Dorotko, zaczekam na przepis,to nic pilnego

A tym swoim gościom odwiedzającym Cię w okresie i tuż po okresie przetwórczym to dawaj garść nasionek tych pysznych plonów a nie słoiczki na talerz , słoiczki na wynos
Halinko, witam Cię z radością mój nowy gościu. Odwiedzaj, odwiedzaj mój ogród
ile tylko czasu starczy.
Tereni i Halince odpowiem razem. Koktajlówki wybrałam: poz. 14, 39 i 77. W domu mam jeszcze megagrona(smaczny). Wybierałam z cienką skórką, żeby nie były drobne jak groszek, żeby się ładnie prezentowały co do koloru i co do budowy grona no i żeby były smaczne. Sprawdżcie je sobie w wątkach opisowych. To są moje wymagania, Wasze mogą się różnić, choćby tą skórką. Jak skórka grubsza to dłużej i lepiej się przechowują ale gorzej się je. Do zamawiania jeszcze jest trochę czasu. Ja zaczęłam sobie dobierać pomidorki do swojego podniebienia. Z ubiegłorocznych 9 odmian odpowiadało mi tylko 3. Życzę pomyślnych wyborów.
Kasiu, masz rację, to ogromna frajda - to wybieranie, zamawianie, oczekiwanie, rozpakowywanie, wysiewanie itp,itd ... aż do samej jesieni - frajda. Na pewno każdy będzie zadowolony, bo to przecież wszystko za darmochę więc jak się nie cieszyć, nawet gdy dostanie się mniej. Mnie Twoje życzenia się spełnią, bo będę zamawiać w pierwszej kolejności ale w ubiegłym roku zamawiałam w drugim terminie i też mnie uszczęśliwiono prawie wszystkim co zamówiłam. To Forum Ogrodnicze jest cudowne.