Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Post »

Mam 2 powojniki na krzyż, Twoje piękne i takie wypielęgnowane, aż miło popatrzeć. ;:138 I hosty w soczystej zieleni z różnymi konfiguracjami kolorów.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

kochani witajcie ;:196
Dziękuję za odwiedziny i wpisy. Wszystkie uważnie przeczytalam. Ogarnę w domu i coś zjem I odpisze zaraz szczegółowo.
Ale troszkę widoczkow zostawię. ;:173

Czosnki, Kaiser i nowa podpórka ciemna. za ciemna, nie widoczna.Muszę ją machnąć na biało :)

Obrazek
Obrazek
Czosnki mam chyba w 4 miejscach. Tak sobie myślałam teraz , że może jak przekwitna to wykopać je ??
I posadzić Wszystkie razem w jednym miejscu ??
Albo chociaż na jednej rabacie ??

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Naprawdę jeszcze kwitną jakieś tulipanki!? W tym momencie chciałabym mieszkać w Twojej okolicy, bo ja już trochę tęsknię za nimi ;:218 Nie zdążyłam się nacieszyć ;:185 A co jeszcze bardziej niebywałe, kwitną równo z czosnkami, tzn u mnie czosnki sa na tym samym etapie, ledwo się rozłożyły albo w ogóle się rozkładają, a tulipanów nic już nie zostało, tylko schnące badyle. Śliczny lilak!
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czosnki mnie zauroczyły w kilku watkach na pewno będzie to zakup jesienny.
Powojniki masz piękne, szkoda że u mnie im nie po drodze.
Pięknie opisujesz swoje odczucia ;:215
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie dalej nic nie padało.
W dzień słyszałam jakieś w dali odgłosy stłumionych grzmotów.Czyli gdzieś burza i deszcz chodził.
Ale u mnie miasto i okolice pławiły się w słońcu i dalej mamy sucho, susza. ;:222

Bazyla-Beatko To takie refleksje jakie człowiekowi się czasami nasuwają, napływają do głowy i z serca i z rozumu :)
No widzisz i ty znasz, to,,Tak, tak, to kochane kłopoty i trudy.Nie wyobrażam sobie życia bez ogrodu i moich roślin.
Dziękuję ci bardzo za takie miłe słowa, to taki miód na moje serducho i trudne ostatnio dni. ;:196
Tak, ten ciemny bodziszek to jest żałobny ;:173
Aguś72 witaj kochana ! Dawno nie było ciebie w moich progach .Cieszę się, że zajrzałaś.;:196
dokładnie, to nasze hobby, pasje, jakim jest ogrodnictwo, to bardzo wymagająca pasja.I pochłania duzo naszych sił, zdrowia.
Ale nas dotlenia, utrzymuje w ruchu i rożnych ćwiczeniach. Daje bezcenną dla nas satysfakcję i mnóstwo radości.Nawet jak wyplewimy zielsko.To buzia się śmieje,że u,, zrobione :D ;:7
Oj tak strasznie daleko od siebie nie mieszkamy.Może kiedyś zechcesz mnie odwiedzić ???
Maska-Marysiu Naprawdę nie ma za co.A u mnie dalej zero deszczu.Trawy na mieście widzę wysychają.
A przecież to początek maja. ;:151 Naleweczka jest pyszna.A ja też robię naleweczki rożne. ;:173
O tak,piękne to miejsce ten Dębowy i zalew i ta wszelka zwierzyna ;:97
Dziękuję i pozdrawiam również serdecznie ;:196
koziorozec-Martuś Jeszcze jest dużo do zrobienia nawet i w tym ogrodzie.A co mówić za siatką jeszcze.
Albo lepiej nic nie mówić. Po prostu czeka na lepszy czas.;:129
Oj, tak, tak,tak nasze ogrody, to lek na wszystko.Najlepszy.do oddania tylko dobrym zajmującym sie spadkobiorcom ogrodnikom ;:113
daysy Witaj!
O to miałaś się trochę noszenia z tymi nowymi powojnikami .
I bardzo, bardzo dziękuję ci za tak obszerne informacje dotyczące róż.Juz jakis obraz mam.Moje jak pisałam na jesieni dostały naturalnego obornika gołębiego.Od paru lat nie dostawały.Jeszcze zaopatrzę się w ten obornik granulowany, jak polecasz koński i je podkarmię.
A u której Basi ??apus ?? ten przepis na naturalne opryski z czosnku i cebuli.
delosperma-Marysiu Ale za to inne roślinki masz piękne.
A na 23 powojniki, to mam takie 2 , co marnie rosną, bardzo marnie,Chyba je nastraszę ;:133
Hosty często , niektóre przesadzałam, w inne miejsca, bo na żywo mi nie pasowały jedne do drugich.Nawet czasami przesuwałam-przesadzałam na 20 cm ;:7
Aguss85-Agnieszko No nie wiem czy faktycznie chciałabyś się ze mną zamienić na teren zamieszkania.Jak zimy - 25 u mnie bywaja.Jak śniegu dużo.Jak ty wiosnę zaczynasz, to ja jeszcze zimy nie mogę wygonić.A jak u ciebie jeszcze jesień długa , to u nie juz przymrozki są.ale w lecie, to i grzeje, grzeje ponad 30.To co, wschodni klimat ok ??
Ty masz tam najlepszy w Polsce.Ech,,myślę, że jak będzie czas, to może pościnam badylki po tulipanach na weekend.
A czosnki jeszcze ciut pociesza.Chyba,że ta susza ich wykończy.
Lilaki na jesieni będzie mus przesadzić, na dalszy teren.
korzo_m-Dorotko Dziękuję, dziękuję A to tak z serca i z życia popłynęło, ;:196
Czosnki są piękne.Ja dopiero ze 2 lata temu to odkryłam.Jak przekwitną zamierzam z 2 miejsc ( bo mam w 4 ) wykopać i przesadzić w te dwa,aby ich było więcej.Tak jak jest ich więcej wyglądają ładniej.
Clematisy bardzo, bardzo lubię.rosną różnie,Ale generalnie dobrze. ;:173

Obrazek
Pełny dziwaczny szafirek Blue spike
Obrazek
clematis Maidwell Hall
Obrazek
Obrazek
Obrazek
To jest taka żarówka w ogrodzie - azalia Feuerwerk ;:167
Obrazek
Obrazek
Od Azalki na lewo jest ten wielki, grubaśny iglak, który właśnie chce usunąć.
Obrazek

I mam też dzisiaj dobre wieści.Syn był u kontroli u lekarza,noga zrasta się bardzo dobrze.Ponad rok czasu. ;:179
Ma jeszcze ją oszczędzać, i tylko spacerki.
Chodzi na rehabilitacje aktualnie.Uff :heja
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu jak pięknie u Ciebie, u mnie susza niestety również :( hmm po co będziesz przekopywać czosnki, dokup nowe i będą dwie rabatki hihi ;:173 azalie kwitną, clematisy rozpoczynają koncerty nic tylko podziwiać ;:224
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Aniu pomyłka, to u Wandzi/Mimoza55 jest przepis, już podaję :

cyt. Wzięłam 100 g cebuli +kilka ząbków czosnku + 10 l wody zagotowałam 30 min ale wywar ma tylko
pulsować a nie wrzeć ,po wystudzeniu zupka gotowa . Ponoć zupka cebulowa chroni przed chorobami grzybowymi, odstrasza
mszyce i przędziorki ;:168

Zawsze mylę Basię/Apus z Wandzią/Mimoza55 :oops:
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu kwitnie Twój ogród aż miło oglądać! ;:138 Powojniki takie obsypane kwieciem :shock: Wczesne odmiany masz... U mnie dopiero jeden kwitnie a Multi Blue - wypadł.Jak nie gustuję w pełnych kwiatach tak jego lubiłam i pewnie przy najbliższej okazji kupię go znów... ;:131

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu co tam podpora, powojnik śliczny i na nim wzrok się zatrzymuje :roll: Odmiany szafirków są takie różne, ale bardzo ciekawe. Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Jak to jest...jak zaglądałam do ciebie kochana to nie otwierałaś wątku. Jak straciłam czujność , to bach ... jest
. No i mam tyle do nadrabiania. ;:224
Pięknie ci wszystko rośnie i kwitnie. Lecę czytać od początku.
Mam przerwę od prac ogrodowych bo akurat leje i jest burza. Skończyłam z rabatami, chciałam jeszcze tył wykosić a tu przymusowy odpoczynek... ;:306
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

No i niech tak zostanie Aniu....ja też mam takie chwile, że jestem bliska zaorania wszystkiego i posiania trawy...ale tylko na chwilę. :lol:
Dzięki za fotki obiecanego warzywnika. ;:196
Uwielbiam warzywniki ;:167 ...jak tylko ten okropny garaż wywalimy to też będę miała prawdziwy warzywnik. :lol:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Widzisz, a ja dopiero tego roku odkryłam czosnki i wiem, że muszę je mieć ;:306
Szafirek pełny ma ciekawe kwiaty.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

W dzisiejszej wędrówce trafiłam i do Twojego pięknego ogrodu, Aniu.
Wszystkie roślinki ślicznie Ci kwitną, a mnie szczególnie zauroczyły cudne kule czosnków (moje zjadła zgnilizna) i powojników. ;:138 ;:138 Zwłaszcza ten jasnoróżowiutki. ;:215
Azalia 'Feuerwerk' zgodnie z nazwą jest prawdziwym fajerwerkiem ogrodowym! ;:63 ;:63

Cieszę się, że u synka idzie ku dobremu. ;:167

Dobrego weekendu i wielu nowych kwitnień, Aniu. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

maniolek-Mariuszu Dziękuję za te pozytywne miłe dla serca słowa.Aż mi sie buzia uśmiecha
U nie dalej sucho i grzeje.Deszczu zero.
Czosnki mam w 4 miejscach.Ale wiesz, może i trochę racji, po co wykopywać,Chociaż na te 2 rabatki dokupić kilka na jesieni i już będzie lepiej.Dzięki,
U mnie azalia kwitnie.I żółta dołącza. A clematisy to się jeszcze rozkręcą.
daysy Oj nic się nie stało.Człowiek dzisiaj dużo ma na głowie, to pomyłki rożne robi.
O bardzo ci dziękuję za ten przepis na ową zupkę cebulową na róże.Zastosuję.Dziękuję bardzo
marpa-Maryniu Dziękuję ci bardzo.Jest mi niezrniernie milo czytać te słowa. ;:196
Cleki się rozkręcają.I fajnie.Lubię je i te widoki z nui w ogrodzie.
Wczesne mam 2 atragene. A Kaiser też jakoś wcześniej kwitnie.Fajnie,że one tak rożnie kwitną.
Multi Blue miał i u mnie być.ale okazał się pomyłką i go nie mam.A i zaczynają się bardzo , bardzo podobać te o pełnych kwiatach. ;:108
Maska-Marysiu Kaiser dla mnie jest cudny.Tą nową podporę kupiłam w Kuflandzie.Ciena mało widoczna.Przemaluję jak tą z biedronki na biało.I będzie jaśniej i widocznie i powinno być ładniej..Tak, tak odmiany szafirków są rożne i piękne.Jeszcze białe mi się marzą.
Olu2310 Witaj!!
a ja już myślałam,że na coś się obraziłaś ,ze mnie mijasz ? ;:306
Wiosna szybko przeszła w lato.Kwitnie dużo,ładnie ale sucho.Zazdraszczam tego deszczu ;:108
Elizabetko To Elu doskonale się rozumiemy.Ale cóż..
Ogród to nasze życie praca i pomoc w życiu na różne dni i sytuacje życiowe on dobrze na nas oddziałuje ;:173
Może mój warzywnik nie jest za piękny ale jest.
warzywnik planujemy kiedyś przenieść na nowy areał i krzewy owocowe.I zrobić sad wiekszy.. też.
Tutaj warzywnik mam pod drzewkami owocowymi.Inaczej nie można było mieć i tego i tego.
ale drzewka wyciągają z ziemi duzo pokarmu,Dlatego może moje warzywa nie zawsze są dorodne.
Ale jak dla mnie , dla nas wystarczy.Nie nastawia się na dużo.
Na pewno będzie jeszcze staw.I,,,, zobaczymy z czasem..
Trzymam kciuki za twój warzywnik :uszy
korzo_m-Dorotko Hmm co roku coś nowego odkrywamy i coś nowego chcemy . Znam to dobrze. ;:173
Szafirek pełny ma inne ale bardzo ciekawe kwiaty.
plocczanka-Lucynko O, dziękuję ci bardzo za tak miłe słowa.To balsam na moje serducho. ;:196
Kwitnie dużo,Gorąco, letnio, tylko, sucho.
Czosnki po trochę mam w 4 miejscach.?chyba wszystkie sa.
Powojniki coraz ładniejsze i bezie więcej ładnych widoków.Ale nie wiem czy wszystkie mi zakwitną.
Tak,Azalia 'Feuerwerk' to burza ognia i piękna.Myślę ,że jak wywalę ten obok niej jałowiec to dam jej jakąś koleżankę azalkę tylko z jakimś kontrastujący do niej kolorem.
.Ale na ten weekend nie zdążę jeszcze jego usunąć.Za mało czasu za dużo rożnych prac.Zielsko, rabaty plewienie, warzywnik.
Kora do obsypania,Jeszcze jedną rabatę chcę poprawić.
A to podlewanie, bo sucho.Nic nie padało.Jeszcze w kwietniu gdzieś, jak padał deszcz.
I jeszcze dużo innych rzeczy też będzie.Jak to w ogrodzie :roll: ;:108
Dziękuję.A wiesz jak ja się cieszę,że w końcu u syna ta noga- staw się zrasta z kością .Uff,Dzięki Bogu ;:113
Dziękuję i tobie życzę dobrego weekendu, ;:167 ;:168

zapraszam na spacerek
Obrazek
Ten iglak z tyłu mam ochotę wy-ciachać.
azalia Feuerwerk- takie ognistoczerwone kwiatuszki z daleka widoczne w ogrodzie.;:167
Obrazek
Ten iglak zaznaczony strzałką właśnie chcę usunąć .
I trzmielina przycięta na kulkę ;:173
Obrazek

Obrazek
I na dole floks kanadyjski
Obrazek
Obrazek
i Wilczomlecz pstry :D ( od kochanej Martusi-koziorożec ;:196 )
Obrazek

Jeszcze portreciki foloksowe :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I jedyny rodek z jedna kwitnącą gałązka na pocieszenie.Śmiać się m czy płakać ? ;:173
Obrazek
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Śliczny ten floks kanadyjski daje ładny kontrast.
U mnie w nocy była burza a nawet 3w1 błyski i grzmoty ponad 2 godz ale najważniejsze że troszkę spłukało pył iglakowy.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”