Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny
- delosperma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny
Mam 2 powojniki na krzyż, Twoje piękne i takie wypielęgnowane, aż miło popatrzeć.
I hosty w soczystej zieleni z różnymi konfiguracjami kolorów.

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
kochani witajcie
Dziękuję za odwiedziny i wpisy. Wszystkie uważnie przeczytalam. Ogarnę w domu i coś zjem I odpisze zaraz szczegółowo.
Ale troszkę widoczkow zostawię.
Czosnki, Kaiser i nowa podpórka ciemna. za ciemna, nie widoczna.Muszę ją machnąć na biało

Czosnki mam chyba w 4 miejscach. Tak sobie myślałam teraz , że może jak przekwitna to wykopać je ??
I posadzić Wszystkie razem w jednym miejscu ??
Albo chociaż na jednej rabacie ??

Dziękuję za odwiedziny i wpisy. Wszystkie uważnie przeczytalam. Ogarnę w domu i coś zjem I odpisze zaraz szczegółowo.
Ale troszkę widoczkow zostawię.

Czosnki, Kaiser i nowa podpórka ciemna. za ciemna, nie widoczna.Muszę ją machnąć na biało

Czosnki mam chyba w 4 miejscach. Tak sobie myślałam teraz , że może jak przekwitna to wykopać je ??
I posadzić Wszystkie razem w jednym miejscu ??
Albo chociaż na jednej rabacie ??

- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Naprawdę jeszcze kwitną jakieś tulipanki!? W tym momencie chciałabym mieszkać w Twojej okolicy, bo ja już trochę tęsknię za nimi
Nie zdążyłam się nacieszyć
A co jeszcze bardziej niebywałe, kwitną równo z czosnkami, tzn u mnie czosnki sa na tym samym etapie, ledwo się rozłożyły albo w ogóle się rozkładają, a tulipanów nic już nie zostało, tylko schnące badyle. Śliczny lilak!

"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czosnki mnie zauroczyły w kilku watkach na pewno będzie to zakup jesienny.
Powojniki masz piękne, szkoda że u mnie im nie po drodze.
Pięknie opisujesz swoje odczucia
Powojniki masz piękne, szkoda że u mnie im nie po drodze.
Pięknie opisujesz swoje odczucia

- anabuko1
U mnie dalej nic nie padało.
W dzień słyszałam jakieś w dali odgłosy stłumionych grzmotów.Czyli gdzieś burza i deszcz chodził.
Ale u mnie miasto i okolice pławiły się w słońcu i dalej mamy sucho, susza.
Bazyla-Beatko To takie refleksje jakie człowiekowi się czasami nasuwają, napływają do głowy i z serca i z rozumu
No widzisz i ty znasz, to,,Tak, tak, to kochane kłopoty i trudy.Nie wyobrażam sobie życia bez ogrodu i moich roślin.
Dziękuję ci bardzo za takie miłe słowa, to taki miód na moje serducho i trudne ostatnio dni.
Tak, ten ciemny bodziszek to jest żałobny
Aguś72 witaj kochana ! Dawno nie było ciebie w moich progach .Cieszę się, że zajrzałaś.
dokładnie, to nasze hobby, pasje, jakim jest ogrodnictwo, to bardzo wymagająca pasja.I pochłania duzo naszych sił, zdrowia.
Ale nas dotlenia, utrzymuje w ruchu i rożnych ćwiczeniach. Daje bezcenną dla nas satysfakcję i mnóstwo radości.Nawet jak wyplewimy zielsko.To buzia się śmieje,że u,, zrobione
Oj tak strasznie daleko od siebie nie mieszkamy.Może kiedyś zechcesz mnie odwiedzić ???
Maska-Marysiu Naprawdę nie ma za co.A u mnie dalej zero deszczu.Trawy na mieście widzę wysychają.
A przecież to początek maja.
Naleweczka jest pyszna.A ja też robię naleweczki rożne.
O tak,piękne to miejsce ten Dębowy i zalew i ta wszelka zwierzyna
Dziękuję i pozdrawiam również serdecznie
koziorozec-Martuś Jeszcze jest dużo do zrobienia nawet i w tym ogrodzie.A co mówić za siatką jeszcze.
Albo lepiej nic nie mówić. Po prostu czeka na lepszy czas.
Oj, tak, tak,tak nasze ogrody, to lek na wszystko.Najlepszy.do oddania tylko dobrym zajmującym sie spadkobiorcom ogrodnikom
daysy Witaj!
O to miałaś się trochę noszenia z tymi nowymi powojnikami .
I bardzo, bardzo dziękuję ci za tak obszerne informacje dotyczące róż.Juz jakis obraz mam.Moje jak pisałam na jesieni dostały naturalnego obornika gołębiego.Od paru lat nie dostawały.Jeszcze zaopatrzę się w ten obornik granulowany, jak polecasz koński i je podkarmię.
A u której Basi ??apus ?? ten przepis na naturalne opryski z czosnku i cebuli.
delosperma-Marysiu Ale za to inne roślinki masz piękne.
A na 23 powojniki, to mam takie 2 , co marnie rosną, bardzo marnie,Chyba je nastraszę
Hosty często , niektóre przesadzałam, w inne miejsca, bo na żywo mi nie pasowały jedne do drugich.Nawet czasami przesuwałam-przesadzałam na 20 cm
Aguss85-Agnieszko No nie wiem czy faktycznie chciałabyś się ze mną zamienić na teren zamieszkania.Jak zimy - 25 u mnie bywaja.Jak śniegu dużo.Jak ty wiosnę zaczynasz, to ja jeszcze zimy nie mogę wygonić.A jak u ciebie jeszcze jesień długa , to u nie juz przymrozki są.ale w lecie, to i grzeje, grzeje ponad 30.To co, wschodni klimat ok ??
Ty masz tam najlepszy w Polsce.Ech,,myślę, że jak będzie czas, to może pościnam badylki po tulipanach na weekend.
A czosnki jeszcze ciut pociesza.Chyba,że ta susza ich wykończy.
Lilaki na jesieni będzie mus przesadzić, na dalszy teren.
korzo_m-Dorotko Dziękuję, dziękuję A to tak z serca i z życia popłynęło,
Czosnki są piękne.Ja dopiero ze 2 lata temu to odkryłam.Jak przekwitną zamierzam z 2 miejsc ( bo mam w 4 ) wykopać i przesadzić w te dwa,aby ich było więcej.Tak jak jest ich więcej wyglądają ładniej.
Clematisy bardzo, bardzo lubię.rosną różnie,Ale generalnie dobrze.

Pełny dziwaczny szafirek Blue spike

clematis Maidwell Hall

To jest taka żarówka w ogrodzie - azalia Feuerwerk

Od Azalki na lewo jest ten wielki, grubaśny iglak, który właśnie chce usunąć.

I mam też dzisiaj dobre wieści.Syn był u kontroli u lekarza,noga zrasta się bardzo dobrze.Ponad rok czasu.
Ma jeszcze ją oszczędzać, i tylko spacerki.
Chodzi na rehabilitacje aktualnie.Uff
W dzień słyszałam jakieś w dali odgłosy stłumionych grzmotów.Czyli gdzieś burza i deszcz chodził.
Ale u mnie miasto i okolice pławiły się w słońcu i dalej mamy sucho, susza.

Bazyla-Beatko To takie refleksje jakie człowiekowi się czasami nasuwają, napływają do głowy i z serca i z rozumu

No widzisz i ty znasz, to,,Tak, tak, to kochane kłopoty i trudy.Nie wyobrażam sobie życia bez ogrodu i moich roślin.
Dziękuję ci bardzo za takie miłe słowa, to taki miód na moje serducho i trudne ostatnio dni.

Tak, ten ciemny bodziszek to jest żałobny

Aguś72 witaj kochana ! Dawno nie było ciebie w moich progach .Cieszę się, że zajrzałaś.

dokładnie, to nasze hobby, pasje, jakim jest ogrodnictwo, to bardzo wymagająca pasja.I pochłania duzo naszych sił, zdrowia.
Ale nas dotlenia, utrzymuje w ruchu i rożnych ćwiczeniach. Daje bezcenną dla nas satysfakcję i mnóstwo radości.Nawet jak wyplewimy zielsko.To buzia się śmieje,że u,, zrobione

Oj tak strasznie daleko od siebie nie mieszkamy.Może kiedyś zechcesz mnie odwiedzić ???
Maska-Marysiu Naprawdę nie ma za co.A u mnie dalej zero deszczu.Trawy na mieście widzę wysychają.
A przecież to początek maja.

O tak,piękne to miejsce ten Dębowy i zalew i ta wszelka zwierzyna

Dziękuję i pozdrawiam również serdecznie

koziorozec-Martuś Jeszcze jest dużo do zrobienia nawet i w tym ogrodzie.A co mówić za siatką jeszcze.
Albo lepiej nic nie mówić. Po prostu czeka na lepszy czas.

Oj, tak, tak,tak nasze ogrody, to lek na wszystko.Najlepszy.do oddania tylko dobrym zajmującym sie spadkobiorcom ogrodnikom

daysy Witaj!
O to miałaś się trochę noszenia z tymi nowymi powojnikami .
I bardzo, bardzo dziękuję ci za tak obszerne informacje dotyczące róż.Juz jakis obraz mam.Moje jak pisałam na jesieni dostały naturalnego obornika gołębiego.Od paru lat nie dostawały.Jeszcze zaopatrzę się w ten obornik granulowany, jak polecasz koński i je podkarmię.
A u której Basi ??apus ?? ten przepis na naturalne opryski z czosnku i cebuli.
delosperma-Marysiu Ale za to inne roślinki masz piękne.
A na 23 powojniki, to mam takie 2 , co marnie rosną, bardzo marnie,Chyba je nastraszę

Hosty często , niektóre przesadzałam, w inne miejsca, bo na żywo mi nie pasowały jedne do drugich.Nawet czasami przesuwałam-przesadzałam na 20 cm

Aguss85-Agnieszko No nie wiem czy faktycznie chciałabyś się ze mną zamienić na teren zamieszkania.Jak zimy - 25 u mnie bywaja.Jak śniegu dużo.Jak ty wiosnę zaczynasz, to ja jeszcze zimy nie mogę wygonić.A jak u ciebie jeszcze jesień długa , to u nie juz przymrozki są.ale w lecie, to i grzeje, grzeje ponad 30.To co, wschodni klimat ok ??
Ty masz tam najlepszy w Polsce.Ech,,myślę, że jak będzie czas, to może pościnam badylki po tulipanach na weekend.
A czosnki jeszcze ciut pociesza.Chyba,że ta susza ich wykończy.
Lilaki na jesieni będzie mus przesadzić, na dalszy teren.
korzo_m-Dorotko Dziękuję, dziękuję A to tak z serca i z życia popłynęło,

Czosnki są piękne.Ja dopiero ze 2 lata temu to odkryłam.Jak przekwitną zamierzam z 2 miejsc ( bo mam w 4 ) wykopać i przesadzić w te dwa,aby ich było więcej.Tak jak jest ich więcej wyglądają ładniej.
Clematisy bardzo, bardzo lubię.rosną różnie,Ale generalnie dobrze.

Pełny dziwaczny szafirek Blue spike

clematis Maidwell Hall

To jest taka żarówka w ogrodzie - azalia Feuerwerk

Od Azalki na lewo jest ten wielki, grubaśny iglak, który właśnie chce usunąć.

I mam też dzisiaj dobre wieści.Syn był u kontroli u lekarza,noga zrasta się bardzo dobrze.Ponad rok czasu.

Ma jeszcze ją oszczędzać, i tylko spacerki.
Chodzi na rehabilitacje aktualnie.Uff

- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Aniu jak pięknie u Ciebie, u mnie susza niestety również
hmm po co będziesz przekopywać czosnki, dokup nowe i będą dwie rabatki hihi
azalie kwitną, clematisy rozpoczynają koncerty nic tylko podziwiać 

- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Aniu pomyłka, to u Wandzi/Mimoza55 jest przepis, już podaję :
cyt. Wzięłam 100 g cebuli +kilka ząbków czosnku + 10 l wody zagotowałam 30 min ale wywar ma tylko
pulsować a nie wrzeć ,po wystudzeniu zupka gotowa . Ponoć zupka cebulowa chroni przed chorobami grzybowymi, odstrasza
mszyce i przędziorki
Zawsze mylę Basię/Apus z Wandzią/Mimoza55
cyt. Wzięłam 100 g cebuli +kilka ząbków czosnku + 10 l wody zagotowałam 30 min ale wywar ma tylko
pulsować a nie wrzeć ,po wystudzeniu zupka gotowa . Ponoć zupka cebulowa chroni przed chorobami grzybowymi, odstrasza
mszyce i przędziorki

Zawsze mylę Basię/Apus z Wandzią/Mimoza55

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu kwitnie Twój ogród aż miło oglądać!
Powojniki takie obsypane kwieciem
Wczesne odmiany masz... U mnie dopiero jeden kwitnie a Multi Blue - wypadł.Jak nie gustuję w pełnych kwiatach tak jego lubiłam i pewnie przy najbliższej okazji kupię go znów...

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu co tam podpora, powojnik śliczny i na nim wzrok się zatrzymuje
Odmiany szafirków są takie różne, ale bardzo ciekawe. Miłego dnia 

- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Jak to jest...jak zaglądałam do ciebie kochana to nie otwierałaś wątku. Jak straciłam czujność , to bach ... jest
. No i mam tyle do nadrabiania.
Pięknie ci wszystko rośnie i kwitnie. Lecę czytać od początku.
Mam przerwę od prac ogrodowych bo akurat leje i jest burza. Skończyłam z rabatami, chciałam jeszcze tył wykosić a tu przymusowy odpoczynek...
. No i mam tyle do nadrabiania.

Pięknie ci wszystko rośnie i kwitnie. Lecę czytać od początku.
Mam przerwę od prac ogrodowych bo akurat leje i jest burza. Skończyłam z rabatami, chciałam jeszcze tył wykosić a tu przymusowy odpoczynek...

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
No i niech tak zostanie Aniu....ja też mam takie chwile, że jestem bliska zaorania wszystkiego i posiania trawy...ale tylko na chwilę.
Dzięki za fotki obiecanego warzywnika.
Uwielbiam warzywniki
...jak tylko ten okropny garaż wywalimy to też będę miała prawdziwy warzywnik. 

Dzięki za fotki obiecanego warzywnika.

Uwielbiam warzywniki

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Widzisz, a ja dopiero tego roku odkryłam czosnki i wiem, że muszę je mieć
Szafirek pełny ma ciekawe kwiaty.

Szafirek pełny ma ciekawe kwiaty.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
W dzisiejszej wędrówce trafiłam i do Twojego pięknego ogrodu, Aniu.
Wszystkie roślinki ślicznie Ci kwitną, a mnie szczególnie zauroczyły cudne kule czosnków (moje zjadła zgnilizna) i powojników.
Zwłaszcza ten jasnoróżowiutki.
Azalia 'Feuerwerk' zgodnie z nazwą jest prawdziwym fajerwerkiem ogrodowym!
Cieszę się, że u synka idzie ku dobremu.
Dobrego weekendu i wielu nowych kwitnień, Aniu.

Wszystkie roślinki ślicznie Ci kwitną, a mnie szczególnie zauroczyły cudne kule czosnków (moje zjadła zgnilizna) i powojników.

Azalia 'Feuerwerk' zgodnie z nazwą jest prawdziwym fajerwerkiem ogrodowym!

Cieszę się, że u synka idzie ku dobremu.

Dobrego weekendu i wielu nowych kwitnień, Aniu.

- anabuko1
maniolek-Mariuszu Dziękuję za te pozytywne miłe dla serca słowa.Aż mi sie buzia uśmiecha
U nie dalej sucho i grzeje.Deszczu zero.
Czosnki mam w 4 miejscach.Ale wiesz, może i trochę racji, po co wykopywać,Chociaż na te 2 rabatki dokupić kilka na jesieni i już będzie lepiej.Dzięki,
U mnie azalia kwitnie.I żółta dołącza. A clematisy to się jeszcze rozkręcą.
daysy Oj nic się nie stało.Człowiek dzisiaj dużo ma na głowie, to pomyłki rożne robi.
O bardzo ci dziękuję za ten przepis na ową zupkę cebulową na róże.Zastosuję.Dziękuję bardzo
marpa-Maryniu Dziękuję ci bardzo.Jest mi niezrniernie milo czytać te słowa.
Cleki się rozkręcają.I fajnie.Lubię je i te widoki z nui w ogrodzie.
Wczesne mam 2 atragene. A Kaiser też jakoś wcześniej kwitnie.Fajnie,że one tak rożnie kwitną.
Multi Blue miał i u mnie być.ale okazał się pomyłką i go nie mam.A i zaczynają się bardzo , bardzo podobać te o pełnych kwiatach.
Maska-Marysiu Kaiser dla mnie jest cudny.Tą nową podporę kupiłam w Kuflandzie.Ciena mało widoczna.Przemaluję jak tą z biedronki na biało.I będzie jaśniej i widocznie i powinno być ładniej..Tak, tak odmiany szafirków są rożne i piękne.Jeszcze białe mi się marzą.
Olu2310 Witaj!!
a ja już myślałam,że na coś się obraziłaś ,ze mnie mijasz ?
Wiosna szybko przeszła w lato.Kwitnie dużo,ładnie ale sucho.Zazdraszczam tego deszczu
Elizabetko To Elu doskonale się rozumiemy.Ale cóż..
Ogród to nasze życie praca i pomoc w życiu na różne dni i sytuacje życiowe on dobrze na nas oddziałuje
Może mój warzywnik nie jest za piękny ale jest.
warzywnik planujemy kiedyś przenieść na nowy areał i krzewy owocowe.I zrobić sad wiekszy.. też.
Tutaj warzywnik mam pod drzewkami owocowymi.Inaczej nie można było mieć i tego i tego.
ale drzewka wyciągają z ziemi duzo pokarmu,Dlatego może moje warzywa nie zawsze są dorodne.
Ale jak dla mnie , dla nas wystarczy.Nie nastawia się na dużo.
Na pewno będzie jeszcze staw.I,,,, zobaczymy z czasem..
Trzymam kciuki za twój warzywnik
korzo_m-Dorotko Hmm co roku coś nowego odkrywamy i coś nowego chcemy . Znam to dobrze.
Szafirek pełny ma inne ale bardzo ciekawe kwiaty.
plocczanka-Lucynko O, dziękuję ci bardzo za tak miłe słowa.To balsam na moje serducho.
Kwitnie dużo,Gorąco, letnio, tylko, sucho.
Czosnki po trochę mam w 4 miejscach.?chyba wszystkie sa.
Powojniki coraz ładniejsze i bezie więcej ładnych widoków.Ale nie wiem czy wszystkie mi zakwitną.
Tak,Azalia 'Feuerwerk' to burza ognia i piękna.Myślę ,że jak wywalę ten obok niej jałowiec to dam jej jakąś koleżankę azalkę tylko z jakimś kontrastujący do niej kolorem.
.Ale na ten weekend nie zdążę jeszcze jego usunąć.Za mało czasu za dużo rożnych prac.Zielsko, rabaty plewienie, warzywnik.
Kora do obsypania,Jeszcze jedną rabatę chcę poprawić.
A to podlewanie, bo sucho.Nic nie padało.Jeszcze w kwietniu gdzieś, jak padał deszcz.
I jeszcze dużo innych rzeczy też będzie.Jak to w ogrodzie
Dziękuję.A wiesz jak ja się cieszę,że w końcu u syna ta noga- staw się zrasta z kością .Uff,Dzięki Bogu
Dziękuję i tobie życzę dobrego weekendu,
zapraszam na spacerek

Ten iglak z tyłu mam ochotę wy-ciachać.
azalia Feuerwerk- takie ognistoczerwone kwiatuszki z daleka widoczne w ogrodzie.

Ten iglak zaznaczony strzałką właśnie chcę usunąć .
I trzmielina przycięta na kulkę

I na dole floks kanadyjski

i Wilczomlecz pstry
( od kochanej Martusi-koziorożec
)

Jeszcze portreciki foloksowe

I jedyny rodek z jedna kwitnącą gałązka na pocieszenie.Śmiać się m czy płakać ?

U nie dalej sucho i grzeje.Deszczu zero.
Czosnki mam w 4 miejscach.Ale wiesz, może i trochę racji, po co wykopywać,Chociaż na te 2 rabatki dokupić kilka na jesieni i już będzie lepiej.Dzięki,
U mnie azalia kwitnie.I żółta dołącza. A clematisy to się jeszcze rozkręcą.
daysy Oj nic się nie stało.Człowiek dzisiaj dużo ma na głowie, to pomyłki rożne robi.
O bardzo ci dziękuję za ten przepis na ową zupkę cebulową na róże.Zastosuję.Dziękuję bardzo
marpa-Maryniu Dziękuję ci bardzo.Jest mi niezrniernie milo czytać te słowa.

Cleki się rozkręcają.I fajnie.Lubię je i te widoki z nui w ogrodzie.
Wczesne mam 2 atragene. A Kaiser też jakoś wcześniej kwitnie.Fajnie,że one tak rożnie kwitną.
Multi Blue miał i u mnie być.ale okazał się pomyłką i go nie mam.A i zaczynają się bardzo , bardzo podobać te o pełnych kwiatach.

Maska-Marysiu Kaiser dla mnie jest cudny.Tą nową podporę kupiłam w Kuflandzie.Ciena mało widoczna.Przemaluję jak tą z biedronki na biało.I będzie jaśniej i widocznie i powinno być ładniej..Tak, tak odmiany szafirków są rożne i piękne.Jeszcze białe mi się marzą.
Olu2310 Witaj!!
a ja już myślałam,że na coś się obraziłaś ,ze mnie mijasz ?

Wiosna szybko przeszła w lato.Kwitnie dużo,ładnie ale sucho.Zazdraszczam tego deszczu

Elizabetko To Elu doskonale się rozumiemy.Ale cóż..
Ogród to nasze życie praca i pomoc w życiu na różne dni i sytuacje życiowe on dobrze na nas oddziałuje

Może mój warzywnik nie jest za piękny ale jest.
warzywnik planujemy kiedyś przenieść na nowy areał i krzewy owocowe.I zrobić sad wiekszy.. też.
Tutaj warzywnik mam pod drzewkami owocowymi.Inaczej nie można było mieć i tego i tego.
ale drzewka wyciągają z ziemi duzo pokarmu,Dlatego może moje warzywa nie zawsze są dorodne.
Ale jak dla mnie , dla nas wystarczy.Nie nastawia się na dużo.
Na pewno będzie jeszcze staw.I,,,, zobaczymy z czasem..
Trzymam kciuki za twój warzywnik

korzo_m-Dorotko Hmm co roku coś nowego odkrywamy i coś nowego chcemy . Znam to dobrze.

Szafirek pełny ma inne ale bardzo ciekawe kwiaty.
plocczanka-Lucynko O, dziękuję ci bardzo za tak miłe słowa.To balsam na moje serducho.

Kwitnie dużo,Gorąco, letnio, tylko, sucho.
Czosnki po trochę mam w 4 miejscach.?chyba wszystkie sa.
Powojniki coraz ładniejsze i bezie więcej ładnych widoków.Ale nie wiem czy wszystkie mi zakwitną.
Tak,Azalia 'Feuerwerk' to burza ognia i piękna.Myślę ,że jak wywalę ten obok niej jałowiec to dam jej jakąś koleżankę azalkę tylko z jakimś kontrastujący do niej kolorem.
.Ale na ten weekend nie zdążę jeszcze jego usunąć.Za mało czasu za dużo rożnych prac.Zielsko, rabaty plewienie, warzywnik.
Kora do obsypania,Jeszcze jedną rabatę chcę poprawić.
A to podlewanie, bo sucho.Nic nie padało.Jeszcze w kwietniu gdzieś, jak padał deszcz.
I jeszcze dużo innych rzeczy też będzie.Jak to w ogrodzie

Dziękuję.A wiesz jak ja się cieszę,że w końcu u syna ta noga- staw się zrasta z kością .Uff,Dzięki Bogu

Dziękuję i tobie życzę dobrego weekendu,

zapraszam na spacerek

Ten iglak z tyłu mam ochotę wy-ciachać.
azalia Feuerwerk- takie ognistoczerwone kwiatuszki z daleka widoczne w ogrodzie.

Ten iglak zaznaczony strzałką właśnie chcę usunąć .
I trzmielina przycięta na kulkę

I na dole floks kanadyjski

i Wilczomlecz pstry

Jeszcze portreciki foloksowe

I jedyny rodek z jedna kwitnącą gałązka na pocieszenie.Śmiać się m czy płakać ?

-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
Śliczny ten floks kanadyjski daje ładny kontrast.
U mnie w nocy była burza a nawet 3w1 błyski i grzmoty ponad 2 godz ale najważniejsze że troszkę spłukało pył iglakowy.
U mnie w nocy była burza a nawet 3w1 błyski i grzmoty ponad 2 godz ale najważniejsze że troszkę spłukało pył iglakowy.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki