Ten tydzień ma być ciepły i słoneczny,już się cieszę

W sobotę pojechałam posadzić hortensje od Ewci i jednego miskanta
Wykopałam Geoffa Hamiltona i posadziłam obok Marii Theresy,a w to miejsce posadziłam hortensję.
Dziś pojadę posadzić cebulki krokusów,bo z tego co pamiętam to szybciej się je wkłada do gruntu,a cebule tulipanów jeszcze poczekają na chłodniejsze dni.Planuję też zadołować dziś kilka żurawek młodziutkich,aby zimą spokojnie czekały na wiosnę
Wciąż przycinam róże,które już przekwitły,pewnie niektóre z nich jeszcze zdążą zakwitnąć przed zimą.
Jagódko do tej pory róże Gulliota mnie nie oczarowały,jedynie na zdjęciach są piękne.U mnie nie zdały egzaminu,ale dam im jeszcze szansę

Ciekawe jaką masz pogodę? U mnie z rana słonko,mam nadzieję,że coś ciekawego porobię w ogrodzie:)
Pepsi lubię jak trawy lekko sobie powiewają,wygląda jakby tańczyły walca
Okrywowe róże ładnie wyglądają na dużych powierzchniach,ponieważ są rozłożyste i zabierają więcej miejsca.Moja Lariiisa do nich należy,zastanów się nad nią,ma masę różowych kwiatków.
Jadziu u mnie jest dużo słońca tam gdzie rosną róże,praktycznie przez cały dzień praży.Moja Agnes Schilinger niestety nie powaliła mnie na kolana,poczekam do wiosny,jeśli się nie ruszy pójdzie do donicy,dostanie środek wspomagający,a jak to nie zadziała no to trudno...czekają ją wykopki
Bogusiu nie obawiaj się róż,fakt kolczatki potrafią skaleczyć,ciągle chodzę pokuta,ale jak w czerwcu zakwitają to czuję się jak w raju.Hortensje i trawy warto mieć w swoim ogrodzie,tworzą klimat
Wandziu rzeczywiście dla jednej róży nie opłaca się ,by zamówić wysyłkowo.Z tego właśnie samego powodu zamówiłam trzy,choć chciałam tylko jedną Lavender Ice...Ciekawa jestem jaką byś wybrała...tę jedyną z F?

Zdradzisz mi swój typ?
Aneczko koniecznie Artemis jest zabójczo piękny

Trawy ...ostatnio przeglądam strony z nimi i na wiosnę kupię parę,na pewno proso rózgowate i piórkówki i rozplenicę Little Bunny
Grażynko ja myślałam,że róże Guillota to perełki,zdrowe,bujnie kwitnące,buchające kwiatostanami,a tu zonk
Cenę też mają zaporową....a mój Chopin za 12 zł jest zdrowszy i ładniejszy i coraz wyższy,wystrzelił aż do nieba
Edytko to prawda,że ogród bez traw wygląda niekompletnie...te pięknie falujące źdźbła traw dodają mu zwiewności i harmonii
Maju widać,że każdy z Nas ma różne zdanie,miło,że dzielicie się swoimi spostrzeżeniami.
Zauważyłam,że róża u mnie pięknie kwitnąca nie u wszystkich tak samo się zachowuje.Jestem ciekawa nowych różyczek,czy je pochwalę,czy zganię
Souveniry
Dorotko Winter Lodge rośnie u mnie 3 rok,jak na razie zdrowa,liście ma błyszczące,kwitnie bukiecikami,zdrowa,u mnie ma obecnie około 1 metra.Kwiaty w kolorze cytrynowym,lekko pachnące.
Dobrej komedii już dawno nie oglądałam,a uwielbiam się pośmiać
Uwaga nadchodzi Artemis,silny wojownik,zimy się nie boi,nie straszne mu wiatry i deszcz
Hercules niestety corocznie w drugiej połowie lata choruje...
Słoneczna dalia wygląda jak tęcza...
Wrzosy mają w nogach małe ciemierniki...
Roogouchi po ścięciu znów zakwitł,ale nie obyło się znów bez mączniaka
Pozdrawiam wszystkich serdecznie:)