Ja już się nie mogę doczekac, zebrałam dokumentację w postaci książek i teraz przeglądam, czytam, zbieram pomysły i tworzę w wyobraźni zestawienia kolorystyczne. Ot, clemoholik w uśpieniu
moje używki rosły na balkonie, a teraz codziennie spoglądam na nie zaśnieżone, opatulone folią bąbelkową i trzymam w sobie nadzieję, że przeżyją do wiosny i będą cieszyć moje oczy Oby do wiosny...
Zwracam się do Was z prośbą o identyfikację mojego powojnika. Kupiony jako Duchess of Edinburgh, ale odnoszę wrażenie, że bliżej mu do Arctic Queen. Co o tym myślicie??
Kiedy było zrobione to zdjęcie?Duchess ma pełne kwiaty tylko podczas pierwszego,wiosennego kwitnienia, a to zdjęcie umiejscowilbym raczej w porze letniej. Natomiast Arctic wytwarza tylko kwiaty pełne.
Całkiem prawdopodobne, że to będzie Arctic Queen.
Jurku, on kwitnie w czerwcu, dwa razy powtórzył mi kwitnienie koniec sierpnia/ początek września, ale także pełnymi kwiatami. Duchess ma też chyba inaczej zbudowany środek.
Witam wszystkich
Cudne macie wszyscy clematisy, nie miałam pojęcia, że może być aż tyle ciekawych odmian.
Westerland ma piękny, niezwykły kolor. Jednak najpiękniejsza moim zdaniem jest Solidarność Pozdrawiam.