Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Fajnie,że wróciłaś ;:196
Małgoś
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzisiejszy dzień można uznać za udany ;:108 Przycięłam stare i wyselekcjonowałam młode odnogi malin (ręce podrapane do łokci ;:306 ), przesadziłam dwie róże na ich docelowe miejsce i mniej więcej zrobiłam plany dla tych nowych.. dzisiaj bardzo miła pani ze szkółki poinformowała mnie telefonicznie, że wysyłka w przyszły poniedziałek :tan cieszę się jak dziecko.. uprzątnęłam wieczny bajzlownik "tam pod dachem" i mimo pogarszającej się pogody optymistycznie czekam na kolejne dni.
Ann_30, wiem jak to jest z tymi przymrozkami ;:168 rok temu można było policzyć na palcach moje krokusy ;:108 a z nornicą walcz póki nie stworzy sobie sieci korytarzy, bo wtedy kaplica. Wiem co mówię...Dobrze, że tulipki i żonkile zostały na pocieszenie :wink:
Małgoś, kochana, stęskniłaś się?? zerknęłam czy w międzyczasie nie założyłaś własnego wątku, a ty nic i nic ;:224 zdradź rąbka tajemnicy, co tworzysz za swoją górą ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Krokusy są urocze...wszystko zamknięte

Obrazek

a wystarczy, że na chwileczkę wyjdzie słońce..

Obrazek

Obrazek

moja mała sasaneczka..

Obrazek
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32

Post »

:wit Sabinko. Jak to dobrze że już wyzdrowiałaś i szalejesz po ogródku :tan. Jak u Ciebie kolorowo ;:215, ja tak będę miała za jakieś 100 lat! ;:145
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

U mnie wiosna staneła w miejscu,cebulowe powypuszczały kiełki i dalej ani drgnie ...za zimno na kwiatuszki :cry:
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Irysy i krokusy przecudne! ;:215 Pierwszych nie mam wcale (straciłam dwa lata temu wszystkie), a drugich niewiele! ;:223
Sasanki i u mnie zaczęły wschodzić, ale zdecydowanie wolniej.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Irysy ;:167 muszę w końcu nadrobić ich brak u siebie w ogrodzie są śliczne
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

;:333
Kosaćce, krokusy bardzo fotogeniczne, u mnie też ślicznie rozkwitły. Mam je od początku tworzenia ogrodu.
Nic specjalnego nie powstaje, ja po prostu dokładam co jakiś czas kolejne rabatki umilając życie koszącym :;230 - mniej koszenia ale więcej operowania kosiarką ;:204 tej wiosny dochodzi rabata bylinowo- różana i ziołowa. Jak zrealizuję pomyślimy dalej ;:124
Małgoś
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sabinko jaka śliczna wiosenka u Ciebie ;:215 , moje krokusiki też już kwitną . ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Moje iryski mniejsze i nie wiem, kiedy się ich doczekam. W dodatku mam tylko te żółte, Danforda, reszta jakoś się zbuntowała i w ogóle zaginęła. Spróbuję za rok w innym miejscu.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak ktoś ma pecha to nic nie pomoże.. cały dzień pogoda typowo jesienna, a na dokładkę kociaki zrobiły sobie kuwetę idealnie w tulipanach :shock: Nic się nie dzieje, nic nie można zrobić i ta bezczynność męczy. Jedyny plus to fakt, że forsycja wypuściła delikatnie żółte pączki- a jednak w tym roku będziemy mieć piękny pokaz kwitnienia :tan
Karina, ja już widzę te twoje sto lat ;:306 coś czuję, że w przyszłym roku popisowe krokusy będziemy podziwiać u ciebie ;:108 Beatko, dzisiaj zimno doszło na podkarpacie ;:145 pada, wieje i psuje humor.
Renatko i Agnieszko, iryski pierwszy raz posadziłam przez pomyłkę.. kupiłam kilka cebulek jako krokusy (były przypadkowo zmieszane w jednym pudełku). jakież było moje zdziwienie na wiosnę ;:oj
Małgoś, rabata bylinowo- różana.. przyznaj jakie pięknotki wybrałaś? Zabieranie miejsca na rabatki to przecież same plusy ;:224 mniej koszenia, a przez zwiększenie ilości zakrętasów ćwiczysz cierpliwość i precyzję koszącego :;230
Maryś, najpiękniejsze dni spędziłam kurując się w domu, zamknięta na 4 spusty, żeby czasem nie przyszło mi do głowy wyjść ;:306 lecę do ciebie pooglądać krokusiki ;:108
Ewo, tej jesieni kupiłam sporą ilość tych maleńkich irysków i o dziwo właśnie żółte nie chcą kwitnąć :;230 część w ogóle nie wyszła z ziemi, a te, które wyszły są głównie niebieskie :roll:
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Cudną masz wiosnę! ;:3 Urzekły mnie te irysiki, podaj proszę ich nazwę, żebym wiedziała czego szukać jesienią ;:180
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Niebieskie najładniejsze :D
Zaczyna się pochmurny dzień. Może chociaż nie będzie wiało :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko, wybacz, ale jakoś przy tych cebulach wiosennych nigdy nie zwracam uwagi na nazwy..Po prostu podchodzę do opakowań zbiorczych i pakuję: tulipany, krokusy, żonkile, hiacynty i właśnie ostatnio irysy (zwykle są zaraz obok krokusików ;:131 )
Ewuś, u mnie już pada i jest paskudnie, wyzwaniem było wyskoczyć na dwór po drewno do kominka. Po wieczornym deszczu krokusy leżą przytulone do ziemi, aż żal patrzeć na te cudeńka (szczególnie te, które jeszcze nie zdążyły nawet zakwitnąć, a pąki już zmarnione ;:145 )
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Nifredilku, przepiękne krokusy! Warto było czekać, aż się zładują ;:333
Iryski również urocze, u mnie też kiedyś były, z odmiany Dunforda, ale zaginęły w toku różńych ogrodowych rewolucji.
Czekam na kolejne wiosenne fotki :wit
Pozdrawiam serdecznie!
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »