Mój zielony kwadrat cz.4 :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony kwadrat cz.4 :)

Post »

Podlewanie nie ma końca a licznik kręci się w zastraszającym tempie ;:224
Faktycznie od jutro ma być chłodniej do 27* ;:306 ale to zawsze 10 stopni mniej. Jestem ciekawa czy zapowiadny na sobotę deszcz się sprawdzi ;:209
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

reniuniek pisze:Aguś u mnie już zaczynają, ale upały powoduja, że kwiat bardzo krótko się trzyma.Podczas pierwszego kwitnienia były długotrwałe deszcze a teraz susza ;:223 Dobrze, że póki co poradziłam sobie z plamistością :tan
Pozdrawiam.
Reniu u mnie niestety plamistość w tym roku okropna.... nie na wszystkich krzaczkach, ale kilka jest całkiem gołych...
Upał wciąż straszliwy.... dziś w TV mówili, że jest 41*.....straszne.... :roll: i roślinki cierpią i my..... oby wreszcie popadało.....
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aguś wczoraj T. dostała rachunek za wode i szczerze mówiąc myślałam, że będzie on większy :wink: Dzisiaj leje do woli :wink:
Dobre i 10 stopni mniej :D

Aniu będziemy sobie buźkować ;:196

Aguś u mnie plamistosć też dała różom popalić. Jedna nn była w tak złym stanie, że obciełam ją do zera. Podlewałam czym tylko mogłam i wypóściła póki co, zdrowe liście i nawet ma pączka :tan
U mnie też tropiki, jak czytam, że u niektórych osób popadło to, aż im zadroszcze :oops:

Zakwitł mi żółwik
Obrazek
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

No widzisz...teraz lej tyle ile trzeba ;:oj
Żółwik...całkiem ciekawa bylina ;:333
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I jest także biała odmiana :D
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Podczytywałam i podglądałam po cichu, wreszcie czas na wpis. Reniu na kolana powala mnie za każdym razem Twoja pracowitość. ;:180 Trudno się z Danusią nie zgodzić, że tworzysz u siebie botaniczny raj! Już jest pięknie, a jak jeszcze doprowadzisz do końca to co masz w planach, to ... ;:224 Białe przetaczniki jakoś przegapiłam zamawiając swoje, cóż nadrobię w przyszłym roku.
Reniu, przede wszystkim chciałam Ci bardzo i to bardzo podziękować - i to publicznie, żeby wszyscy wiedzieli, że wspierałaś mnie dobrym słowem i swoją obecnością! Kontakt z tak pozytywną osobą - bezcenne! ;:170
Podziiam i kibicuję dalej przemianom. Już jest pięknie! a co to dopiero będzie!? ;:oj
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Reniu jak zawsze masz piękne róże! ;:180
No i jak tam kiedyś razem pisałyśmy na temat róż skusiłam się na różę pnącą :heja co prawda poszukiwałam kolorku czerwonego ale no niestety nie było tylko żółte i jedna różowa i zakupiłam różową :tan no,no nawet podrosła i właśnie zakwitła ;:138 tylko biedaczka się męczy na razie w donicy bo takie sucho na ogrodzie ;:174 że żal Mi jej wysadzać żeby nie zmarniała.
Postaram się dodać zdjęcia to zobaczysz ją Reniu :tan
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Pozdrawiam po urlopie :wit
Wczoraj 42, dziś o ósmej 27. Nie zapowiada się dużo chłodniej przynajmniej u mnie.
Fajne to było jak się siedziało w basenie z drinusiem. Teraz całe nawodnienie włączone i jeszcze wąż w łapkach.
Zaraz poczytam, co tam się u Ciebie ciekawego działo przez ostatnie tygodnie :uszy
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Żółwik-ja kupiłam niebieskawego ale niestety w gąszczu gdzieś przepadł(prawdopodobnie wypieliłam maluteńką sadzonkę, :(
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Wiesz, że moja Candelight nie przetrwała zimy? Niby próbowała wypuścić listki, ale się poddała. Bardzo ładna jest, nie da się ukryć.
Schackenborg Castle zamówiłam dzisiaj. Zadowolona z niej jesteś?
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit
Jak u wielu z Was, tak i u mne przyszedł upragniony deszcz ;:108 Z piątku na sobotę w nocy solidnie popadało :tan Wczoraj pomimo tego, że cały dzień był pochmurny, nie spadła juz ani kropla a dzisiaj od rana świeci słoneczko :D

Madziu dzięki za odwiedzinki :D
Swoją Candelight jesienią przesadzałam i bałam się, czy przetrwa zimę. Zrobiłam jej bardzo wysoki kopczyk i dała rade. Może marną miałaś sadzonkę?
A co do Schackenborg Castle, będziesz z niej zadowolona. Powtarza kwitnienie, kolorek kwiatów ma śliczny. Polecam!
Obrazek
Pozdrawiam.

Aniu u mnie jeszcze takiego gąszczu roślin nie ma :wink:
O niebieskim żółwiku nie słyszałam ;:oj
Cinco de Mayo, rozkwitła :tan
Obrazek
Miłej niedzieli.

Joluś, czytam, że wypoczęłaś ! Należało się prawda? Jak tam dzisiejsza temperatura?
U mnie już lepiej i nawet deszcz popadał :D
Obrazek
Pozdrawiam.

Reniu, pamietam naszą rozmowe o różach i ciesze się, że dałaś się skusić i od razu kupiłaś taką piękność !!! Czerwoną też sobie jeszcze kupisz ;:108 Wsadziłaś ja juz do ziemi?
Obrazek
Buziaczki.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nelciu bardzo sie cieszę, że znowu jesteś na forum ;:196 Czytać takie słowa od kogoś kto ma tak cudnie dopracowany ogród, to istna przyjemność. Dziękuję! Jak przyjedziesz do mnie to troche zmienisz zdanie :;230 Też się cieszę, że możemy sobie pogadać telefonicznie o naszych ogrodach, tak jak mówiłaś, mało jest ludzi w naszym otoczeniu z którymi można swobodnie godzinami gadać o roślinach ;:108 A moja pracowitosć bierze sie stąd, że w ogrodzie odreagowywuje stresy codziennego życia 8-)
Dla ciebi biłay przetacznik
Obrazek
Miłej niedzieli.

Aniu wiem, że jest jeszcze biały żółwik, ale pani na targu miała same różowe :wink:
Obrazek
Pozdrawiam.

-- 11 sie 2013, o 10:15 --

Aguś, w piątek kupiłam sobie zraszacz :tan Już nie będę musiała godzinami stać z wężem :tan Jest idealny!!! Popadało u ciebie?
Obrazek
Buziaczki.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Renatko, jak zwykle ogród i roślinki prezentują się pięknie. Śliczna kompozycja w donicach i jeszcze ten ptaszek rewelacja. ;:215 A nie boisz się że trawa pod donicami wyginie?
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Witaj Reniu ;:196 jeszcze jej nie wsadziłam na razie w donicy jest,czekałam aż deszcz przejdzie bo taka susza była.Muszę przekopać ogródek i wtedy królowa zawita do mojego skromnego ogródka ;:306 mam nadzieję że jej się u Mnie spodoba ...
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Reniu, pięknie, piękniej, coraz piękniej u Ciebie. Za każdym razem coś nowego wypatrzę u Ciebie. Wspaniały ogród :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”