Skromny ogród Joli - 2008r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

maakita pisze:Dzięki Jolu, strasznie bym chciała mieć taki namiot, ale bez tych stworzonek w środku. A jeszcze bardziej chciałbym szklarnie, ogrzewaną. Póki co o jednym i drugim muszę zapomnieć :( . A tak w ogóle to stelaż był chyba wykonywany ręcznie?
Czy na myśli miałaś te chwasty hi hi mówiąc stworzonka :?
Kto nie marzy o ogrzewanej :roll:
Co do stelaża , to tak ręcznie był wykonany i długo stał nie używany przez wujka .Ale co tam ręcznie czy nie ręcznie ale swój :wink: i wczesną wiosną mogę już coś sadzić
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu wyobraziłam sobie nornice, które pewnie dobrze się tu mają, a może się mylę?

Ręcznie... - zastanawiam się czy udałoby mi się coś takiego wykonać, już wielokrotnie o tym myślałam. Nie patrzę na tą konstrukcję i chyba jednak nie podołam. Jak myślisz Jolu? Ja jednak do prac ręcznych niecierpliwa jestem - widziałaś jak krzywo układam kamienie
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu wyobraziłam sobie nornice, które pewnie dobrze się tu mają, a może się mylę?

Ręcznie... - zastanawiam się czy udałoby mi się coś takiego wykonać, już wielokrotnie o tym myślałam. Nie patrzę na tą konstrukcję i chyba jednak nie podołam. Jak myślisz Jolu? Ja jednak do prac ręcznych niecierpliwa jestem - widziałaś jak krzywo układam kamienie :;230 Wiesz jak by ten namiot wyglądał?

Chyba dwa razy poszedł mi ten sam post gdzieś pisali co z tym zrobić, ale już nie pamiętam :roll:
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Joluś zbieraj ziemię co ci kreciki na wyrzucały i do namiotu :lol: Namiot pierwsza klasa ;:215
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

maakita pisze:Jolu wyobraziłam sobie nornice, które pewnie dobrze się tu mają, a może się mylę?

Ręcznie... - zastanawiam się czy udałoby mi się coś takiego wykonać, już wielokrotnie o tym myślałam. Nie patrzę na tą konstrukcję i chyba jednak nie podołam. Jak myślisz Jolu? Ja jednak do prac ręcznych niecierpliwa jestem - widziałaś jak krzywo układam kamienie :;230 Wiesz jak by ten namiot wyglądał?

Chyba dwa razy poszedł mi ten sam post gdzieś pisali co z tym zrobić, ale już nie pamiętam :roll:
Madziu o dziwo w namiocie nornic nie ma , ale w każdej chwili mogą przyjść :wink:

Co do kamieni to podobają mi się jak są w nieładzie , wyglądają tak naturalnie.Co do namiotu to jest takie powiedzenie dla chcącego nic trudnego . Ludzie z wszystkiego robią nawet z okien , no właśnie a może z okien zrobisz .Ludzie wymieniaja a starych się pozbywają , dla takiej obrotnej osóbki to nic trudnego popytać się :D
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzia1 pisze:Joluś zbieraj ziemię co ci kreciki na wyrzucały i do namiotu :lol: Namiot pierwsza klasa ;:215
Jadziu tak zrobię , czytałam u Ciebie że zbierasz i robisz nowe rabaty.Jadzienko Kochana dużo zdrówka życzę ;:79
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Jolu, kurcze, ale te krety u Ciebie rządzą, ufff ... zupełnie tak jak u mnie :-/
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu z tymi oknami to mi myśl podsunęłaś, moja mama ma składowisko starych okien (jak się ich już nie pozbyła)... Chyba jednak nie będę porywać się z motyką na księżyc, szczególnie, że miałam zrobić rozsadnik i zaniedbałam to, a miałam połowę materiałów. Pisałam Ci na pw, że ostatnio mam kłopoty z czasem :(

Co do nornic to na wszelki wypadek zamknij w namiocie kotka, aby dalej tak zostało. ;:163
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halina Kwak pisze:Jolu, kurcze, ale te krety u Ciebie rządzą, ufff ... zupełnie tak jak u mnie :-/
Witaj Halinko :D widze jak forumowicze się z nimi męczą i stosują różne metody odstraszania, ja przyznam się że do tej pory nic nie robiłam :? Ale jak tak dalej pójdzie to będę zmuszona działać :wink:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

maakita pisze:Jolu z tymi oknami to mi myśl podsunęłaś, moja mama ma składowisko starych okien (jak się ich już nie pozbyła)... Chyba jednak nie będę porywać się z motyką na księżyc, szczególnie, że miałam zrobić rozsadnik i zaniedbałam to, a miałam połowę materiałów. Pisałam Ci na pw, że ostatnio mam kłopoty z czasem :(

Co do nornic to na wszelki wypadek zamknij w namiocie kotka, aby dalej tak zostało. ;:163
No co Ty szkoda mi kotka :;230
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Joluś, ja je kiedyś też lekceważyłam, ale od kiedy (poprzedniej zimy) zżarły moje śliczne lilie i to w bardzo dużej ilości, i w tym roku ani jedna lilia nie zakwitła, wypowiedziałam im wojnę. Na razie na metalowych prętach dyndają przedziurawione puszki po piwie :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halina Kwak pisze:Joluś, ja je kiedyś też lekceważyłam, ale od kiedy (poprzedniej zimy) zżarły moje śliczne lilie i to w bardzo dużej ilości, i w tym roku ani jedna lilia nie zakwitła, wypowiedziałam im wojnę. Na razie na metalowych prętach dyndają przedziurawione puszki po piwie :lol:
Halinko jak zobaczę wiosną że nie ma moich ukochanych kwiatków, to rozpocznę z nmi wojnę ;:124
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Szukałam mojego postu, który napisałam wczoraj albo przedwczoraj - i nie ma! :shock:
I jestem zła! :evil: Co się mogło z nim stać?! :? Jedyne wytłumaczenie to takie, że
musiałam za szybko zamknąć komputer, gdy wiadomość jeszcze nie całkiem była
wgrana.
Ech... a tak nie lubię się powtarzać...

Jolu - fajnie, że udało Wam się uratować jeden budynek i że masz takiego zdolnego
i chętnego męża!
Pracy na pewno był ogrom, no ale teraz to już masz z górki!

A krety u mnie na działce też szaleją. :(
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wisienka pisze:Szukałam mojego postu, który napisałam wczoraj albo przedwczoraj - i nie ma! :shock:
I jestem zła! :evil: Co się mogło z nim stać?! :? Jedyne wytłumaczenie to takie, że
musiałam za szybko zamknąć komputer, gdy wiadomość jeszcze nie całkiem była
wgrana.
Ech... a tak nie lubię się powtarzać...

Jolu - fajnie, że udało Wam się uratować jeden budynek i że masz takiego zdolnego
i chętnego męża!
Pracy na pewno był ogrom, no ale teraz to już masz z górki!

A krety u mnie na działce też szaleją. :(
Kochana Wisienko dziękuję , a propo Twojego postu wszystko jest na swoim miejscu i nic nie zgineło zobacz :

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=2112
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Jolus ja tez nei umiem walczyc z kretem...
Jadzia dobrze pisze...trzeba zbierac ziemie i zanosic na rabatę :)
z uśmiechami Iza
u liski
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”