazek

Jeden storczyk już się obudził, pozostałe dopiero w pąkach
Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Małgosiu. Piękne roślinki i warto teraz mieć w domu odrobinę koloru ;:138 . Na zewnątrz biało i musimy czekać na wiosnę ;:65 ale jak tu wyczekać skoro rok temu o tej porze można było już dłubać w ziemi ;:306 . No nic, czekamy dalej :wit . Pozdrawiam ;:196 .
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Moje grudniki też zbierają się na drugą rundę :wink: ładny storczyk, pokaż koniecznie kolejne jak zakwitną ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgoś ładny bukiecik wiosny przytargałaś sobie do domku...
Już spragnione jesteśmy i kolorów i zapachów. ;:108
Storczyk pięknie ci zakwitł. Ja mam cztery ale wszystkie mają w tej chwili przerwę w kwitnieniu.Niech odpoczywają bo do tej pory miały kwiaty non stop...
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Małgosiu piękne tulipanki ;:333 zaraz cieplej w pokoju i przytulniej .
Każdy kwiatuszek nas cieszy :D Grudnik też śliczny - na dworze mróz to może myśli że to grudzień ;:306
Dobrej nocy i ;:3 ;:3 na jutro życzę .
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Małgosiu, a masz może zdjęcia ukwieconych pergol, czy też zbyt wiele od Ciebie wymagam. Ale tak mi się spodobały, że chętnie zobaczyłabym w pełnej krasie. W raie czego czekam do lata.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No wymyślił sobie kwitnienie lutnik jakiś z niego ;:306 , ja mam nie wiem co to ale ja go nazwałam lipcownik, bo tak mi w tamtym roku zakwitł ;:306
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko wstyd mi się przyznać, ale latem mało doceniam domowe kwitnienia :oops: W ogrodzie pełno koloru, więc.... Dopiero zimą zachwycam się każdym kwiatkiem ;:224
Natalko mój grudnik kwitnie kiedy mu się umyśli ;:218 Ale że obecnie nawet odrobina koloru na wagę złota to wcale mi to nie przeszkadza :D
Olu na myśl tych wszystkich cebul siedzących w ziemi, aż nogami przebieram z niecierpliwości, więc chociaż kilka ściętych tulipanków sobie przyniosłam, żeby zwiększyć moją cierpliwość ;:306 Storczyki ci trochę odpoczną i ruszą ze zdwojoną siłą ;:333
Tereniu no tak - w grudniu cieplej było niż obecnie, nic więc dziwnego, że mogło się biednemu coś pomylić :lol: Od tulipanów oczu oderwać nie mogę, fajnie tak wypić poranną kawkę z takim widoczkiem :wink: Życzenia słońca się spełniły i faktycznie pięknie świeciło, aż poszliśmy z emem na spacer do lasu, pierwszy raz od dawna :D
Ewuś pergole to zeszłoroczna zmiana, róże posadzone dopiero jesienią, więc niestety na zdjęcia ukwieconych musimy poczekać ;:65 Sama już bym chętnie zobaczyła efekt końcowy, ale niestety to kolejna rzecz ćwicząca moją cierpliwość ;:306
Iwonko uśmiałam się z tego lutnika ;:306 Widocznie kwiaty niekoniecznie znają się na kalendarzu ;:306

Mój lutowy grudnik w pełnym rozkwicie
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I storczyki wygrzewające się w lutowym słońcu
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

O ja cię, ale ten pierwszy storczyk zaszalał ;:oj A grudnik jaki ma kolor, czerwony?
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Małgosiu też kiedyś miałam kilkanaście falenopsisów, niestety kiedyś dostałam jednego razem z choróbskiem i tak zginęła cała kolekcja, nic nie pomogło ;:223 ... Od tej pory zrezygnowałam choć nadal mi się podobają ;:333 ten na 5 fotce to chyba Filadelfia, albo bardzo podobny ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Małgosiu jak miło Cię znów odwiedzić,jak dawno mnie u Ciebie nie było .U Ciebie tak pięknie kwitną storczyki moje jakoś nie chcą się zabrać do życia.Grudniki w tym roku też sobie kupiłam zobaczymy czy w grudniu zakwitną,podobno grudniki lubią być na zewnątrz przez okres letni więc spróbuję zastosować ową metodę mają podobno lepiej kwitnąć :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Małgosiu piękny bukiecik tulipanów Ci zakwitł. ;:215 Kolorzy marzenie...
Oszronione drzewa to zjawiskowy widok i tak samo jak Ty, zimy nie lubię, ale na takie drzewa mogę patrzę i patrzeć... aż mi dupsko nie zmarznie. ;:306
Strsznie ciekawa jestem tych Twoich pergoli z różami. Pamiętam jak dopiero były w planach jak dzieliłaś się pierwszymi pomysłami a tu proszę, już tyle czasu minęło. ;:224
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Natalko chyba chciał podziękować za zmianę podłoża ;:306 Grudnik jest czerwony, taka malinowa czerwień bym powiedziała...
Ewuniu o matko, ale szkoda takiej straty ;:145 To musiał być widok, pewnie wszyscy ci się wgapiali w okna... Ja coraz bardziej się do nich przekonuję, bo dają radę mimo mojej marnej opieki :wink:
Iwonko miło cię znów widzieć ;:180 Moje niektóre storczyki też jeszcze mają przerwę. Nie słyszałam o wynoszeniu grudników na zewnątrz, ale skoro ta piszesz to może też spróbuję. A one w słońcu powinny stać czy bardziej w cieniu?
Aneczko no wiesz - na rabatach jeszcze nie chcą sie pokazać, więc niech chociaż w wazonie :roll: O tak, czas biegnie szybko, ale mimo wszystko w tym roku nie spodziewam się jakiegoś spektakularnego efektu na pergolach, róże dopiero posadzone, a powojniki jeszcze w planach ;:306 I znów ten trudny wybór, gdy z setek trzeba wybrać zaledwie kilka ;:145
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

No to poczekam do czerwca, przeczucie mi mówi, że będzie na co patrzeć!
Storczyki to domena mojego M., ale tak bujnie kwitnących to w naszym domu nie ma!
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś może i kiedyś w czerwcu będzie na co popatrzeć, ale którego roku ;:224 :lol: Storczyki dostały świeże podłoże, może dlatego tak zaszalały :wink:

Od kilku dni u nas świeci piękne ;:3 I choć ogród jeszcze w większości wygląda tak:
Obrazek

to przysięgam - w powietrzu czuć już wiosnę ;:306 Samopoczucie od razu inne, aż ciągnie na dwór. Ku uciesze naszych sierściuszków codziennie chodzimy na długi spacer do lasu, żeby się porządnie rozruszać po zimie i przygotować do nowego sezonu ;:173 . Nie wytrzymałam też już dłużej i poszłam do ogrodu szukać pierwszych oznak wiosny? Myślałam, że pod śniegiem niewiele znajdę, a tu moim oczom ukazały się pąki ciemiernika ;:167
Obrazek Obrazek

Rozchodnik też już ruszył do boju.
Obrazek

Takich rarytasów było więcej, ale nie wzięłam aparatu, a telefonem kiepsko się robi zdjęcia w makro.
Więc nie wiem jak wy, ale ja otwieram już nowy sezon ;:17 :;230 :;230 :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”