Mam nadzieję zrobić OGRÓD MARZEŃ.
Re: Mam nadzieję zrobić OGRÓD MARZEŃ.
Cześć Sylwio,jak na razie chyba jeszcze za wcześnie na wysiewy.Na razie kupuję nasionka i rozglądam się co nowego wymodzić na wiosnę.
Układam plan działania .Mój mąż odradza mi wysiewanie nasion ,bo pomidorki i inne sadzonki można kupić na wiosnę za grosze,a chodzenia
przy nich jest od groma.Tylko ja już złapałam bakcyla i chyba nic mnie nie powstrzyma przed tym.Sama przyjemność dziesięć razy dziennie
podglądać ,czy już kiełkują i tworzą się listki.Najważniejsze ,Sylwuniu,że coraz jesteśmy bliżej wiosenki.Pozdrawiam Ciebie serdecznie.Pa pa.
Układam plan działania .Mój mąż odradza mi wysiewanie nasion ,bo pomidorki i inne sadzonki można kupić na wiosnę za grosze,a chodzenia
przy nich jest od groma.Tylko ja już złapałam bakcyla i chyba nic mnie nie powstrzyma przed tym.Sama przyjemność dziesięć razy dziennie
podglądać ,czy już kiełkują i tworzą się listki.Najważniejsze ,Sylwuniu,że coraz jesteśmy bliżej wiosenki.Pozdrawiam Ciebie serdecznie.Pa pa.
- anym
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Janinko to zdrowy objaw jeśli chodzi o sianie
Tak to już jest z nami ogrodniczkami, nie możemy grzebać w ziemi w ogrodzie to chociaż pogrzebiemy sobie w doniczkach z zasiewami.
Ja już nie wytrzymałam i posiałam co nie co
Pozdrowienia przesyłam 

Ja już nie wytrzymałam i posiałam co nie co

Aniu,a co wysiałaś ?.W zeszłym roku nasiałam sobie lwie paszcze ,ale niestety chyba je zalałam wodą,
Nie dochowałam się niestety
ani jednego kwiatka.W tym roku będę, bardziej doświadczoną już ogrodniczką.

ani jednego kwiatka.W tym roku będę, bardziej doświadczoną już ogrodniczką.

- anym
Wysiałam szałwię i pierwszy raz werbenę patagońską, już widać białe kolanka
Lwią paszczę zasiej w ogrodzie, na jakimś skrawku gdzie jest dobra ziemia a później przesadź na miejsce stałe.

Lwią paszczę zasiej w ogrodzie, na jakimś skrawku gdzie jest dobra ziemia a później przesadź na miejsce stałe.
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja właśnie też kupiłam werbenę patagońską,ale jeszcze nie wysianaanym pisze:Wysiałam szałwię i pierwszy raz werbenę patagońską, już widać białe kolanka![]()

Tak zrobię Aniu.Muszę się przyznać ,że jestem totalnie zielona w ogrodnictwie.Od dwóch lat ,dopiero mogłam na poważnie zająć się ogrodem.
Nie mogę zapamiętać nazw.wszystko mi się myli.
Mimo to nie zrażam się,a o wszystkie roślinki dbam jednakowo..Odkąd trafiłam na to forum,
zadziwiam wszystkich moich znajomych..Moje roślinki po prostu promieniały w zeszłym roku.Róże i różaneczniki pierwszy raz tak obficie kwitły.Serce po prostu się raduje.W tym roku wiem już więcej i wciąż się uczę ,a z Wami ,takimi samymi zapaleńcami ,to jeszcze większa frajda.
A co tam nazwy.....,grunt ,że maleństwa rosną i mają się dobrze.
Nie mogę zapamiętać nazw.wszystko mi się myli.

zadziwiam wszystkich moich znajomych..Moje roślinki po prostu promieniały w zeszłym roku.Róże i różaneczniki pierwszy raz tak obficie kwitły.Serce po prostu się raduje.W tym roku wiem już więcej i wciąż się uczę ,a z Wami ,takimi samymi zapaleńcami ,to jeszcze większa frajda.
A co tam nazwy.....,grunt ,że maleństwa rosną i mają się dobrze.
- anym
I tak trzymaj kochana 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Janka widzisz jakie to nasze Forum pożyteczna bestia 

Oj tak Dorotko.Forum to skarbnica wiedzy.Już wiem ,po rocznej tutaj bytności ,że jak orzech do zgryzienia ,to tylko trzeba zajrzeć na forum i zadać
pytanie.Rad od razu masz wiele ,tylko je stosować ,to wszystko będzie dobrze.
pytanie.Rad od razu masz wiele ,tylko je stosować ,to wszystko będzie dobrze.
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Janinko Dzięki forum a w szczególności dzięki osobom które na nim są mozna bardzo dużo dowiedzieć sie o ogrodnictwie, roślinach i prawaidłowej pielęgnacji.
Człowiek uczy sie całe życie.
Miłego weekendu życzę z dużą dawką słoneczka
Człowiek uczy sie całe życie.
Miłego weekendu życzę z dużą dawką słoneczka

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- anym
Janeczko przesyłam słoneczko
jak u Ciebie prace w ogrodzie? Ja dziś biorę grabie w dłonie i lecę sprzątać ogród 

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Janinko cieszę że że nie jestem jedyna która zaczęła nie dawno swoją przygodę. Też jestem zielona. Ale niedługo będziemy mniej zielone i będziemy pomagać bardziej zielonym 

Madziu,masz rację ,już nie jesteśmy tak zielone jak na początku ,ale do fachowców trochę nam brakuje.
Aniu ,ja na razie maluję i odświeżam mebelki ogrodowe.Jeszcze leży u nas śnieg i strasznie mokro .Mam nadzieję ,że już niedługo będę też szaleć
z grabiami .
Sylwio ,ja też życzę Ci dużo słoneczka na co dzień.
Pozdrawiam serdecznie .

Aniu ,ja na razie maluję i odświeżam mebelki ogrodowe.Jeszcze leży u nas śnieg i strasznie mokro .Mam nadzieję ,że już niedługo będę też szaleć
z grabiami .
Sylwio ,ja też życzę Ci dużo słoneczka na co dzień.
Pozdrawiam serdecznie .
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Janinko a mebeli to malujesz farbą czy impregnatem malujesz?
Zawsze zastanawiałam się co jest lepsze.
Zawsze zastanawiałam się co jest lepsze.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Sylwio,najczęściej do malowaniu używamy impregnatów ,jak napisałaś i lakierów.Niestety pogoda ma duży wpływ na trwałość ,więc co dwa -trzy
lata trzeba to malować.Małe szlifowanko , malowanie i mebelki jak nowe.Śnieg u ,mnie pomalutku znika i słoneczko przyświeca przybliżając wiosnę.
Miłego wieczoru, Ci życzę Sylwio.
lata trzeba to malować.Małe szlifowanko , malowanie i mebelki jak nowe.Śnieg u ,mnie pomalutku znika i słoneczko przyświeca przybliżając wiosnę.
Miłego wieczoru, Ci życzę Sylwio.