Ogród w dolinie - wielkie marcowanie :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie - wielkie marcowanie :)

Post »

Aniu w oko wpadło mi fioletowe dendrobium. Miałam kiedyś cudne białe. Ale nigdy ni udało mi się doprowadzić żadnego do ponownego zakwitnięcia. Czy twoje kwitnienie jest sklepowe, czy też powtórne, domowe?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu!
...taką piękną wiosenkę serwowalaś juz nam ...a tu znowu "klops"
witam poniedziałkowo życząc dużo słoneczka...mimo powrotu zimy.
U mnie napadało około 10 cm śniegu...a o 8:00 termometr wskazywał -5C.
Niestety ani pierwszy bocian...ani obudzony ze snu niedźwiedź ...nie przyniósł nam wcześniejszej wiosny.
Pozdrawiam! ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit

Przy życiu trzymają tylko te piękne wiosenne obrazki . ;:333 Spore siewy poczyniłaś. ;:224
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Teresko! I u mnie robi się zimniej. Nie wiem, czy i u mnie nie pojawi sie śnieg.
Iwonko (iwona0042)! Byłam zaskoczona, jak zobaczyłam jaki jeszcze ruch w karmniku. Więc dosypałam ptaszkom ziarna, bo jeszcze mam mały zapas.
Agatko (agatka123)! Wczoraj było zaspakująco ładnie, po tym czego naczytałam się na forum. Prawda jest taka, że do wiosny mamy z górki :D
Kasiu (kattka24)! Kroskusów i tej jesieni dosadziłam. Marzą mi się kolorowe dywany...Co do temperatury może nie będzie aż tak źle?
Danusiu (mm-complex)! Żółte kroskusy wychodzą chyba pierwsze i może dobrze, bo są jak słońce na rabacie. Na razie jest mało zielono. Do tego jeszcze zgniłe liście i wymęczone śniegiem rośliny. Alejuż niedługo :tan
Sławku! Nadal u mnie nie jest biało (nie narzekam), a co więcej - zauważyłam rozwijającego się, pierwszego żonkila ;:138 Dendrobium pięknie mi zakwitło. Bardzo lubię fioletowe kwiaty i nie tylko...
Ewo (drewutnia)! Żółciutkie akcenty na rabatach bardzo mnie ucieszyły. Zaraz we mnie wstąpiła taka energia! Teraz jest nieco zimniej, ale nadal bez śniegu. Karmniki mam dwa, ale ten zdecydowanie wolą ptaki.
Annes77! Z tą wiosną już nie wiem jak długo, bo i u mnie sie oziębiło. Rano było 3,5 na plusie, a jak wracałam z pracy - już minus 2 stopnie. Ale jakiejś wielkiej zimy już nie będzie. Fioletowe krokusy są późniejsze - przynajmniej u mnie. I chyba je wolę...
Krysiu (Ignis05)! To prawda. Za trudny samodzielnej walki ze śniegiem należy mi się jakaś nagroda. I każdy kwiatek jest taką nagrodą. Nawet nie wiesz, jak bardzo się ucieszyłam jak zobaczyłam przez okno te słonka na rabatce :tan
Iwonko (zielonajagoda)! Wiosna ju z tuż tuż... Nawet śnieg tego nie zepsuje!
Małgosiu (Margo2)! Do nas po prostu doszeł ten ciepły front, ale to już przeszłość. A wiosna na pewno przyjdzie i to już na prawdę niedługo!
Dorotko (Keetee)! Troche narzekałam, ale już tego nie robię. I to mimo, że i u mnie robi sie coraz zimniej. Mamy już jednak z górki. Niedługo nikt i nic nas nie wygoni z ogrodów!
Loki! To może jednak tablet, bo spać trzeba. Bardzo lubię spać, forum także lubię i to bardzo - trudno wybrać ;:306
Kasiu (robaczek_Poznań)! Jak widzisz - moje krokusy gonią Twoje. Każdy ma swoje 5 minut. Nie podoba mi się to oziębienie, ale co możemy poradzić? Damy radę, bo to dosłownie jeszcze tylko parę dni... Taką mam wersję i będę się jej trzymać , jak pijany płotu. Karmnik mam za oknem sypialni. Specjalnie go tam umieściłam, by móc obserwować ptasie żarłoki!
Marysiu (Maska)! Odpukać - zasiewy całkiem nieźle mi idą. Dendrobium zachwyciło mnie swoim fioletem. Miało dłuższą przerwę w kwitnieniu, że aż zapomniałam, jakie jest śliczne!
Moniko (Monikwiaty)! Cieszę się, że zdjęcia Ci się podobają. Uwielbiam robić zdjęcia przyrodzie. I niekiedy na prawdę mi się udają :tan
Moniu (Niunia1981)! Zima już niedługo sobie pójdzie. Musi :evil:
Wandziu! Muszę się pochwalić ;:138 To moje, domowe kwitnienie. Miał niemal roczną przerwę, ale udało się :heja
Bogusiu (bwoj54)! Te parę centymetrów śniegu nie zmieni faktu, że wiosna już tuż tuż :uszy
Kriss! A to jeszcze nie wszystkie moje zasiewy :;230 Coś mi się zdaje, że moje koleżanki tez będą miały ładne kwiaty! I nie martw się... Jeszcze pare dni i będzie po zimie!
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Jeszcze ? ;:oj Ale będziesz miała pracy. :wink: Bądźmy dobrej myśli . ;:3
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dokładnie ;:215 Damy radę :tan
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu :wit super zasiewy ;:138 będziesz z czym miała się później "bawić" pikując, a moje jakieś 80 siewek rodzynka czeka ;:306
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku!To ja może nie będę liczyć ;:224

No i czas na codzienną porcję zdjęć :wit

Dawno niepokazywane hippeastrum rozwinęło kolejny kwiat. Jeszcze tylko jeden pędzik jest w pąku...

Obrazek

A salon wzbogacił się o nowy kwietnik

Obrazek

Z tego powodu zwloniło się trochę miejsca na kuchennym parapecie i znalazły tam swe miejsce wesołe kurki i lawendowy zając (królik?)

Obrazek

Obrazek

W tym roku nie było jeszcze skąpanych w deszczu krokusów

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I taaaadaaaam jest pierwszy żonkil ;:138 ;:138 ;:138

Obrazek

A Okami był dziś u weterynarza i w salonie psiej piękności (może Lisico i Ty tam sie udasz, a potem nam sie pokażesz???). Niestety "resztkowa" diata u poprzednich właścicieli łączy się z koniecznością leczenia i specjalnej diety. Ale damy radę ;:108

A tak teraz wygląda nasz 4,65 kilogramowy przystojniak :uszy

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ania, ale radochę mi zrobiłaś .... Okami jest śliczny ;:168
a, jaki dumny .... piesio ze swojej pani ;:170
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Aniu, co to za roślina na zdjęciu z kwietnikiem po lewej stronie zdjęcia?
Okami elegancik po wizycie w psim salonie ;:333 Gdzie z nim chodzisz? My mamy bardzo dobrą fryzjerkę w BB, salon nazywa się Lena przy ul. Sempołowskiej. Pani ma zawsze max. obłożony kalendarz, więc umawiamy się zawsze na następną wizytę z dużym wyprzedzeniem. Nigdy naszego nie pozacinała na pyszczku (co zdarzało się innym), używa takich kosmetyków, że pies delikatnie pachnie jeszcze tydzień po wizycie i jest mega delikatna. Jakbyś chciała kiedyś spróbować, to naprawdę szczerze polecam :)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aniu , przystojniak i do tego świeżo ''prany'' :D :D Moje psisko czarno szare i brudzi się a co mówić o takim śnieżno białym ;:109
Przed śnieżycą też kilka takich krokusów miałem , teraz zasypane. To żółte spiczaste wygląda mi na iryska. Żonkil najpierw liście wypuszcza :uszy
Przemo , 80 siewek rodzynka :?: ;:oj ;:oj To można tym wielką działkę obsadzić. Metr na metr sadzi się. A zbiory na tony ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Wielki buziak dla słodziaka Okusia ;:196 Kubaś się bardzo zmartwił, że jego ulubieniec chory ;:174
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu to nie ten sam piesek, którego wzięłaś! inne oczka, inna sierść ;:63
Podoba mi się Twój kwietnik.
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Piesek jak maskotka ;:138
Stojaczek śliczny na kwiatki
ale najbardziej ubawiły mnie te tańczące koguciki ;:173
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Aniu psinka cudowna ;:167 mizianko proszę zafundować od Cioci Moni ;:168
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”