Ogród ciągle w budowie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród ciągle w budowie 2016

Post »

Kasiu jest coś takiego w kotach, że jak się weźmie jednego to zaraz drugiego a potem już trudno się opanować, ale panuję bo M powiedział albo trzeci kot albo dostaję eksmisję :;230 Nagromadziłaś tych lilii nie powiem ;:oj Cóż ostatnia posługa ;:131
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nawet mnie nie strasz, to jeszcze będą zabawy na rabatach :!: już mi zjada kwiatki, a jeszcze ma po nich biegać :!: Och , cierpliwości przybądź do mnie ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu. Pogrzebu nie zazdroszczę bo to zawsze przykre jest. Sadzenia będziesz miała mnóstwo a więc trzymam kciuki co by Ci pogoda i czas dopisały. Pozdrawiam :wit .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Kasiu i jak ogarnęłaś to wszystko? Zazdroszczę miejsca na tak ogromne zakupy :roll:
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Piwonie udało mi się posadzić w piątek po południu. W sobotę po południu posadziłam powojniki, ale jakoś kiepsko się czułam,, więc poszłam na łatwiznę i te co miały być posadzone na jaśminie trafiły w inne miejsce. Przy jaśminie miejscówka nie jest jeszcze gotowa. Ale tym sposobem mam miejsce na kolejne powojniki :tan W niedzielę posadziłam truskawki ozdobne i maliny arktyczne. Przyciełam też w końcu powojniki i róże. Niestety wygląda na to, ze mam straty w powojnikach, ale jeszcze poczekam trochę- może odbiją z ziemi.
U sąsiada niestety przetrwał tylko jeden rój pszczółek, a tu lada moment drzewa zaczną kwitnąć - na mirabelce pąki już pękają. Może jutro uda mi się załączyć dokumentację fotograficzną, bo dzisiaj padam...
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Zgodnie z życzeniem chwalę sie zakupami w e-clem... - są skromniutkie.

Obrazek

6 powojników: Omoshiro, Akaishi, Kardynał Wyszyński, Tentel, Chalcedony i Lech Wałęsa; 6 malin arktycznych, 4 truskawki ozdobne - jadalne. Wszystko już grzecznie rośnie na swoich miejscach :D
Wiosna coraz bardziej widoczna.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

Tulipany turkiestańskie są cudowne! :shock:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Masz już mocno zaawansowaną wiosnę ;:oj Szczególnie wielkość serduszek mnie zaskoczyła.
Z powojników, które kupiłaś mam tylko Omoshiro. Jest rewelacyjny. Będziesz zadowolona. Tentel wciąż na liście chciejstw.
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

6 powojników - skromniutko? :wink:

U Ciebie wiosna mocno zaawansowana - u mnie białe szafirki się jeszcze nie pokazały.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Rzeczywiście "niezwykle skromne" zakupy ... ;:138
A wiosna u Ciebie ciągle zaskakuje nowymi kwitnącymi roślinami. ;:215
Moja spóźniona. ;:223
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj. Sadzonki wcale nie takie skromne ;:224 . W ogrodzie masz już coraz więcej koloru, bardzo ładnie ;:333 . Czekamy na więcej . Pozdrawiam :wit
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Dziewczyny mają rację. Nie bądź taka skromna. 6 powojników to wcale nie tak mało. Omoshiro też w tym roku do mnie przyjechał. Pozostałych nie mam, bardzo chętnie będę je u Ciebie podglądać. Piękna wiosna.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Kasiu ja póki co ledwo na 3 powojniczki miejscówki znalazłam, a ty mówisz, że 6 to skromnie ;:224
Ten jasnoniebieski szafirek cudniasty ;:oj A ten pod nim wpada w róż, czy to tylko sprawka aparatu?
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Aniu też lubię te tulipanki :D Ładnie się rozrosły od zeszłego roku i mają jeszcze mnóstwo pąków.

Izo serduszki mają dobrą miejscówkę pod południowa ścianą domu, więc teraz się grzeją w słoneczku, potem urosną liście na orzechu i ładnie je osłonią od nadmiaru słońca.Liczę na to, ze Omoshiro się spisze. Na Tentela też liczę, bo posadziłam go w eksponowanym miejscu, wiec nie ma innego wyjścia - musi zachwycać :twisted:

Sylwio w tym roku skromniutko w porównaniu z poprzednim :wink: Białe szafirki dopiero zaczynają kwitnienie - w tym roku dosć szybko, bo siedziały nakryte krzaczkiem astrów i było im cieplutko.

Lucynko cieniutko w tym roku z kasą to staram się ograniczać :roll: Ale u Ciebie też już ładne kwitnienia.

Ewelinko mam wrażenie, ze ta wiosna jest znacznie uboższa od poprzedniej - wiele krokusów w ogóle nie zakwitło, a i hiacyntów wszystkich nie widać. ;:185

Madziu w porównaniu z zeszłym roku to bardzo malo... Omoshiro ponoć jest jednym z najmniej problemowych powojników, więc mam nadzieję na ładne kwitnienia. :D

Małgosiu w zeszłym roku kupiłam znacznie więcej, więc te 6 to naprawdę niewiele... :wink: Ten jasnoniebieski szafirek to Azureus i razem z tym różowym zakwita najwcześniej ze wszystkich szafirków. Ten różowy to Pink Surprise. Mam wrażenie, ze w tym roku jest bledszy niż w zeszłym. I ma taką białą czuprynkę :D
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu ja w zeszłym roku to miałam tylko prymule i dwa krokusy na krzyż. Dla mnie ta wiosna jest jednak bogatsza bo posadziłam i hiacynty i szafirki i tulipany. Co prawda nie wszystko wyszło i nie wiem dlaczego nie zakwitło mi kilka kępek krokusów . Ja wszystko sadzilam tak na szybko , że część cebul wsadzilam za głęboko. Moze to jest powód no sama nie wiem.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”