Roślinki Nolinki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Roślinki Nolinki

Post »

Moja mama mówi, że jak facet nie lubi słodkiego, to jest podejrzany. :;230
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

To mój podejrzany na pewno nie jest. On potrafi nawet dzieciakom czekoladki podjadać, nie mówiąc oróżnych kremowych ciastkach, krówkach i cukierkach czekoladowych :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotak pisze:A ile czasu piekłas 20 min
Ja zawsze zaglądam, czy już się upiekło. Drożdżowe nie jest takie wrażliwe jak biszkopt i nie opadnie. Tak mniej więcej 15- 20 min.
Awatar użytkownika
Dorotak
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:05

Post »

To we wtorek zabieram sie za bułeczki
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

przyszłam po kilku dniach do Ciebie a u nie dość, że cudne pelargonie to i jeszcze bułeczki ;:152 a mi w brzuszku właśnie coś się poprzemieszczało i taka bułeczka zmieściłaby się ;:108 ;:224 sama ciast itp nie piokę ;:222 bo nie lubię ;:222 piec oczywiście :;230 już wolę z mięsem się "grzebać" niż z ciastem ;:224 ale pewnie za kilka lat zmienię zdanie ;:224

co do wyprzedaży zaś - a w Castoramie nie bywają?masz chyba blisko...? u nas w OBI bywały storczyki po 5zł... ale chyba wolą już wyrzucać bo od jakiegoś czasu nie widywałam... może to i dobrze - ja naprawdę nie mam gdzie tego stawiać ;:223
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj :wit
Nie tylko drożdżowe bułeczki apetyczne ale i pelargonie również i do tego o ciekawych i pięknych kolorach ;:108
A tak a propos zimowania,czy wszystkie pelargonie da się przezimować,bo moje wyschły i musiałem kupić nowe?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arkadius pelargonie bardzo łatwo zimują. Ja swoje zimuję w piwnicy z małym okienkiem, trzeba je od czasu do czasu podlewać, jak ktoś ma miejsce na parapecie, to może przechować w domu. Trochę wydziczeją, ale przeżyją - na wiosnę pobiera sie nowe sadzonki i gotowe. Można też przechowywac w ciemnej piwnicy, ale nie praktykowałam.

Aga bywam w castoramie, ale nie zbyt często. Oni ogólnie mają droższe rośliny niż w LM. Na promocję nie udało mi się trafić. Raz tylko kupiłam bulwy begonii po 1 zł.
Ciast nie lubię piec, ale lubię jeść - a to najlepsza motywacja do działania :;230

Dzisiaj wysiałam nasionka Alstremerii. Spodobała mi się roślinka w Auchanie, ale cena powyżej 40 zł juz nie ;:185 Za nasionka zapłaciłam 3 zł, co prawda było ich tylko 5, ale mam nadzieję, że coś wyrosnie :D
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakoś tu cicho się zrobiło :roll:
Mój nowy nabytek eszynantus marmurekObrazek
rozkwitła następna begonia, tylko miała być pełna :cry: Obrazek
a tak kwitną niecierpkiObrazek (nie patrzec na bałagan na podwórku - to przez ocieplanie :;230 )
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Roślinka, którą przytargałaś od lekarza to bilbergia :D Ja swoją przyniosłam od weterynarza :;230
Bułeczki omiotłam tylko wzrokiem, bo łasuch ze mnie okropny, a wypadałoby zrzucić to i owo, bo w końcu mamy lato ;:3
Za to pelargonie obejrzałam dokładnie, bo ogromne z nich krzaczki ;:333
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

a mi się ta begonia podoba, pomimo iż nie jest pełna ;:108 ma cudny kolorek i takie fajne falbanki ;:224

niecierpki to kolejna roślina,która już nie zagości w moich progach ;:222 więc sobie popodziwiam u Ciebie bo prezentuja się super ;:215
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
APe
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 23:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nolinko- często się zdarza ,że begonie mają na jednej roślince kwiaty pojedyncze i pełne.Mam nadzieję ,że jak zakwitnie następny pączek to już będzie pełny.Niecierpki masz super ;:138
Pozdrawiam, Anna
-------------------------------------
Moje kwiatki:)
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

a mi się kapeć podoba :;230 ale poważnie - piękny marmurek (już trzy podejścia do zakupu robiłam :;230 z powodu - " gdzie ja to powieszę") begonie ze mną nie współpracują ;:145 a niecierpki cudo ;:333
baiana
200p
200p
Od: 11 maja 2008, o 15:31

Post »

Piękne niecierpki i widać, że jeszcze będą miały mnóstwo kwiatów, a begonia jest śliczna i faktycznie taka falbaniasta :)
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

heliofitko dziękuję za informację, chociaż tak mi się zdawało, że to bilbergia. Sadzonka "kradziona" ale to był dobry uczynek, bo roślinka rosła tak gęsto, że musiałam ciągnąć dwiema rękami, zanim udało mi sie ją oderwać - więc wyjdzie jej to na zdrowie.

Aga a cos ty sie tak na niecierpki obraziła? Śliczne są, tylko sezonowe. Kilka razy prawie udało mi się je przechować do wiosny - spróbuję jeszcze raz w tym roku.

APe wiem, że czasem zdarza się wypuszczac begonii pełnej pojedyńcze kwiatki, ale zdarza się i tak, że kupujemy bulwę pełnej, a ona jest pojedyńcza. Nie będę bardzo rozpaczać, była w przecenie o 50%, więc widać i kwiatki są o połowę mniejsze :;230 :;230 :;230

Kasiu jaka ty jesteś spostrzegawcza :;230 Mnie jakoś wcześniej nie specjalnie podobał się marmurek, ale przekonałam się do niego. Zobaczymy, czy było warto :D Begonie bulwiaste dobrze rosną np. pod drzewem, one bardzo lubią rozproszone światło lub cień. W innym miejscu niestety nie. U mnie nie jest im najlepiej, bo stoją na wschodnim balkonie, ale na razie żyją. Piszę na razie, bo tyle deszczu ostatnio dostały, że nie wiem, czy nie pogniją.

baiano dziękuję w imieniu kwiatuszków :D
Awatar użytkownika
Dagna
50p
50p
Od: 30 maja 2012, o 11:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit przebrnęłam cały wątek ;:108 i stwierdzam, że cudowne masz kwiaty ;:oj , wszystkie bez wyjątku, ale ten hibiskus bije na głowę, chyba będę musiała się zapisać na jakąś szczepkę ;:224 może coś da się kiedyś uszczknąć ;:65
Lepsze jutro było wczoraj.
Moje kwiaty http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=56884" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię, sprzedam, za grosze... http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=68418" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”