Roślinki Nolinki
- kubasia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Roślinki Nolinki
Moja mama mówi, że jak facet nie lubi słodkiego, to jest podejrzany. 

- Nolinka
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
To mój podejrzany na pewno nie jest. On potrafi nawet dzieciakom czekoladki podjadać, nie mówiąc oróżnych kremowych ciastkach, krówkach i cukierkach czekoladowych

Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
- Nolinka
Ja zawsze zaglądam, czy już się upiekło. Drożdżowe nie jest takie wrażliwe jak biszkopt i nie opadnie. Tak mniej więcej 15- 20 min.Dorotak pisze:A ile czasu piekłas 20 min
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
przyszłam po kilku dniach do Ciebie a u nie dość, że cudne pelargonie to i jeszcze bułeczki
a mi w brzuszku właśnie coś się poprzemieszczało i taka bułeczka zmieściłaby się
sama ciast itp nie piokę
bo nie lubię
piec oczywiście
już wolę z mięsem się "grzebać" niż z ciastem
ale pewnie za kilka lat zmienię zdanie
co do wyprzedaży zaś - a w Castoramie nie bywają?masz chyba blisko...? u nas w OBI bywały storczyki po 5zł... ale chyba wolą już wyrzucać bo od jakiegoś czasu nie widywałam... może to i dobrze - ja naprawdę nie mam gdzie tego stawiać

co do wyprzedaży zaś - a w Castoramie nie bywają?masz chyba blisko...? u nas w OBI bywały storczyki po 5zł... ale chyba wolą już wyrzucać bo od jakiegoś czasu nie widywałam... może to i dobrze - ja naprawdę nie mam gdzie tego stawiać

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Nie tylko drożdżowe bułeczki apetyczne ale i pelargonie również i do tego o ciekawych i pięknych kolorach
A tak a propos zimowania,czy wszystkie pelargonie da się przezimować,bo moje wyschły i musiałem kupić nowe?
Pozdrawiam.

Nie tylko drożdżowe bułeczki apetyczne ale i pelargonie również i do tego o ciekawych i pięknych kolorach

A tak a propos zimowania,czy wszystkie pelargonie da się przezimować,bo moje wyschły i musiałem kupić nowe?
Pozdrawiam.
- Nolinka
Arkadius pelargonie bardzo łatwo zimują. Ja swoje zimuję w piwnicy z małym okienkiem, trzeba je od czasu do czasu podlewać, jak ktoś ma miejsce na parapecie, to może przechować w domu. Trochę wydziczeją, ale przeżyją - na wiosnę pobiera sie nowe sadzonki i gotowe. Można też przechowywac w ciemnej piwnicy, ale nie praktykowałam.
Aga bywam w castoramie, ale nie zbyt często. Oni ogólnie mają droższe rośliny niż w LM. Na promocję nie udało mi się trafić. Raz tylko kupiłam bulwy begonii po 1 zł.
Ciast nie lubię piec, ale lubię jeść - a to najlepsza motywacja do działania
Dzisiaj wysiałam nasionka Alstremerii. Spodobała mi się roślinka w Auchanie, ale cena powyżej 40 zł juz nie
Za nasionka zapłaciłam 3 zł, co prawda było ich tylko 5, ale mam nadzieję, że coś wyrosnie 
Aga bywam w castoramie, ale nie zbyt często. Oni ogólnie mają droższe rośliny niż w LM. Na promocję nie udało mi się trafić. Raz tylko kupiłam bulwy begonii po 1 zł.
Ciast nie lubię piec, ale lubię jeść - a to najlepsza motywacja do działania

Dzisiaj wysiałam nasionka Alstremerii. Spodobała mi się roślinka w Auchanie, ale cena powyżej 40 zł juz nie

- Nolinka
Jakoś tu cicho się zrobiło
Mój nowy nabytek eszynantus marmurek
rozkwitła następna begonia, tylko miała być pełna

a tak kwitną niecierpki
(nie patrzec na bałagan na podwórku - to przez ocieplanie
)

Mój nowy nabytek eszynantus marmurek

rozkwitła następna begonia, tylko miała być pełna

a tak kwitną niecierpki

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Roślinka, którą przytargałaś od lekarza to bilbergia
Ja swoją przyniosłam od weterynarza
Bułeczki omiotłam tylko wzrokiem, bo łasuch ze mnie okropny, a wypadałoby zrzucić to i owo, bo w końcu mamy lato
Za to pelargonie obejrzałam dokładnie, bo ogromne z nich krzaczki

Bułeczki omiotłam tylko wzrokiem, bo łasuch ze mnie okropny, a wypadałoby zrzucić to i owo, bo w końcu mamy lato

Za to pelargonie obejrzałam dokładnie, bo ogromne z nich krzaczki

- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
a mi się ta begonia podoba, pomimo iż nie jest pełna
ma cudny kolorek i takie fajne falbanki
niecierpki to kolejna roślina,która już nie zagości w moich progach
więc sobie popodziwiam u Ciebie bo prezentuja się super

niecierpki to kolejna roślina,która już nie zagości w moich progach

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
- APe
- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nolinko- często się zdarza ,że begonie mają na jednej roślince kwiaty pojedyncze i pełne.Mam nadzieję ,że jak zakwitnie następny pączek to już będzie pełny.Niecierpki masz super 

- kubasia
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
a mi się kapeć podoba
ale poważnie - piękny marmurek (już trzy podejścia do zakupu robiłam
z powodu - " gdzie ja to powieszę") begonie ze mną nie współpracują
a niecierpki cudo 

-
- 200p
- Od: 11 maja 2008, o 15:31
Piękne niecierpki i widać, że jeszcze będą miały mnóstwo kwiatów, a begonia jest śliczna i faktycznie taka falbaniasta 

Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
- Nolinka
heliofitko dziękuję za informację, chociaż tak mi się zdawało, że to bilbergia. Sadzonka "kradziona" ale to był dobry uczynek, bo roślinka rosła tak gęsto, że musiałam ciągnąć dwiema rękami, zanim udało mi sie ją oderwać - więc wyjdzie jej to na zdrowie.
Aga a cos ty sie tak na niecierpki obraziła? Śliczne są, tylko sezonowe. Kilka razy prawie udało mi się je przechować do wiosny - spróbuję jeszcze raz w tym roku.
APe wiem, że czasem zdarza się wypuszczac begonii pełnej pojedyńcze kwiatki, ale zdarza się i tak, że kupujemy bulwę pełnej, a ona jest pojedyńcza. Nie będę bardzo rozpaczać, była w przecenie o 50%, więc widać i kwiatki są o połowę mniejsze
Kasiu jaka ty jesteś spostrzegawcza
Mnie jakoś wcześniej nie specjalnie podobał się marmurek, ale przekonałam się do niego. Zobaczymy, czy było warto
Begonie bulwiaste dobrze rosną np. pod drzewem, one bardzo lubią rozproszone światło lub cień. W innym miejscu niestety nie. U mnie nie jest im najlepiej, bo stoją na wschodnim balkonie, ale na razie żyją. Piszę na razie, bo tyle deszczu ostatnio dostały, że nie wiem, czy nie pogniją.
baiano dziękuję w imieniu kwiatuszków
Aga a cos ty sie tak na niecierpki obraziła? Śliczne są, tylko sezonowe. Kilka razy prawie udało mi się je przechować do wiosny - spróbuję jeszcze raz w tym roku.
APe wiem, że czasem zdarza się wypuszczac begonii pełnej pojedyńcze kwiatki, ale zdarza się i tak, że kupujemy bulwę pełnej, a ona jest pojedyńcza. Nie będę bardzo rozpaczać, była w przecenie o 50%, więc widać i kwiatki są o połowę mniejsze

Kasiu jaka ty jesteś spostrzegawcza

baiano dziękuję w imieniu kwiatuszków

Lepsze jutro było wczoraj.
Moje kwiaty http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=56884" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię, sprzedam, za grosze... http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=68418" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje kwiaty http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=56884" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię, sprzedam, za grosze... http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=68418" onclick="window.open(this.href);return false;