Mój wiejski świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój wiejski świat

Post »

Witam! piękny czerwiec, ciepły słoneczny, chociaż wieczory i ranki dużo chłodniejsze niż w maju :D

Martusiu czas szybko leci i ino patrzeć a będziesz w domu, najważniejsze że jak nowa. Pewnie zaraz rzucisz się na chwasty, ale najpierw podziwianie piwonii i zdjęcia ;:333 Jarzmianki wyrosły mi ogromne i teraz trochę przeszkadzają różom, pewnie pójdą w inne miejsce, a tu tyle ich się wysiało, że te starsze zastąpią :D Wypoczywaj i korzystaj z wolnego czasu ;:196

Moniko ja też wczoraj u niektórych zdjęć nie widziałam, tak czasem bywa i nie wiem dlaczego? Byłam u Ciebie ale niezauważona to nie widziałaś że podpis się zmienił, chociaż ja nie zawsze zwracam na to uwagę :oops: Teraz taki okres kiedy wieczory się kurczą :uszy Pozdrawiam!

Marysiu wszystkie jarzmianki zaczynają kwitnąć :D Pomidory są różne więc i las będzie mieszany ;:306

Dorotko moje pomidory w ziemi poczuły wiatr w żagle i rosną w oczach i te w tunelu i te w polu, to może Twoim czegoś brakuje? Pasowałyby do Twojego ogrodu jarzmianki ;:333

Aniu kiedy te w gruncie pomidory też niczego sobie muszę tylko obserwować czy z sąsiadowego pola ziemniaków coś nie przyleci ;:oj To piwonia drzewiasta Souvenir de Maxime Cornau :D

Iwonko kto by Cię nie znał to by się dziwił ;:196 Nie dość że ziemi mało to wszystkie posiane rośliny pięknie Ci wyrosły i pozbyć się żal :D Podlałaś już roślinki :?:

Zaczynają kwitnąć piwonie i róże. Na razie nieśmiało, ale ważne że zaczynają ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dawno nie pokazywani PP.Kochinowie

Obrazek

Miłego dnia!
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No nie... tyle różnorodnego kwiecia a u mnie tylko irysy i jaśminy (co prawda zachwycają mnie jaśminy, ale tylko tylko ;:174 )
Kurki prześliczne :D
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu śliczna ta para ;:167
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Dziś nie podlewałam, nie byłam nawet na działce, nie miałam kiedy, musiałam w miasto ;:219 Państwo Kochinowie super, a oni na dzieci się nie zapowiadają? pogadaj z nimi :wit
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Najpierw muszę pochwalić nowy, pomysłowy avatar. Spełniłaś prośbę Lucynki i pokazałaś nowy kapelusz wraz z przemiłą twarzyczką.
Nasadzenia warzywne, to same nowości, przynajmniej ja o takich jeszcze nie słyszałam. Pomidory, pierwsza klasa.
Pięknie kwitną piwonie i róże, a wiec już mamy trochę przyśpieszone lato w ogrodach. P.p.Kochinowie, to taka śliczna para. Szkoda, że nie chcą powiększyć rodziny.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne kwiaty - bardzo mi się podobają te ciemne jarzmianki, moje - sztuk dwie bladasy - nie bardzo się ruszają, więc nie wiem co z nimi będzie. Ta piwonia, która i Ani wpadła w oko, przypomina mi sorbet owocowy, cudnie wybarwiona.

Kury piękne, bardzo mi się podoba ta rasa, tak bardzo, że pozwoliłam siostrze jedną taką łaciatą kwoczkę nazwać moim imieniem :wink: Co do silek - są śmiszne, z tymi swoimi pióropuszami, siostra (chyba biedaczka czkawki dostanie) ma czarną i uważa, że to najbystrzejsza kura pod słońcem, chodzi przy nodze jak piesek, łasi się i ogólnie inteligentnie patrzy w oczy :wink:
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu chyba wolałabym aby moje piwonie tez dopiero rozkwitały , a one już właściwie u mnie skończyły ;:145
Śliczna piwonia z drugiego zdjęcia ;:196 ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Moje piwonie właśnie zakończyły swój tegoroczny żywot ;:174 , a Twoje kwitną i pachną. ;:333
Kapelutek superowaty, ale jeszcze bardziej ;:215 buźka, która się pod nim schowała.
No i różyczki swoją urodę pokazują. ;:63
Ciesz się swoimi ślicznotkami, Marysiu. :tan Kureczkami i ich podopiecznymi też.
Niech Ci się wszystko darzy. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Kwiaty jak zwykle piękne i zawsze podziwiam (po cichu :wink: ) w Twoim wątku niesamowitą ich różnorodność ;:173, ale na widok pomidorów muszę się odezwać .... są pierwsza klasa ;:333 i nie widać, by przez jakieś problemy przechodziły. :) Oby teraz obficie kwitły, zawiązywały owoce i szybko wylądowały na talerzu. ;:215

Kapelusz świetny. ;:333
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Malvy moja droga musisz odwiedzając wątki podglądać co kiedy kwitnie i opracować plan nasadzeń ;:333 Tak żeby cały czas w ogrodzie było kolorowo i niekoniecznie drogim kosztem :D Może chcesz nasiona moich kwiatów? Kurki dziękują ;:180
U mnie ogólnie też zielono :D

Obrazek

Maryś rzeczywiście para ;:215 Marysiu czy wiedziałaś że tak wygląda rapini ?

Obrazek

Iwonko to nowoczesna para, kochają się ale gdzie im tam obowiązki w głowie ;:306
Nie to co plebsik!

Obrazek

Lidziu dziękuję za miłe słowa ;:196 No tak musiałam spełnić prośbę Lucynki :lol: Kapelusz to praktyczna część garderoby ogrodnika :D Jako zodiakalny Bliźniak lubię nowości, zmiany, lubię jak się coś dzieje co i w ogrodzie widać. Lidziu parka pewnie musi dojrzeć, więc dam im trochę czasu :uszy
Tu też będzie coś nowego Gilia capitata!

Obrazek

Sylwio mnie też przypomina pyszny orzeźwiający owocowy sorbet :D
Nie wiem czy jarzmianki powtarzają cechy w nasionach, ale jak chcesz się pobawić mogę Ci posłać nasiona po przekwitnięciu, bo trzeba siać świeże nasiona. Coś czuję że w sprawie drobiu nie powiedziałam ostatniego słowa ;:306 a takie podobają Ci się?

Obrazek

Julciu masz wcześniejsza wegetację co widać nawet po groszku i czereśniach, których u mnie jeszcze jakiś czas nie będzie :lol: Chcesz taką :?:

Lucynko dla Ciebie wszystko ;:196
Bardzo dziękuję za dobre życzenia ;:180 Różyczki to dopiero mam nadzieję pokażą co potrafią, niech no tylko pogoda dopisze.
Kureczki to jest jednak uwiązanie ale trzeba wszystkiego spróbować. Cieszę się i dziękuję za każdy dar od życia. I Tobie życzę spełnienia marzeń i zachcianek ;:196

Obrazek

Kasiu dziękuję ;:180 Tak to czasem jest, ze początkowo idzie jak po grudzie, a potem leeccii! Jak mi te siewki padały to nawet pisać u Was nie miałam chęci, widząc Wasze sukcesy ;:131
Dla Ciebie piękna kolkwicja!

Obrazek

I jeszcze taki śmieszny maluch

Obrazek

I mam pytanie czy Wam też wyrastają cebuli w kątach liści tulipanów? bo ja spotykam się po raz pierwszy!

Obrazek

Dziękuję za odwiedziny i życzę dobrej nocy!
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, bardzo egzotyczne warzywa wprowadziłaś do swojego ogrodu. ;:108
Podziel się doświadczeniami smakowymi, jak już będą do użycia.
Męczycie mnie z Anią strasznie widokami tej morelowej piwonii drzewiastej. Czy ona te kwiaty ma tak stale opuszczone do dołu?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu niestety piwonia tak ma, jednak widuję taki stary krzak w Krakowie i przy większej roślinie to mniej przeszkadza :D U mnie jakoś kapusta nie bardzo się udaje dlatego wprowadziłam kapusty zastępcze :D Jak spróbuję to oczywiście, że spróbuję opowiedzieć o smaku ;:333
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu czereśni w tym roku malutko bo część kwiatów zmarzła, a ptaki znalazły drogę :evil:
Z tulipanami w tym roku dziwna sprawa, też miałam kilka takich cebul, bardzo szybko zaschły, załapały pod koniec jakąś grzybową chorobę bo resztki liści dostawały plam i gniły. Wszystkie w tym roku wykopałam i suszę mimo ze cebule nie wyrośnięte.
Dokładnie przebiorę , jakoś zaprawię cebule przed sadzeniem i zobaczymy co będzie w przyszłym roku.
Ale masz gąszcz jak w dżungli tylko rośliny inne ;:333
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Marysiu - za propozycję z nasionami jarzmianek dziękuję, chętnie skorzystam :)

Te ostanie pokazane przez Ciebie kury też mi się podobają, a czarny kurczaczek jest moim faworytem.

No tak, jak ktoś ma zieloną rękę to tulipany mu wypuszczą cebule na łodydze, żeby nie musiał grzebać w ziemi :wink:
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Marysiu, jak zwykle ucieszyłam oczy pięknymi widokami. RiB u mnie w tym roku ma jakieś mniejsze kwiaty, ale też kwitnie. Perełki kwiatowe masz takie, o jakich jeszcze nie słyszałam. Kurczaczki słodkie i widać, że rosną. Syn naszych sąsiadów (mimo młodego wieku - 9 lat - drobiarski pasjonat) na I Komunię zażyczył sobie parę kochinów ;:oj z nadzieją na jajka, a im to nie w głowie. I wziął od nas porcelanki do inkubowania.
Z takimi tulipanami się nie spotkałam, ale niespodzianka!
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”