Ogród w dolinie - wielkie marcowanie :)
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród w dolinie - wielkie marcowanie :)
Aniu w oko wpadło mi fioletowe dendrobium. Miałam kiedyś cudne białe. Ale nigdy ni udało mi się doprowadzić żadnego do ponownego zakwitnięcia. Czy twoje kwitnienie jest sklepowe, czy też powtórne, domowe?
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu!
...taką piękną wiosenkę serwowalaś juz nam ...a tu znowu "klops"
witam poniedziałkowo życząc dużo słoneczka...mimo powrotu zimy.
U mnie napadało około 10 cm śniegu...a o 8:00 termometr wskazywał -5C.
Niestety ani pierwszy bocian...ani obudzony ze snu niedźwiedź ...nie przyniósł nam wcześniejszej wiosny.
Pozdrawiam!
...taką piękną wiosenkę serwowalaś juz nam ...a tu znowu "klops"
witam poniedziałkowo życząc dużo słoneczka...mimo powrotu zimy.
U mnie napadało około 10 cm śniegu...a o 8:00 termometr wskazywał -5C.
Niestety ani pierwszy bocian...ani obudzony ze snu niedźwiedź ...nie przyniósł nam wcześniejszej wiosny.
Pozdrawiam!

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Przy życiu trzymają tylko te piękne wiosenne obrazki .

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Teresko! I u mnie robi się zimniej. Nie wiem, czy i u mnie nie pojawi sie śnieg.
Iwonko (iwona0042)! Byłam zaskoczona, jak zobaczyłam jaki jeszcze ruch w karmniku. Więc dosypałam ptaszkom ziarna, bo jeszcze mam mały zapas.
Agatko (agatka123)! Wczoraj było zaspakująco ładnie, po tym czego naczytałam się na forum. Prawda jest taka, że do wiosny mamy z górki
Kasiu (kattka24)! Kroskusów i tej jesieni dosadziłam. Marzą mi się kolorowe dywany...Co do temperatury może nie będzie aż tak źle?
Danusiu (mm-complex)! Żółte kroskusy wychodzą chyba pierwsze i może dobrze, bo są jak słońce na rabacie. Na razie jest mało zielono. Do tego jeszcze zgniłe liście i wymęczone śniegiem rośliny. Alejuż niedługo
Sławku! Nadal u mnie nie jest biało (nie narzekam), a co więcej - zauważyłam rozwijającego się, pierwszego żonkila
Dendrobium pięknie mi zakwitło. Bardzo lubię fioletowe kwiaty i nie tylko...
Ewo (drewutnia)! Żółciutkie akcenty na rabatach bardzo mnie ucieszyły. Zaraz we mnie wstąpiła taka energia! Teraz jest nieco zimniej, ale nadal bez śniegu. Karmniki mam dwa, ale ten zdecydowanie wolą ptaki.
Annes77! Z tą wiosną już nie wiem jak długo, bo i u mnie sie oziębiło. Rano było 3,5 na plusie, a jak wracałam z pracy - już minus 2 stopnie. Ale jakiejś wielkiej zimy już nie będzie. Fioletowe krokusy są późniejsze - przynajmniej u mnie. I chyba je wolę...
Krysiu (Ignis05)! To prawda. Za trudny samodzielnej walki ze śniegiem należy mi się jakaś nagroda. I każdy kwiatek jest taką nagrodą. Nawet nie wiesz, jak bardzo się ucieszyłam jak zobaczyłam przez okno te słonka na rabatce
Iwonko (zielonajagoda)! Wiosna ju z tuż tuż... Nawet śnieg tego nie zepsuje!
Małgosiu (Margo2)! Do nas po prostu doszeł ten ciepły front, ale to już przeszłość. A wiosna na pewno przyjdzie i to już na prawdę niedługo!
Dorotko (Keetee)! Troche narzekałam, ale już tego nie robię. I to mimo, że i u mnie robi sie coraz zimniej. Mamy już jednak z górki. Niedługo nikt i nic nas nie wygoni z ogrodów!
Loki! To może jednak tablet, bo spać trzeba. Bardzo lubię spać, forum także lubię i to bardzo - trudno wybrać
Kasiu (robaczek_Poznań)! Jak widzisz - moje krokusy gonią Twoje. Każdy ma swoje 5 minut. Nie podoba mi się to oziębienie, ale co możemy poradzić? Damy radę, bo to dosłownie jeszcze tylko parę dni... Taką mam wersję i będę się jej trzymać , jak pijany płotu. Karmnik mam za oknem sypialni. Specjalnie go tam umieściłam, by móc obserwować ptasie żarłoki!
Marysiu (Maska)! Odpukać - zasiewy całkiem nieźle mi idą. Dendrobium zachwyciło mnie swoim fioletem. Miało dłuższą przerwę w kwitnieniu, że aż zapomniałam, jakie jest śliczne!
Moniko (Monikwiaty)! Cieszę się, że zdjęcia Ci się podobają. Uwielbiam robić zdjęcia przyrodzie. I niekiedy na prawdę mi się udają
Moniu (Niunia1981)! Zima już niedługo sobie pójdzie. Musi
Wandziu! Muszę się pochwalić
To moje, domowe kwitnienie. Miał niemal roczną przerwę, ale udało się
Bogusiu (bwoj54)! Te parę centymetrów śniegu nie zmieni faktu, że wiosna już tuż tuż
Kriss! A to jeszcze nie wszystkie moje zasiewy
Coś mi się zdaje, że moje koleżanki tez będą miały ładne kwiaty! I nie martw się... Jeszcze pare dni i będzie po zimie!
Iwonko (iwona0042)! Byłam zaskoczona, jak zobaczyłam jaki jeszcze ruch w karmniku. Więc dosypałam ptaszkom ziarna, bo jeszcze mam mały zapas.
Agatko (agatka123)! Wczoraj było zaspakująco ładnie, po tym czego naczytałam się na forum. Prawda jest taka, że do wiosny mamy z górki

Kasiu (kattka24)! Kroskusów i tej jesieni dosadziłam. Marzą mi się kolorowe dywany...Co do temperatury może nie będzie aż tak źle?
Danusiu (mm-complex)! Żółte kroskusy wychodzą chyba pierwsze i może dobrze, bo są jak słońce na rabacie. Na razie jest mało zielono. Do tego jeszcze zgniłe liście i wymęczone śniegiem rośliny. Alejuż niedługo

Sławku! Nadal u mnie nie jest biało (nie narzekam), a co więcej - zauważyłam rozwijającego się, pierwszego żonkila

Ewo (drewutnia)! Żółciutkie akcenty na rabatach bardzo mnie ucieszyły. Zaraz we mnie wstąpiła taka energia! Teraz jest nieco zimniej, ale nadal bez śniegu. Karmniki mam dwa, ale ten zdecydowanie wolą ptaki.
Annes77! Z tą wiosną już nie wiem jak długo, bo i u mnie sie oziębiło. Rano było 3,5 na plusie, a jak wracałam z pracy - już minus 2 stopnie. Ale jakiejś wielkiej zimy już nie będzie. Fioletowe krokusy są późniejsze - przynajmniej u mnie. I chyba je wolę...
Krysiu (Ignis05)! To prawda. Za trudny samodzielnej walki ze śniegiem należy mi się jakaś nagroda. I każdy kwiatek jest taką nagrodą. Nawet nie wiesz, jak bardzo się ucieszyłam jak zobaczyłam przez okno te słonka na rabatce

Iwonko (zielonajagoda)! Wiosna ju z tuż tuż... Nawet śnieg tego nie zepsuje!
Małgosiu (Margo2)! Do nas po prostu doszeł ten ciepły front, ale to już przeszłość. A wiosna na pewno przyjdzie i to już na prawdę niedługo!
Dorotko (Keetee)! Troche narzekałam, ale już tego nie robię. I to mimo, że i u mnie robi sie coraz zimniej. Mamy już jednak z górki. Niedługo nikt i nic nas nie wygoni z ogrodów!
Loki! To może jednak tablet, bo spać trzeba. Bardzo lubię spać, forum także lubię i to bardzo - trudno wybrać

Kasiu (robaczek_Poznań)! Jak widzisz - moje krokusy gonią Twoje. Każdy ma swoje 5 minut. Nie podoba mi się to oziębienie, ale co możemy poradzić? Damy radę, bo to dosłownie jeszcze tylko parę dni... Taką mam wersję i będę się jej trzymać , jak pijany płotu. Karmnik mam za oknem sypialni. Specjalnie go tam umieściłam, by móc obserwować ptasie żarłoki!
Marysiu (Maska)! Odpukać - zasiewy całkiem nieźle mi idą. Dendrobium zachwyciło mnie swoim fioletem. Miało dłuższą przerwę w kwitnieniu, że aż zapomniałam, jakie jest śliczne!
Moniko (Monikwiaty)! Cieszę się, że zdjęcia Ci się podobają. Uwielbiam robić zdjęcia przyrodzie. I niekiedy na prawdę mi się udają

Moniu (Niunia1981)! Zima już niedługo sobie pójdzie. Musi

Wandziu! Muszę się pochwalić

Bogusiu (bwoj54)! Te parę centymetrów śniegu nie zmieni faktu, że wiosna już tuż tuż

Kriss! A to jeszcze nie wszystkie moje zasiewy

- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Jeszcze ?
Ale będziesz miała pracy.
Bądźmy dobrej myśli . 

- sweety
Dokładnie
Damy radę 

- przemo1669
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Aniu
super zasiewy
będziesz z czym miała się później "bawić" pikując, a moje jakieś 80 siewek rodzynka czeka 

- sweety
Przemku!To ja może nie będę liczyć
No i czas na codzienną porcję zdjęć
Dawno niepokazywane hippeastrum rozwinęło kolejny kwiat. Jeszcze tylko jeden pędzik jest w pąku...

A salon wzbogacił się o nowy kwietnik

Z tego powodu zwloniło się trochę miejsca na kuchennym parapecie i znalazły tam swe miejsce wesołe kurki i lawendowy zając (królik?)

W tym roku nie było jeszcze skąpanych w deszczu krokusów

I taaaadaaaam jest pierwszy żonkil

A Okami był dziś u weterynarza i w salonie psiej piękności (może Lisico i Ty tam sie udasz, a potem nam sie pokażesz???). Niestety "resztkowa" diata u poprzednich właścicieli łączy się z koniecznością leczenia i specjalnej diety. Ale damy radę
A tak teraz wygląda nasz 4,65 kilogramowy przystojniak

No i czas na codzienną porcję zdjęć

Dawno niepokazywane hippeastrum rozwinęło kolejny kwiat. Jeszcze tylko jeden pędzik jest w pąku...

A salon wzbogacił się o nowy kwietnik

Z tego powodu zwloniło się trochę miejsca na kuchennym parapecie i znalazły tam swe miejsce wesołe kurki i lawendowy zając (królik?)

W tym roku nie było jeszcze skąpanych w deszczu krokusów

I taaaadaaaam jest pierwszy żonkil

A Okami był dziś u weterynarza i w salonie psiej piękności (może Lisico i Ty tam sie udasz, a potem nam sie pokażesz???). Niestety "resztkowa" diata u poprzednich właścicieli łączy się z koniecznością leczenia i specjalnej diety. Ale damy radę

A tak teraz wygląda nasz 4,65 kilogramowy przystojniak

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

a, jaki dumny .... piesio ze swojej pani

- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Aniu, co to za roślina na zdjęciu z kwietnikiem po lewej stronie zdjęcia?
Okami elegancik po wizycie w psim salonie
Gdzie z nim chodzisz? My mamy bardzo dobrą fryzjerkę w BB, salon nazywa się Lena przy ul. Sempołowskiej. Pani ma zawsze max. obłożony kalendarz, więc umawiamy się zawsze na następną wizytę z dużym wyprzedzeniem. Nigdy naszego nie pozacinała na pyszczku (co zdarzało się innym), używa takich kosmetyków, że pies delikatnie pachnie jeszcze tydzień po wizycie i jest mega delikatna. Jakbyś chciała kiedyś spróbować, to naprawdę szczerze polecam 
Okami elegancik po wizycie w psim salonie

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Aniu , przystojniak i do tego świeżo ''prany''
Moje psisko czarno szare i brudzi się a co mówić o takim śnieżno białym
Przed śnieżycą też kilka takich krokusów miałem , teraz zasypane. To żółte spiczaste wygląda mi na iryska. Żonkil najpierw liście wypuszcza
Przemo , 80 siewek rodzynka
To można tym wielką działkę obsadzić. Metr na metr sadzi się. A zbiory na tony

Przed śnieżycą też kilka takich krokusów miałem , teraz zasypane. To żółte spiczaste wygląda mi na iryska. Żonkil najpierw liście wypuszcza

Przemo , 80 siewek rodzynka

- kubasia
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
Wielki buziak dla słodziaka Okusia
Kubaś się bardzo zmartwił, że jego ulubieniec chory 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu to nie ten sam piesek, którego wzięłaś! inne oczka, inna sierść
Podoba mi się Twój kwietnik.

Podoba mi się Twój kwietnik.
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Piesek jak maskotka
Stojaczek śliczny na kwiatki
ale najbardziej ubawiły mnie te tańczące koguciki

Stojaczek śliczny na kwiatki
ale najbardziej ubawiły mnie te tańczące koguciki

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Aniu psinka cudowna
mizianko proszę zafundować od Cioci Moni