Jakie mam znowu zaległości
Długi weekend poświęciliśmy odświeżaniu domu - trochę w środku (malowanie części dziennej), trochę na zewnątrz (drewniane elementy zyskały nowa warstwę lakieru

). Padałam na twarz zwykle koło północy

.
Aniu, mój dr Ruppel też już ma pąki, i to całkiem sporo, pewnie chłód przystopuje kwitnienie klemków, ale może będą dłużej nas cieszyć kwiatami

.
Edytko, mój M. jest wyrozumiały w tym względzie
Danusiu, nie wiem, co Ci napisać o problemach twoich powojników. Może ten PPE miał za sucho? Strasznie się zrobiło gorąco; przecież to
Viticella, raczej nie powinien go złapać uwiąd
Izuś, ja mam dziewięć lilaków ośmiu odmian; dwa kupione razem jako spore krzewy mają jakiegoś grzyba, jeden chyba wyleci, bo wygląda marniutko

. Podleczę go jeszcze i dam gnojówki z pokrzyw, może się podreperuje, a jak nie to trudno, zrobi miejsce innemu

. I mam
Palibina prawie zupełnie złamanego przez szalonego ogara, wykopałam go i włożyłam w doniczkę, może się odbuduje - ma dwa pąki.
Aniu, tez jestem ciekawa jak się będą prezentować nowe hortensje

. Trzmielina mi ładnie przyrosła wiosną - pewnie ze dwadzieścia centymetrów. Ona chyba tak ma, że wypuszcza na wiosnę nowe pędy z liśćmi, które później obrastają skrzydełkami, i to jest jej jedyny przyrost w sezonie; musisz na swoją poczekać troszkę.
Ewuniu, ja jeszcze nie mam
Atragene - oczywiście kiedyś to nadrobię, ale dojrzałam do etapu
nie wszystko na raz.
Kasiu, bardzo się cieszę, że dojechałaś. Z Warszawy masz do mnie niedaleko (mieszkam przy trasie nr 2 kilkanaście kilometrów od Wwy); zapraszam

. Niedługo i Ty będziesz znać nazwy różnych badylków, to jest bardzo edukacyjne Forum; rok temu nie miałam pojęcia o 1/10 tego, co wiem teraz .
Halinko, żelazne powojniki to na pewno takie z grupy
Tangutica. Bardzo silny jest też
Paul Farges. Z takich o trochę większych kwiatach możesz wypróbować jakieś włoskie.
Madziu, no właśnie to, co pisałam Ani - one szybko przyrastają wiosną. Masz
Compactę czy normalnie rosnący krzew, bo ja ten silniejszy.
Gosiu, bardzo miło mi było Cię zobaczyć; bardzo dziękuję za miłe powitanie u Szmita (nawet nie wiesz, jak mi się ciepło na

zrobiło

). Czasu na gadanie było mało, to fakt
Trochę zdjęć z ubiegłego tygodnia, dziś pada
Znowu lilaki
Fotergilla
Tarczownica
Mini
Royalty w pełnej krasie
Zaczynają kwitnąć irysy od Jacka-Foxa
Truskawki
I dwa ujęcia pana Księżyca w perygeum i pełni
Wywaliłam z pięć emotek, limit - 20.