Pierwsze kroki w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p
Od: 20 lis 2009, o 18:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pierwsze kroki w ogrodzie

Post »

Lucynko , Agatko czy powinien powstać wątek pod tytułem " Moje ogrodowe niepowodzenia"? Ja w swoich porażkach mam przede wszystkim 'nawożenie z gestem" :oops: Podsypałam za dużo nawozu oleandrowi i wrzoścom. Nietrudno się domyślić co sie stało - spaliłam je. Mam nadzieję że odbiją. :|
Justka ja ciągle podziwiam te moje nowe nabytki również dlatego że jeszcze nie wstawiłam ich do ziemi i mam je wszystkie w kupie. Kurcze! Szkoda że nie policzyłam swoich cebul! Ty dobrze zrobiłaś a wynik 47/50 to sukces! ;:63 Justynko ja , jak na razie wszystkie rośliny kupuję w sklepach tutaj w Terni. Teraz chcę sobie zamówić trochę roślinek u Bakkera, to duży sprzedawca roślin z Holandii i ma filie również tutaj w Italii. Zobaczymy , dam znać ;:108
Pozdrawiam Magda

Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu , nawet nie zorientujesz się kiedy , a sama bedziesz innym pomagała , udzielała rad . Nawet nazwy dla mnie nie są już kłopotliwe . Człowiek całe życie się uczy , a gdy dożyje iluś tam lat , to okazuje się , że i tak nie wszystko umie .
Najlepiej uczy się na błędach , lepiej na cudzych , ale wolę na swoich , bo mam praktykę :;230 .
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Magda tylko nie myśl , że my tu wszystkie takie idealne , nawet nie napiszę , ile roślin ja przenawoziłam ;:14 ;:14 ;:14
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Witam Twój ogród staje się coraz piękniejszy dużo fajnych zakupów piesio uroczy pozdrawiam i życzę samych sukcesów w ogrodzie
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p

Post »

Jagódko całkowicie się z tobą zgadzam , najlepiej uczymy się na błędach i te swoje własne dużo lepiej się zapamiętuje.
Aga a z tym za dużo 'nawiezionymi' roślinami co sie stało? Były do wyrzucenia czy potem odbiły? Ja się łudzę że ponieważ bardzo obficie pada to trochę wypłucze ten nawóz... :?
Rózo witaj :wit dziękuję za życzenia i odwiedzinki, wpadaj cześciej!
Pozdrawiam Magda

Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Magda moje nie przeżyły ;:118 W ten sposób usmierciłam różanecznik , dwa wiciokrzewy , róże i pewnie coś jeszcze . Ale może Ty nie nasypałaś tyle ci ja . Nie wyrzucaj jeszcze może odbiją , skoro pada , to jest nadzieja , że wypłucze nadmiar nawozu .
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

:wit Magdo pozdrowienia cieszę się ze do nas trafiłaś .Ja też jestem od niedawna , a forumkowi przyjaciele wszystkiego mnie nauczyli.Dziewczyny mają rację w miarę zagospodarowywania ogrodu ciągle chce się coś poprawiać i dosadzać. ;:108
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Madzia - wczoraj zajechałam do lidla i chyba kupiłam taką sama pelargonię jak Ty :lol: wpadła mi w oko i już wiedziałam ze bez niej ze sklepu nie wychodzę :wink:

Były tez kamelie ;:224 piekne ;:224 stałam i stałam, oglądałam, przekładałam z ręki do ręki - walczyłam z sobą, ale ostatecznie nie kupiłam. Miejsca już u mnie prawie nie ma.... a hortensję chciałam dokupić ;:224
kajbar
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:03

Post »

Madziu u ciebie jest już tak pięknie ,posadziłaś dużo roślin .Piesek jest uroczy będę do ciebie przychodzić na pogaduchy. Hania
Moj Ogrod
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p

Post »

Aga ja dokupiłam jeszcze 2 te pelargonie w Lidlu, czyli łącznie mam 4. A wczoraj były byliny po 0,99euro, kupiłam 20 i już posadziłam. Będzie też nawóz do pelargonii, pomidorów i róż to też się szykuję.
Haniu dzięki, staram się :oops: Piesio fajne ale głośny, sąsiedzi mają już nas chyba dość.
Pozdrawiam Magda

Lucy2na

Post »

EEEEee tam...szybko im przejdzie , wiem z własnego doświadczenia ;:224
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p

Post »

Dzis słonko fajnie przygrzewa, to trzeba wykorzystać te ładną pogodę bo nie wiadomo ile potrwa. Oto fotki z dnia dzisiejszego.
Fotka z mniejszego ogródka, trawa ładnie się już zazieleniła i jest tak wysoka że chyba trzeba zacząć kosić.

Obrazek

Ślicznie kwitnie mimoza, kapustki pod nią skróciłam , lawenda dobrze się przyjeła , super pachnie i przyciąga owady.

Obrazek

A to magnolia, to coś włochatego rośnie na końcu gałązki, czy to może być pączek kwiata?

Obrazek

Hiacynty, wszystkie w jednym kolorze / różowe.

Obrazek
Pozdrawiam Magda

Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p

Post »

Sąsiedzi na razie nic nie mówia a pies się wydziera w najlepsze. Ja niestety jestem za miekka i nawet jej nie uderzę. A ty Lucyko miałaś jakieś ciekawe doświadczenia...?
Pozdrawiam Magda

Lucy2na

Post »

Ano mam taKIEGO ŚPIEWAKA PIĘTRO NIŻEJ .....
czasem szlag mnie trafia to go nienawidzę ale potem mi przejdzie i jak mnie widzi to się cholernik tak łasi ...no jak tu nie pogłaskać no?!
Sąsiad do pracy a on znowu swoje 5.20 i koncert , a że cholernik ma gardło nie do zdarcia to tak mi " śpierwa" po 2 godziny aż mój M dostaje białej gorączki ;:214
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p

Post »

Ciąg dalszy.
To azalia chyba niedługo będzie kwitła, ;:138

Obrazek

Ta roślina nie pamiętam nazwy, ślicznie kwitnie.
Obrazek

A to zeszłotygodniowe zakupy, posadzone.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Magda

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”