Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Post »

Ja mam Agnes i mogę powiedzieć tyle, że mnie tez specjalnie nie zachwyciła ale jest zdrowa jak na razie.
Być może działa jeszcze chemia wgłębna od hodowcy, bo mam ją od wiosny.
Natomiast Versigny spisuje się tak średnio jeśli chodzi o zdrowie, ale w tym roku to u mnie nawet astry chorują przy tak podłej pogodzie. ;:222
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wczoraj przeglądałam swoje zdjęcia z lipca i ze zdziwieniem odkryłam, że nieszczególnie mi się podobają :shock: . Brakowało na nich traw :lol: . Jak pusto w ogrodzie bez nich :lol: .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aniu widzę że popełniłaś zamówienie różane ;:306 ach ta jesień doprowadza ludzi i szaleństwa zakupowego :;230
Harknessa róż mam 3 i jedną domówiłam ale nie powiem żebym była nimi oczarowana. Euphrates to tak marna sadzonka że po 2 latach w gruncie dogorywa teraz w doniczce, Jaqueline du Pre jakoś tam rośnie i kwitnie ale szał to nie jest i od wiosny Twiggy's Rose rosnąca w doniczce radzi sobie nawet dobrze. Teraz zamówiłam The Sun and the Heart i tej jestem strasznie ciekawa.
Guillota to mam same Souveniry które i tak są poza konkurencją ;:306
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Winter Lodge ;:167 jaka ona śliczna.
Napisz o niej coś więcej...jaki wysoki krzaczek rośnie i jakie stanowisko preferuje, no i oczywiście jak zdrówko.
Jeśli chodzi o film to ostatnio oglądałam Miasto 44.
A na wieczór to jakąś dobrą komedię żeby się zrelaksować po całym dniu ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ten tydzień ma być ciepły i słoneczny,już się cieszę :heja W sobotę pojechałam posadzić hortensje od Ewci i jednego miskanta ;:333
Wykopałam Geoffa Hamiltona i posadziłam obok Marii Theresy,a w to miejsce posadziłam hortensję.
Dziś pojadę posadzić cebulki krokusów,bo z tego co pamiętam to szybciej się je wkłada do gruntu,a cebule tulipanów jeszcze poczekają na chłodniejsze dni.Planuję też zadołować dziś kilka żurawek młodziutkich,aby zimą spokojnie czekały na wiosnę ;:333
Wciąż przycinam róże,które już przekwitły,pewnie niektóre z nich jeszcze zdążą zakwitnąć przed zimą.

Jagódko do tej pory róże Gulliota mnie nie oczarowały,jedynie na zdjęciach są piękne.U mnie nie zdały egzaminu,ale dam im jeszcze szansę ;:333 Ciekawe jaką masz pogodę? U mnie z rana słonko,mam nadzieję,że coś ciekawego porobię w ogrodzie:)

Pepsi lubię jak trawy lekko sobie powiewają,wygląda jakby tańczyły walca ;:170
Okrywowe róże ładnie wyglądają na dużych powierzchniach,ponieważ są rozłożyste i zabierają więcej miejsca.Moja Lariiisa do nich należy,zastanów się nad nią,ma masę różowych kwiatków.

Jadziu u mnie jest dużo słońca tam gdzie rosną róże,praktycznie przez cały dzień praży.Moja Agnes Schilinger niestety nie powaliła mnie na kolana,poczekam do wiosny,jeśli się nie ruszy pójdzie do donicy,dostanie środek wspomagający,a jak to nie zadziała no to trudno...czekają ją wykopki ;:218

Bogusiu nie obawiaj się róż,fakt kolczatki potrafią skaleczyć,ciągle chodzę pokuta,ale jak w czerwcu zakwitają to czuję się jak w raju.Hortensje i trawy warto mieć w swoim ogrodzie,tworzą klimat ;:167

Wandziu rzeczywiście dla jednej róży nie opłaca się ,by zamówić wysyłkowo.Z tego właśnie samego powodu zamówiłam trzy,choć chciałam tylko jedną Lavender Ice...Ciekawa jestem jaką byś wybrała...tę jedyną z F? ;:224 Zdradzisz mi swój typ?

Aneczko koniecznie Artemis jest zabójczo piękny ;:333 Trawy ...ostatnio przeglądam strony z nimi i na wiosnę kupię parę,na pewno proso rózgowate i piórkówki i rozplenicę Little Bunny ;:224

Grażynko ja myślałam,że róże Guillota to perełki,zdrowe,bujnie kwitnące,buchające kwiatostanami,a tu zonk ;:145
Cenę też mają zaporową....a mój Chopin za 12 zł jest zdrowszy i ładniejszy i coraz wyższy,wystrzelił aż do nieba ;:306

Edytko to prawda,że ogród bez traw wygląda niekompletnie...te pięknie falujące źdźbła traw dodają mu zwiewności i harmonii ;:167

Maju widać,że każdy z Nas ma różne zdanie,miło,że dzielicie się swoimi spostrzeżeniami.
Zauważyłam,że róża u mnie pięknie kwitnąca nie u wszystkich tak samo się zachowuje.Jestem ciekawa nowych różyczek,czy je pochwalę,czy zganię ;:224
Souveniry ;:180

Dorotko Winter Lodge rośnie u mnie 3 rok,jak na razie zdrowa,liście ma błyszczące,kwitnie bukiecikami,zdrowa,u mnie ma obecnie około 1 metra.Kwiaty w kolorze cytrynowym,lekko pachnące.
Dobrej komedii już dawno nie oglądałam,a uwielbiam się pośmiać :;230

Uwaga nadchodzi Artemis,silny wojownik,zimy się nie boi,nie straszne mu wiatry i deszcz ;:333

Obrazek

Obrazek

Hercules niestety corocznie w drugiej połowie lata choruje...

Obrazek

Słoneczna dalia wygląda jak tęcza...

Obrazek

Wrzosy mają w nogach małe ciemierniki...

Obrazek

Roogouchi po ścięciu znów zakwitł,ale nie obyło się znów bez mączniaka ;:222

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich serdecznie:)
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

He, he, Annes, na dzisiejszą pogodę u mnie najbardziej stosowny byłby kostium kąpielowy ;:oj.
Po prostu coś niesamowitego! Gorąco, jak w lipcu.
Twój Artemis zaiste zachwycający, na mojego też złego słowa nie mogę powiedzieć. Guillotek tak od razu nie przekreślaj, jeszcze Cię zachwycą.
Oczywiście, z różami nie ma żadnej reguły. Połowa forumowiczek narzeka na Avalona, a u mnie - to zachwycająca róża. Podobnie jest z Chopinem, większość narzeka, a Ty chwalisz.
Ktoś powiedział, że każda z nas musi się swoich róż 'nauczyć' po swojemu i w swoich warunkach.

Słoneczka i ciepełka życzę - Jagoda
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie u Ciebie , róże białe jak z obrazka, kwitną jakby środek lata, super! piękna jesień w Twoim ogrodzie ;:138 pozdrawiam karolina
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Teraz jeśli jeszcze zdecyduję się na jakąś różę to będę szukać takich do półcienia .Już nawet przeglądałam oferty w R i parę mnie zastanowiło. Cudny ten Twój Artemisek mój taki wyrywny jeszcze nie jest ,ale to młodzieniaszek na własnych korzeniach i ma dopiero drugi roczek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Aniu czy Roogouchi co roku łapie u Ciebie mączniaka?
Pozdrawiam. Ewa
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, podpisuję się pod pytaniem Ewy, bo mój R też złapał. Mam go pierwszy rok, a kwitł wspaniale od maja i teraz też pięknie kwitnie, chociaż już dwukrotnie go pryskałam.Może taką ma urodę? Zaczął łapać pod koniec sierpnia.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Ja właśnie chcialam go nabyć, bo u Ciebie Gosiu go zobaczyłam pierwszy raz , ale teraz nie wiem czy kupię :roll:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No to zasmucilaś mnie tą wiadomością, że Novalis na słonku bedzie przypalany. Mój już posadzony. Bedzie miał słońce od rana do 14. Może wytrzyma?
Ja też zamówiłam Celebrating Life. Ciekawe jak bedzie kwitła
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Mój Novalis dopiero przybędzie,chciałam go w słońcu posadzić,a tu czytam,że będzie przypalany?
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Artemis jest niezawodny ;:215
To róża, która zachwyca nie tylko zdrowiem, ale też i cudownym, obfitym kwitnieniem. Jestem nią zachwycona ;:108
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Artemis, ślicznie się prezentuję tymi pomponikami, i widać obficie kwitnie.
Ładny ten Roogouchi,muszę więcej coś o nim poczytać, bo mi się podoba :D . ;:7
A i dalijka ładna. Teraz jeszcze mają swój piękny czas. ;:108
Pozdrawiam cieplutko ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”