Kaajowy ogródek cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Właśnie, ja też kupiłam rozporowy dla dzieciaków (i pewnie dla nas :lol: ), a pokrywą, żeby śmieci i owady nie wpadały do wody. Niestety nie ma pompy z filtrem, ale trudno. Zastanawiam się właśnie nad jakimiś preparatami do wody, bo nie będzie mi się chciało wymieniać takiej ilości wody :roll:
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p
Od: 26 mar 2007, o 18:04

Post »

Do takiej pompy przecież niezbędny jest prąd, Qurcze ;:24
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:D Hej ! Niestety na razie ten basen stoi z wodą z ubiegłego roku i wygląda jak małe bajorko! :oops: Ale w sezonie używaliśmy chloru w tabletkach... pompy nie mam , ale na pewno woda musi być filtrowana, bo inaczej zarasta glonami mimo stosowanego chloru.... U mnie dzieciaki w ubiegłym roku troszkę się popluskały, a teraz chyba ochota odeszła... ma to sens... kiedy naprawdę chce się z tego korzystać... :wink: inaczej to tylko kłopot, poza tym czyszczenie tego basenu - to niezła "ciapranina" :P ....chyba zrezygnuję z niego..... ale ta balia..... :lol:
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mi się wydaje, że na glony filtr nie pomaga. Tylko oczyszcza wodę z brudu. Glony rosną wszędzie (w wodzie), jak mają dostęp światła. Jak stawiałam filtr Brita na blacie przy oknie to był w glonach!!! Musiałam czyścić co parę dni, bo robił się nalocik. Poza tym mam akwarium, i pamiętam z zasad zakładania, że przy świetle słonecznym glony rosną jak dzikie.
Dlatego myślę, że pokrywa zasłoni i ograniczy dostęp do promieni słonecznych i glony nie będą tak rosły. Za to mam wrażenie, że po krótkim czasie basen będzie własnie bajorkiem, z warstwą piachu/ziemi na dnie :roll:
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Są do zakupienia pokrywy na takie małe okrągłe baseniki, ale czy wtedy woda się nagrzewa i czy się nie zaśmierdnie???
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Szukam, SZukam Alternatywki bo ta Balia cholernie droga :x
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kaaj pisze:Są do zakupienia pokrywy na takie małe okrągłe baseniki, ale czy wtedy woda się nagrzewa i czy się nie zaśmierdnie???
Ja mam taką pokrywę, zobaczymy jak będzie.
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

A taki filtr to musi cały czas chodzić, tak jak w akwariach, ciekawe, tak się zastanawiam :?:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Raczej nie musi. Bo w akwariach filtr służy do zapewnienia warunków bakteriom nitrifikacyjnym (stały przepływ natlenionej wody), a filtrowanie brudów to jakby dodatkowy "bonus", więc dlatego musi chodzić non-stop.
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Łoj to dobrze, bo tak to by się nie łopłacało zupełnie :roll:
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Jedna z moich host to Krosse Regal, muszę zapisać bo zapomnę, aha może ktoś z Was wie jak się podpisuje fotki, tak żeby napis był na zdjęciu???
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Cześć Karolcia :lol:
zastanawiałam się skąd znam tego avatarka ale kiedy zobaczyłam pierwsze zdjęcia, już wiedzałam, że z FM :lol: :lol: :lol: :lol:
Ogród masz fajny, przemyślany, zaplanowany, czyli wszystko to czego mnie brakuje :lol:
Ta balia, o której się rozpisujecie, to strasznie fajna rzecz... kurcze, żeby tak w totka wygrać :lol:
Miłego dnia :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

gohna pisze: Ogród masz fajny, przemyślany, zaplanowany, czyli wszystko to czego mnie brakuje :lol:
Trzymajcie mnie, bo ją zaraz uduszę :wink:
Nawet sobie ze mnie nie rób żartów maleńka, chętnie się z Tobą zamienię, no dawaj....
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

ObrazekA to to listy zakupów: Sangerhauser Jubilaumsrose :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”