Moje endorfiny w kolorach tęczy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje endorfiny w kolorach tęczy

Post »

Wandziu witam :wit :wit w ten pięknie zapowiadający się dzień ;:3
Jak na razie pomidor to dla mnie pomidor - wszystkie jednakowe , dlatego trudno mi wybrać coś co będzie mi rosło i nie będzie chorować a jeszcze owocki żeby miało ;:108 ;:306 Nic nie kumam z tych oznakowań , odmian itd. :oops: :oops:
Na nasionka onętka siarkowego się piszę ;:108 :tan
Miłego dnia życzę i powodzenia w wybieraniu nasionek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wando z porcji wychodzi dużo słoików. Pasta jest ostra, ale moich chłopakom smakuje, można ja również dodawać do mięs, naleśników na ostro, ostatnio jak gotowałam podłoże dałam połowę słoika po przecierze pomidorowym, podłoże wyszedł rewelacyjny ;:215 Jadłam ostatnio u koleżanki takie małe trójkąciki z ciasta francuskiego, posmarowanego tą pastą, pychota. Przepis podeślę Ci na pw w najbliższych dniach, proszę o cierpliwość, a jak zapomnę to upomnij się.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
halinowska
200p
200p
Od: 16 wrz 2010, o 23:37

Post »

Witaj Wandziu!
Przyszłam do Ciebie po raz pierwszy śladem Twojego wpisu w wątku Tereni (TerDob), żeby zobaczyć, jakie pomidory proponujesz i bardzo spodobał mi się Twój ogród oraz Twoje pomidorowe propozycje - teraz wiem, co zamówić, chociaż mała szansa, bo akurat w tych odmianach jest bardzo skromna propozycja. Co do ogrodu, na razie przebiegłam kurcgalopkiem i zostawiam sobie przyjemność posmakowania go na wieczór. Jeśli można, bardzo proszę Cię o jakieś sugestie dot. wyboru koktajlówek, bo nie mogę wsadzić za dużo, a nie potrafię wybrać. Serdecznie pozdrawiam - Halina.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu :wit witam i dziękuje ;:196
:oops: :oops: ale powtórzę jeszcze za Halinką , jeśli można, bardzo proszę Cię o jakieś sugestie dot. wyboru koktajlówek, bo nie mogę wsadzić za dużo, a nie potrafię wybrać ;:180
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ach..zaczynam Wam zazdrościć udziału w tej Akcji..to musi być fascynujące...a więc życzę , aby każdy dostał to co sobie wymarzył.. ;:196
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Dorotko, zaczekam na przepis,to nic pilnego ;:196 A tym swoim gościom odwiedzającym Cię w okresie i tuż po okresie przetwórczym to dawaj garść nasionek tych pysznych plonów a nie słoiczki na talerz , słoiczki na wynos ;:146

Halinko, witam Cię z radością mój nowy gościu. Odwiedzaj, odwiedzaj mój ogród
ile tylko czasu starczy.

Tereni i Halince odpowiem razem. Koktajlówki wybrałam: poz. 14, 39 i 77. W domu mam jeszcze megagrona(smaczny). Wybierałam z cienką skórką, żeby nie były drobne jak groszek, żeby się ładnie prezentowały co do koloru i co do budowy grona no i żeby były smaczne. Sprawdżcie je sobie w wątkach opisowych. To są moje wymagania, Wasze mogą się różnić, choćby tą skórką. Jak skórka grubsza to dłużej i lepiej się przechowują ale gorzej się je. Do zamawiania jeszcze jest trochę czasu. Ja zaczęłam sobie dobierać pomidorki do swojego podniebienia. Z ubiegłorocznych 9 odmian odpowiadało mi tylko 3. Życzę pomyślnych wyborów.

Kasiu, masz rację, to ogromna frajda - to wybieranie, zamawianie, oczekiwanie, rozpakowywanie, wysiewanie itp,itd ... aż do samej jesieni - frajda. Na pewno każdy będzie zadowolony, bo to przecież wszystko za darmochę więc jak się nie cieszyć, nawet gdy dostanie się mniej. Mnie Twoje życzenia się spełnią, bo będę zamawiać w pierwszej kolejności ale w ubiegłym roku zamawiałam w drugim terminie i też mnie uszczęśliwiono prawie wszystkim co zamówiłam. To Forum Ogrodnicze jest cudowne.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu bardzo , bardzo Ci dziękuję ;:196 Już zapisałam ;:108 O megagronie tyle dobrego się naczytałam i teraz nie umiem go znaleźć , albo jestem ślepa albo list za długa i oczopląsu dostaję ;:223
W temacie pomidorów ze mnie ciemna masa :oops: :oops:
halinowska
200p
200p
Od: 16 wrz 2010, o 23:37

Post »

Wandziu - dziękuję serdecznie, zaraz biegnę sprawdzić. Ja w ubiegłym roku miałam 12 odmian koktajlówek i cały czas mam wątpliwości, co zostawić. Tereniu - megagrona trzeba szukać w krzyżówkach Kozuli.
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Halinko ;:111,12 odmian i co?Nie dosmakowałaś się, nie dopatrzyłaś się najlepszej? Ja degustuję pomidorki jak kiper wino gdy wybieram 1-2 odmiany spośród wielu. Czy wśród tych 12 były odmiany wybrane przeze mnie? Jestem ich bardzo ciekawa.

Tereniu,w temacie pomidorów oświecaj się,bo to kopalnia witamin i minerałów czyli zdrowia i łakoć przednia zarazem. Gdy sobie dobierzesz takie pod swój smak to będziesz ich zjadać dużo więcej i to pod wieloma postaciami. Wybrałam sobie też takie do suszenia, pierwszy raz będę suszyć pomidorki.

Nadal nie wiem jaki pomidor jest najlepszy na soki.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wando gdyby tak się dało, to na pewno już dawno przyjęłabym tę metodę ;:306 Moja siostra dostaje dużo sadzonek pomidorów, sadzi na swojej dzialce. Po czym jak przychodzi sezon zbioru, dzwoni do mnie abym nie zbierała bo ona przyjedzie. Całą rodzinką jak sępy zrywają, po czy później dzielą w pudła : to dla tego, to dla tego...... Przestałam pytać dlaczego nie daje swoich bo zawsze słyszę " u mnie słabo dojrzewają" Najlepszy jest mój kuzyn, który dzwoni i mówi, co mam mu zrobić do słoików. Taka jestem ;:124 rozdaję na całego, stawiam tylko warunek słoiki, doniczki do mnie mają wrócić.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

;:oj Dorotko, tę powinność to oni spełniają z wielką ulgą ;:224, bo po co mają się u nich walać po kątach i pułkach kiedy można je wywieżć i przy okazji glorię sobie dorobić ;:170 ;:170, bo przecież spełniają najważniejsze dla Ciebie i jedyne życzenie. Prawidłowo odczytują po co Ci one potrzebne :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Wandziu,zgubiłam cię na troszkę ,ale ważne że odnalazłam,widzę że obrabiacie nasiona pomidorów ,przyznam że mam warzywnik ,ale nigdy nie siałam i nie sadziłam pomidorów ,bo wydaje mi się że choroby ich i tak skończą,ale to forum jest tak zaraźliwe,że postanowiłam ,że też będę miała pomidory ,dostałam nasionka od Ewuni7 i na wiosnę wysieję, może będę mogła się nawet nimi pochwalić,jak nie to się nie przyznam :wit ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu na oświecenie mam całą zimę ;:108 tylko że oprócz pomidorów jeszcze w temacie róż muszę się podszkolić .
Tak powolutku będę się rozszerzać . Dziękuję bardzo za wszystkie porady ;:196 Jak już się dowiesz jakie nadają się na soki , to też podpowiedz .
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś, witaj w klubie pomidorowym. Jakie pomidory dostałaś od Ęwuni? Ile zamierzasz ich wysiać? Może na początek kilka krzaczków żebyś mogła ogarnąć uprawę a na następny rok zaszalejesz. Nasionka zaczekają, mogą poleżeć nawet ponad 10 lat. W następnym roku o tej porze będziesz wybierać nasionka na akcji. To prawda, że łapią choroby jak przedszkolaki ale Ty będziesz mieć sposoby bez chemii a jeżeli już to w minimalnych dawkach. Te, które kupujesz ile mają chemii, nawet zaufany hodowca się nie przyzna, a pomidorki nie powiedzą. Fajnie,że będziesz uprawiać pomidorki, a o porażkach mów,bo one nas kształcą.
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O tak Tereniu, temat różany, owszem, też mam na celowniku, tzn. ukorzenianie wg. tej ostatnio poznanej u Ciebie metody.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”