Ogród w słońcu
- nifredil
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w słońcu
Dzisiejszy dzień można uznać za udany
Przycięłam stare i wyselekcjonowałam młode odnogi malin (ręce podrapane do łokci
), przesadziłam dwie róże na ich docelowe miejsce i mniej więcej zrobiłam plany dla tych nowych.. dzisiaj bardzo miła pani ze szkółki poinformowała mnie telefonicznie, że wysyłka w przyszły poniedziałek
cieszę się jak dziecko.. uprzątnęłam wieczny bajzlownik "tam pod dachem" i mimo pogarszającej się pogody optymistycznie czekam na kolejne dni.
Ann_30, wiem jak to jest z tymi przymrozkami
rok temu można było policzyć na palcach moje krokusy
a z nornicą walcz póki nie stworzy sobie sieci korytarzy, bo wtedy kaplica. Wiem co mówię...Dobrze, że tulipki i żonkile zostały na pocieszenie
Małgoś, kochana, stęskniłaś się?? zerknęłam czy w międzyczasie nie założyłaś własnego wątku, a ty nic i nic
zdradź rąbka tajemnicy, co tworzysz za swoją górą

Krokusy są urocze...wszystko zamknięte

a wystarczy, że na chwileczkę wyjdzie słońce..

moja mała sasaneczka..

Ann_30, wiem jak to jest z tymi przymrozkami

Małgoś, kochana, stęskniłaś się?? zerknęłam czy w międzyczasie nie założyłaś własnego wątku, a ty nic i nic

Krokusy są urocze...wszystko zamknięte

a wystarczy, że na chwileczkę wyjdzie słońce..

moja mała sasaneczka..

- kajko278
- 500p
- Od: 20 sty 2013, o 17:32

Moja działka na Kaszubach
KARINA:-)
KARINA:-)
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
U mnie wiosna staneła w miejscu,cebulowe powypuszczały kiełki i dalej ani drgnie ...za zimno na kwiatuszki 

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Irysy i krokusy przecudne!
Pierwszych nie mam wcale (straciłam dwa lata temu wszystkie), a drugich niewiele!
Sasanki i u mnie zaczęły wschodzić, ale zdecydowanie wolniej.

Sasanki i u mnie zaczęły wschodzić, ale zdecydowanie wolniej.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Irysy
muszę w końcu nadrobić ich brak u siebie w ogrodzie są śliczne

- merymg
- 200p
- Od: 4 mar 2013, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Kosaćce, krokusy bardzo fotogeniczne, u mnie też ślicznie rozkwitły. Mam je od początku tworzenia ogrodu.
Nic specjalnego nie powstaje, ja po prostu dokładam co jakiś czas kolejne rabatki umilając życie koszącym

Małgoś
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sabinko jaka śliczna wiosenka u Ciebie
, moje krokusiki też już kwitną . 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Moje iryski mniejsze i nie wiem, kiedy się ich doczekam. W dodatku mam tylko te żółte, Danforda, reszta jakoś się zbuntowała i w ogóle zaginęła. Spróbuję za rok w innym miejscu.
- nifredil
Jak ktoś ma pecha to nic nie pomoże.. cały dzień pogoda typowo jesienna, a na dokładkę kociaki zrobiły sobie kuwetę idealnie w tulipanach
Nic się nie dzieje, nic nie można zrobić i ta bezczynność męczy. Jedyny plus to fakt, że forsycja wypuściła delikatnie żółte pączki- a jednak w tym roku będziemy mieć piękny pokaz kwitnienia
Karina, ja już widzę te twoje sto lat
coś czuję, że w przyszłym roku popisowe krokusy będziemy podziwiać u ciebie
Beatko, dzisiaj zimno doszło na podkarpacie
pada, wieje i psuje humor.
Renatko i Agnieszko, iryski pierwszy raz posadziłam przez pomyłkę.. kupiłam kilka cebulek jako krokusy (były przypadkowo zmieszane w jednym pudełku). jakież było moje zdziwienie na wiosnę
Małgoś, rabata bylinowo- różana.. przyznaj jakie pięknotki wybrałaś? Zabieranie miejsca na rabatki to przecież same plusy
mniej koszenia, a przez zwiększenie ilości zakrętasów ćwiczysz cierpliwość i precyzję koszącego
Maryś, najpiękniejsze dni spędziłam kurując się w domu, zamknięta na 4 spusty, żeby czasem nie przyszło mi do głowy wyjść
lecę do ciebie pooglądać krokusiki
Ewo, tej jesieni kupiłam sporą ilość tych maleńkich irysków i o dziwo właśnie żółte nie chcą kwitnąć
część w ogóle nie wyszła z ziemi, a te, które wyszły są głównie niebieskie 

Karina, ja już widzę te twoje sto lat

Renatko i Agnieszko, iryski pierwszy raz posadziłam przez pomyłkę.. kupiłam kilka cebulek jako krokusy (były przypadkowo zmieszane w jednym pudełku). jakież było moje zdziwienie na wiosnę

Małgoś, rabata bylinowo- różana.. przyznaj jakie pięknotki wybrałaś? Zabieranie miejsca na rabatki to przecież same plusy

Maryś, najpiękniejsze dni spędziłam kurując się w domu, zamknięta na 4 spusty, żeby czasem nie przyszło mi do głowy wyjść

Ewo, tej jesieni kupiłam sporą ilość tych maleńkich irysków i o dziwo właśnie żółte nie chcą kwitnąć

- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Cudną masz wiosnę!
Urzekły mnie te irysiki, podaj proszę ich nazwę, żebym wiedziała czego szukać jesienią 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Niebieskie najładniejsze
Zaczyna się pochmurny dzień. Może chociaż nie będzie wiało

Zaczyna się pochmurny dzień. Może chociaż nie będzie wiało

- nifredil
Milenko, wybacz, ale jakoś przy tych cebulach wiosennych nigdy nie zwracam uwagi na nazwy..Po prostu podchodzę do opakowań zbiorczych i pakuję: tulipany, krokusy, żonkile, hiacynty i właśnie ostatnio irysy (zwykle są zaraz obok krokusików
)
Ewuś, u mnie już pada i jest paskudnie, wyzwaniem było wyskoczyć na dwór po drewno do kominka. Po wieczornym deszczu krokusy leżą przytulone do ziemi, aż żal patrzeć na te cudeńka (szczególnie te, które jeszcze nie zdążyły nawet zakwitnąć, a pąki już zmarnione
)

Ewuś, u mnie już pada i jest paskudnie, wyzwaniem było wyskoczyć na dwór po drewno do kominka. Po wieczornym deszczu krokusy leżą przytulone do ziemi, aż żal patrzeć na te cudeńka (szczególnie te, które jeszcze nie zdążyły nawet zakwitnąć, a pąki już zmarnione

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Nifredilku, przepiękne krokusy! Warto było czekać, aż się zładują
Iryski również urocze, u mnie też kiedyś były, z odmiany Dunforda, ale zaginęły w toku różńych ogrodowych rewolucji.
Czekam na kolejne wiosenne fotki
Pozdrawiam serdecznie!

Iryski również urocze, u mnie też kiedyś były, z odmiany Dunforda, ale zaginęły w toku różńych ogrodowych rewolucji.
Czekam na kolejne wiosenne fotki

Pozdrawiam serdecznie!
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Miłe, kolorowe zdjęcia
W sam raz na takie ponure dni, jak dziś