One pomogły mnie, teraz ja spłacam dług wdzięczności. Limona

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mały owszem ale też nie do końca.Dla mnie wystarczy że otworzy swoją buzie lub chce się tylko pobawić to ja dostaje momentalnie gęsiej skórki.Podejrzewam że to uraz z dzieciństwa-rodzice przywieżli młodego pieska który chciał się pobawić i skoczył na mnie a ja wtedy panika i od tej pory wszystkie psy omijam z daleka nawet jak idzie z właścicielem na smyczy A żeby było śmieszniej to może mieć założony kaganiec to i tak go omijam.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2009, o 14:28

Post »

Grażka, właśnie miałam zapytać, czy to nie trauma z dzieciństwa?
Trzeba ją przełamać, nie można z lękami trwać do końca życia :P
Wpadaj do mnie i po...lęku :wink: :D

MY tak tu sobie w wątku Justyny dyskutujemy...Ciekawe, co Ona na to?
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Chyba się nie obrazi :D :?:
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też tak myślę... ;:31
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 01:54

Post »

Nie obrazi, nie obrazi. A jeszcze dołoży trzy słówka.

Grazia, pies nie bez przyczyny, jest uznany za największego przyjaciela człowieka. Warto spróbować unicestwić swe mary z dzieciństwa i spróbować. Psia miłość to najlepsze lekarstwo na wszelkie zło i smutki, nawet kiedy świat sprzysięgnie się przeciwko Tobie, ten zwierzak nigdy Cie nie zdradzi, zawsze będzie Cię darzył jednakową, bezinteresowną miłością, której nie sposób nie dostrzec w jego oczach, w machaniu ogonem... Tylko musi to być Twój psiak, wychowany przez Ciebie od małego. Faktem jest, że pomimo iż bardzo kocham psy i się ich nie boję, do obcych zawsze czuję respekt.

Aniu, Mercuś (bokserek) był większy, bardziej komfortowy - można się było z nim czuć bezpiecznie ale moja obecna Xsara, pomimo iż mniejszy model, tak inteligentnego psa jeszcze w życiu nie spotkałam. Wszelkich komend uczyła się w lot, dzieciaki mogą z nią zrobić wszystko i nawet nie pokaże po sobie, że nie bardzo jej odpowiadają pieszczoty, typu ciągnięcie za ucho, dosiadanie jej itd.
Kiedy zabrałam ją ze schroniska, przez dwa tygodnie, codziennie leżałam z nią pod stołem (tam się czuła bezpiecznie) i błagałam ją żeby nie umierała. Była bardzo chora, wychudzona, przerażona, zaszczuta ale nie poddała się! Chyba chce coś od siebie dodać, bo złożyła swój łebek na moich kolanach i od czasu do czasu, nosem trąca moją rękę, ciekawe co chce abym dopisała?
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Limonko, ja wiem - chce,żebyś dodała koniecznie,że bardzo Cię kocha ;:167 ;:167 ;:167
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

No jasne, że kocha, to nie ulega wątpliwości :P

Fauna i flora zawsze są ze sobą nierozłączne, dlatego żeby, po małej dygresji, płynnie powrócić do tematu storczykowego, proszę zerknijcie na foto, czyż mój storczyk nie jest podobny do tego leoparda? Dlatego właśnie dostał przydomek 'Leoś'.
Obrazek
Kocie zdjęcie pochodzi ze strony National Geographic. Autor: Beverly Joubert

Wiosenny 'Leoś', zdjęcie z 20 maja 2009, jego trzy kwiaty w pełnej krasie - miłe wspominanie:
Obrazek

Tu widzimy jak 'Leoś', ku mojej wielkiej uciesze, zaczyna przedłużać pęd:
Obrazek

Pędzik zawiązuje pączki:
Obrazek
Leniwy z niego kociak bo przedłużył łodyżkę tylko o trzy kwiatki :roll:

Potem zaczął przekwitać, co dziwne, najpierw zrzucił dwa młodsze i zostawił najstarszy kwiat, który kwitł jeszcze kilka tygodni. Spojrzenie na ostatni, przekwitający kwiatuszek:
Obrazek

To samo ujęcie ale spojrzenie na pączki:
Obrazek

Tak mnie one cieszą, że nie mogę się oprzeć żeby ich jeszcze raz nie pokazać w bliższym ujęciu:
Obrazek
Jak tylko rozkwitną, pochwalę się kwiatuszkami w całej okazałości. Dziwi mnie tylko kocie lenistwo 'Leosia', przedłużył pędzik tylko o trzy kwiaty, czy on ma zamiar tak zawsze, po najmniejszej linii oporu? trzy kwiaty i już?!
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Limonko, więcej wiary w Leosia, jak będzie troszkę starszy to i kwiatków będzie więcej. Mój Gigancik robi tak samo, najpierw odpadły mu najmłodsze kwiatki, a nadal ma te pierwsze.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

3 kwiaty to nie tak mało. u niektórych bywa, że tylko o jeden pączek się przedłuża.
Śliczny jest !

I psiunia też !!!
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale sesja zdjęciowa :D :roll:
Zapraszam
Moje wątki
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Łał co za foty;D piękne zdjęcia i z jakim pomysłem zrobione;D a leoś nieziemski :D
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękny Phalaenopsis.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Limonko, u mnie tak samo się często dzieje przy przedłużeniach pędu- opadają te najbliższe nowym pąkom kwiaty, tak jakby te nowe odbierały im wszystkie soki.

Fajny piegusek, czy raczej cętek, żeby już pozostało w temacie. Kiedyś zostawiłam w sklepie podobnego fioletowego i do tej pory żałuję ;)

Myślę, że te 3 pączki to tylko takie przymiarki przed głównym występem, a więc cierpliwości, Leoś jeszcze pokaże swój lwi (leopardzi! ;) ) pazur! :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sesja zdjęciowa jakby robił profesjonalista- gratuluje, bardzo podoba mi się połączenie storczyka ze zwierzęciem. Po prostu BOMBA :!: :!: :!:
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Beatko, Justynko, Aniu K., Mariuszu, Dusiu, Agniesiu i Aniu L. dziękuję Wam wszystkim i każdemu z osobna. 'Leoś' stoi obok na parapecie i z dumy, że to o nim mowa, pręży swe pąki ;:159 ;:159 ;:159
Pocieszyliście mnie, że może kiedyś, gdy troszkę podrośnie bo to jeszcze maluszek, powiedziałabym, że wyrośnięty miniaturek, to nam wszystkim pokaże na co go stać :P

Z tym fotografowaniem do profesjonalizmu przede mną jeszcze baaardzo długa droga ale odkąd stałam się szczęśliwa posiadaczką lustrzanki, praktycznie nie rozstaję się z aparatem, jest dla mnie niczym telefon komórkowy - zawsze pod ręką - i cykam i pstrykam, wszystko co mi pod kard podejdzie a oczywiście najlepsze, najpiękniejsze i najbardziej cierpliwe modele to właśnie, grzeszące urodą, storczyki. Największe zmartwienie, że dysk w kompie ma tylko 160 giga - to jak z tymi naszymi parapetami......... :lol: :lol: :lol:

A skoro o grzechach i parapetach... ha ha ha.... to właśnie znów popełniłam... zakup! Sesja planowana na jutro (jak czas pozwoli), dziś po wyczerpującym dniu ledwo "zipię" i po nocach nie będę urządzać scen ;:177 ;:177 ;:177 ;:177 ;:177
Mam z tym moim nowicjuszkiem nie lada zmartwienie, dziś ledwie do domu przyniesiony a już przesadzony, biegały w podłożu białe, małe, zwinne, chyba skoczogonki, stąd ta szybka akcja i przy okazji wydało się (w sklepie nie widziałam), że jeden listek jest jakiś nie halo, jędrny, prężny ale ma takie chropowate wgłębienia jak gąbka i do tego dwie brązowe plamki. Nie miała baba kłopotu... Zawahałam się kiedy nożyczki aż rwały się, żeby go ciachnąć ale postanowiłam się Was jeszcze poradzić i na razie listek został oszczędzony.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”