Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Post »

Marzenko,dobrze,że mi przypomniałaś,bo ja obcinam kwiaty i wyrzucam na ziemie,czyli przekwitniete mam zebrać i zasuszyć?Napisz dokładnie to tak zrobie i ci prześle.
Marzenko,czy ty tez uważasz,że jak zbierze się nasionka białej aksamitki to ona w przyszłym roku nie powtórzy koloru rosliny matecznej tylko bedzie normalna zółta?

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Dorotko,jak nie dostaniesz tych nasion to przypomnij się blizej jesieni to ci wyslę przecież.

Obrazek

Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Gosia zależy jakim pyłkiem zostanie zapylona-jeśli pyłkiem żółtej to różnie może być.
Ja mam czerwone i bordowe koleusy-zrobię Ci sadzonki jak chcesz.A ze słoneczniczkiem to po prostu nie obcinaj okwitłych kwiatów i poczekaj aż zbrązowieją-wtedy myk do torebki
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Gosia aż trudno uwierzyć...ta jasnofioletowa to też jednoroczna???Ta bardzo dobrze udaje bylinową...Jest śliczna ;:oj
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj pod wieczór jak robiłam zdjęcia to były chyba na krzaku juz brązowe łebki.Musze oderwać sie od tego kompa i pomysleć o obiedzie to zerwę do zasuszenia.Za koleusy czerwone i bordowe ponoszę cię na opka.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, ale pięknie... ;:138 ;:173 Wspaniale wszystko się u Ciebie prezentuje :tan Mnie zauroczyły Twoje coleusy :shock: ;:oj Ja nigdzie nie widziałam takich "poszarpanych i kolorowych" cudeniek jak u Ciebie ;:215 Jasna aksamitka jest również przepiękna, ciekawa jestem czy z nasionek zebranych z Twoich kwiatków wyrosną takie same n przyszły rok. Ja jak zebrałam nasionka ze swoich "waniliowych aksamitek" to wyrosły mi na przyszły rok zwykłe żółte (wysokie). :roll:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko,ostrózkę bylinową mam tylko błękitną,pościęciu ma maleńkie paki,chyba bedzie kwitła,ale jakoś teraz nisko.Pozostałe na zdjeciach to są jednoroczne,jeszcze gdzie niegdzie przeplataja się ostrózki hiacyntowe tez jednoroczne.Muszę zebrac ze wszystkiego nasionka,bo w paczkach była taka ilość,że to trzeba z lupa szukac większości tych kwiatów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Gosia nie dasz rady mnie ponosić bom ciężki zad mam :oops: Ale koleusy dostaniesz,bo skubnęłam siostrze i nawet jakieś mam wśród tych co wysiewałam na wiosnę
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

Piękne, nie nadążam, kolorowy oczopląs :) :)

Parę postów wcześniej na pierwszym zdjęciu takie duże pomarańczowe to begonia? Cudna jest ;:138
W poście z 10.17 na drugim zdjęciu, różowo kwitnące roślinki jak się nazywają :oops: , one są urocze.
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Gosia ja uciekam narzaie bo muszę ze swoim aparatem podejść do fotografa-cuś jest nie tak ;:223 ;:223 a chciałabym Wam pokazać moje kwiatuszki
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Małgoś, kochana, spokojnie jak ucinałyśmy ta gałązkę do zrobienia sadzonek to wybrałyśmy taką bez kwiatka i pączka ;:196 Z kwiatami to się chyba nie nadają.
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Justynko takie cięcie sadzonek krzewu nie osłabi,nawet pobudzi do wypuszczenia kolejnych...na sadzonki np ;:oj
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Marzenko, czyli w przyszłym roku w czerwcu lub lipcu robimy nalot na ogród Gosi i robimy sadzonki z wszystkich hortensji :wink: Ale będą łupy bo ma ich mnóstwo :;230
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Małgorzato, postanowiłam się wpisać u Ciebie, bo cały czas spotykam Cię w zaprzyjaźnionych ogrodach i od czasu do czasu zaglądam też do Twojego kwietnego raju. Ja jestem bardzo jeszcze niedoświadczona i wiedzę zbieram w wątkach takich jak Twój.
Będę śledzić poczynania bo mam takie same ostróżki i chcę wiedzieć kiedy i jak zebrać nasiona nie tylko z ostróżek :heja
Ciekawa jestem czy Twoje trawki mimo mizernych sadzonek poradzą sobie zimą. Ja miałam całą rabatę traw: miskantów, rozplenic i innych drobniejszych i wszystko zima zniszczyła, choć były to dorodne kępy. Trzymam kciuki za Twoje.
Z hortensjami ogrodowymi mam dokładnie tak jak Ty, cztery ogromne kule liściaste i na jednej dwa kwiaty. Postanowiłam od jesieni się ich pozbywać, niby miejsce jest ale mam na nie już inne pomysły.
Masz wspaniałe kolekcje begonii, dalii i hortensji ;:oj

Podoba mi się ogródek, część jest taka uporządkowana i formalna a część pokazuje ?co Ci w duszy gra? i fantastyczne to tło z brzóz. ;:180
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny,wzięłam się za koszenie trawy i oczywiście na raty,bo nie daję rady.Proste linie jadę spalinówką,ale zakrętasy elektryczną,bo nie wyrabiam siłowo.
Marzenko,ale jak spotkamy się dopiero w przyszłym roku,bo z naszym niemrawym towarzystwem na to się zanosi,to trzymaj je dla mnie.
Justynko,to jest godecja,ona przewija się często na zdjęciach,bo w tym roku mam ją ze swoich zebranych nasion.W tym roku tez zbiorę,bo to jednak niezawodny i długo kwitnący kwiat.Co roku wiosna nasiona godecji są w biedronce,a jak nie dostaniesz to przypomnij się.Wysyłałam dziewczynom w tym roku i pieknie im kwitną.
Justynko,spokojnie,bo jestem już w strachu wielkim.Może lepiej na Bożenki hortensje,bo ma ich 200,a moje kilkanaście przy niej to pestka. :;230
April,miło mi czytać co piszesz,ale przeceniasz mnie,bo moje doswiadczenie to trzeci rok ogród w posiadaniu zaczynany od zera w maju 2009 roku własnymi rekoma od a do zet.Metodą prób i błedów z pomocą ogromną forum jakoś wykształciło się coś na podobieństwo ogrodu.Miło mi bedzie jak bedę mogła w ramach moich skromnych mozliwości pomóc.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”