dorcia07 Moja dabecja rośnie w kąciku dla kwaśnolubnych, gdzie dużo torfu, kory i odpowiednie nawożenie. Dlatego tam jej się podoba. To jej sąsiedzi wrzosy

Marzenka77 Dziękuję i zapraszam.

Aprilku Do leśnej gleby dobra dabecja. Zawilce polubiłam mam z jesiennych 3. Bardzo ciekawy jest Prinz heinrich.

Lisico Hortensji nie kochasz

Wanda7 Jeszcze raz dziękuję za lekcje o hortensja. Edyta1 podpowiada, że Kyushu powinna mieć gładkie liście, a moja nie ma. Może to jednak Tardiva. Jeszcze poobserwuję. A tymczasem u mnie najpiękniejsza jest hortensja Vanille fraise, rośnie pod oknem kuchennym, więc cały czas mam ją na oku.

Edyta1 Sorry, że dopiero teraz odpowiadam, ale początek roku to dla mnie zwariowany czas. Ale już powoli ogarniam plany dzieci, moje i zaczynam funkcjonować normalnie. Jeśli chodzi o basen wybraliśmy metodę tlenową, bo wydawała nam się bezpieczniejsza i mniej woniejąca. Nie mam jednak porównania bo nie stosowałam nigdy chloru.
Temperatura wody oscylowała między 20 na początku sezonu, potem ustabilizowała się na 24, w upały miał 29 stopni, pod koniec spadła znowu do 20. Moje dzieciaki taką akceptują.
Trzy lata doświadczeń nauczył nas, że rozkładać musimy już w czerwcu (długi dzień) i z końcem sierpnia składamy (noce już krótsze i chłodniejsze)
Róża hansestadt rostock nie ma czysto żółtego koloru. Zresztą każda ma trochę inny odcień, w zależności od temperatury, ilości wody. Warto ją mieć. Jest zdrowa i długo trzyma kwiaty.
Moje miejsce basenowe zamieniło się już w ogniskowe.

CDN.