Ogród ?po 30-tce?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

;:131 ;:oj ...'przepustkowy' - róż (rusz) pierwsze słyszę ... ;:24 ;:306

Paprotnik mówisz...dobrze wiedzieć! ;:180 Moja trójsklepka to jeden skromny choć wysoki badylek b.powoli coś tam jeszcze wokół z ziemi wyrasta. ;:131
Widać,że się spracowałaś w sobotę liliowce to nowe ? czy zasoby własne ? :)
Twoje żurawki mają się świetnie ;:63 U mnie najlepiej się mają odmiany zielone na cienistej rabacie choć to żadne okazy bo je po kawałku rozdałam...
Cudne zdjęcie z hostą chyba S&S ? ;:333 ;:63

Miłego dnia Aniu! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Podziwiam zestawienie roślin u Ciebie ;:215
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Maryniu - liliowce moje; mam jeszcze kilka karp do podzielenia i właśnie karczuję mój 'ostatni bastion' wolnego miejsca. Wyrywanie 20-letniego bluszczu nie jest łatwym zajęciem, oj nie ;:213 ;:213 . A tak nędznie rósł na początku ;:131 . Dobrze, że pogoda się ustabilizowała, na taką akurat do pracy w ogrodzie ;:108 . Wczoraj jeździłam na bazarek i 'poniosło' mnie do ogrodniczego ;:223 . Wiadomo, co było dalej ;:222 .

dorcia7- miło mi Cię gościć ;:196

'rudej' nie mogłam się oprzeć, a biała była obok ;:174
Obrazek
coś mojego: poranny floks, jest czysto niebieski - na razie
Obrazek
no i poranne niebo
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu zapracowałaś się ? Taka jeżówka jak na ost. fotce zakwitła mi kilka dni temu ale miała to być inna odmiana / jasna/ ;:131 ale ta też ładna ma ciekawy malinowy kolorek . Co się stało , że kolejną bandażujesz ? Tyle się złamało ? czy to pieski załatwiły ?
Pogoda u mnie się "łamie"straszą ulewami co stacja to inna prognoza ...wczoraj też miała byc ulewa ale wcale nie padało choć się chmurzyło ...Spoglądam w niebo ;:65 Chyba się wybierzemy pogoda dobra do robót wszelkich niby czekam na sobotę na syna ale ... ;:131
Miłego dnia! ;:196

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Aniu ,nie sposób się nie uśmiechnąć na widok "zabandażowanych" jeżówek :D Jesteś niesamowita :D a jak coś ci się z moich pstrolistnych floksów podoba ,to chętnie podeślę ,tylko może wiosną bo one już teraz to takie nieciekawe się robią :(
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu ;:168 - zapracowana trochę, bo 'walczę z liliowcami ;:134 . Wiadomo, że z tymi zwykłymi, bo one rozrosły się niemiłosiernie, a żal wyrzucić. Więc upycham, gdzie się da :;230 . Zdawałoby się, że to takie proste, ale niekoniecznie ;:174 . Te ciągłe przysiady dają w kość stawom, niestety ;:222 .
Kilka dni temu nie zamknęłam furtki do ogrodu, a psy są czujne "jak indianka w nocy" i jakby tabun koni przeleciał - ADHD w 100% ;:163 . Ale, jak widać roślinki żyją (nie wszystkie) ;:145 i tylko mogę mieć pretensję do SKS ;:223 . Pogoda jak na razie dla mnie - marzenie, tylko już sucho się robi i te 'dzielone' rośliny muszę podlać, bo deszcze to u nas za tydzień, wg prognoz ;:224 .

bejka1970- miło, że wpadłaś ;:196 . Ten 'ortopedyczny' sposób, sprawdził się na jednej zakupionej jezówce, która w transporcie się zagięła. Co do floksów, to interesuje mnie ten z amarantowym kwiatem, mówimy o variegata. Kupiłam ;:223 ?Darwin's Joice"jakiś czas temu (niedługi :;230 ). Porozmawiamy wiosną, ok?.

Ja nie mam 'nabożeństwa' do robienia zdjęć, więc tylko kilka ciężko wymęczonych ;:306 .
dlaczego dotąd nie miałam dzielżanów ;:124
Obrazek
to nie jest to samo zdjęcie, co wczoraj, ale te cienie mnie 'przyciągają' ;:131
Obrazek
jak modne, to modne :tan
Obrazek

Obrazek

Obrazek
mały chaos
Obrazek
elegancja, wg moich kryteriów oczywiście :D
Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Światłocienie na fotkach ;:333 A mówi , nie mam 'nabożeństwa' do robienia zdjęć, kokietka! ;:196
Właśnie byłam u Ciebie i przeszkodził mi telefon w czasie,kiedy pisałaś do mnie ;:196 ...telepatia ??? ;:7 Czuj się usprawiedliwiona ! :D
Dobrej nocy Aniu
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
mmudant
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 11:15

Post »

Magiczny ogród i magiczna gra światłocieni..... ;:3
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Piękny ten niebieski floks, jak nazywa się ta odmiana?
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Jeszczeak niebieskigo floksa nie widziałam ;:oj
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu- daję słowo, że ja tylko pstrykam, a nie robię zdjęcia ;:174 . Jak się uda, to i dobrze :;230 . Powiedz mi, czy to też turzyca taka, jak Twoja?. I czuję się usprawiedliwiona ;:196 .

Obrazek
a to mój słonecznik wierzbolistny
Obrazek

Wg mnie podobne :?:

Magda- jesteś bardzo miła ;:196

Margaret2014 - szczerze mówiąc, nie wiem ;:174 , przykro mi. Popatrzę w zapiski, może znajdę.

Dzisiaj padało, ale i tak jest sucho; ani pracować, ani pstrykać ;:185 . Kilka zdjęć z popołudnia ;:177 .

Obrazek

Obrazek
fajnie tak, z jednej strony biała, z drugiej fiołkowa
Obrazek

Obrazek

Obrazek
a floksy dalej czarują ;:215
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
O, :wit witaj dorcia7 - miło Cię gościć. Są niebieskie floksy. Mój zmienia trochę kolor w ciągu dnia, ale nieraz aż bije błękitem po oczach. Specjalnie nie 'grzebię' przy obróbce tych zdjęć, żeby pokazać kolor. Tu zrobiłam wczoraj o 14.00 -różni się?. Tamten był 'pstrykany' wcześnie rano
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, a to nie jest ta turzyca palmowa ode mnie?
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu i owszem, masz rację, to ta od Ciebie, tylko, że one wszystkie wg mnie są do siebie podobne ;:14 . Ja dopiero 'raczkuję' z trawami i ciężko mi się, jak widać 'czołga' :;230 . Ale dziękuję, że czuwasz ;:180 i nie masz SKS-u, jak ja ;:174 . A tak przy okazji, to ona dużo pójdzie w górę? Byłoby ciekawie ;:oj . Bo, jak palmowa ;:224 .
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Dzięki Aniu, za nazwę wspomnianej paproci, może kiedyś napatoczy się w moje ręce. :tan
Floxa niebieskiego jeszcze nie spotkałam w realu, to taki błękit nieba na ziemi. ;:215
Masz piękne jeżówki i hibiskusy, spodobała mi się też hosta, taka nieduża u podnóża kamiennego kręgu, widać tabliczkę, ale niezbyt czytelna. ;:oj
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu- Dziękuję za wizytę ;:196 .Paprotnik kolczysty można kupić niedaleko ode mnie; floksa kawałek mogę Ci ukopać (masz przecież u mnie plusa :;230 ), a funkia to ta: http://encyklopediahost.info/hosta_rainbows_end.html
Pozdrawiam Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”