Moja nowa wymarzona działka cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja nowa wymarzona działka cz.13

Post »

mam nadzieję, że jutro mi się uda tak cudownie zmęczyć jak tobie w tamtym tygodniu :D Szykuję się już od poniedziałku, ale ciągle mi nie po drodze do ogrodu ;:224
Piękna wiosenka u ciebie, więc się rozsiadłam na wygodnych meblach i podziwiam ;:173
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,mam taką kanapkę na strychu i stołki też tylko innego kształtu takie bardziej fotelowe,ale gdybym to dała na ogród to nie miałabym gdzie tego schować na zimę,a na strych nie będę z tym chodziła,bo to by był problem,ale teraz przysiądę u ciebie w ogródku,a gdzie są materacyki ,schowane jeszcze?wiosenka się i u ciebie pojawiła ,to miło znaleźć ją w ogrodzie,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie dziewczyny kochane :wit
Ale jestem cudownie utytłana, jak wróciłam z działeczki i sie przebierałam, to ziemia nawet z pod koszulki wylatywała ;:306
Martusiu moja juka jedna ma młode, więc pomyślałam od razu o Tobie, co Ty na to :wit a podusie oczywiście jak tylko zechcesz zasiąść to wyciągnę ;:196
Małgosiu Tobie również podusię pod kuperek podaję :wit
Reniu jasne, że się załapiesz, furtka dla Was otwarta :wit
Lucynko, dziś słonko z chmurami walczyło, czasem udało mu sie wygrać a czasem się chowało, ale to co zaplanowałam dzisiaj, zrobiłam :tan
Iwciu nawet doptchać nie bardzo jest gdzie, ale będę robiła rewolucje, to może miejsce się znajdzie ;:215
Mariusz, ta wiosna to pogrywa sobie z nami, w tamtym roku o tej porze już była na całego ;:108
Tereniu teraz to chyba już i u Ciebie ładnie, mam nadzieję, że prace posuwają się do przodu ;:196
Marysiu ja nawet spróbuję sobie wolne załatwić, a mam pana chętnego, co by siedział non stop w pracy ;:oj , obyś w końcu do mnie dotarła ;:196
Chwalę się ;:333
To jest właśnie moja przystrzyżona już juka

Obrazek

Obrazek

pustynniki już ładnie widać

Obrazek

Klony sie budzą

Obrazek

Magnolia już próbuje jednym kwiatkiem zakwitnąć ;:oj

Obrazek

No i jeszcze kilka kwitnień

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i posprzątane w warzywniku i w koło namiotu ;:138 , teraz tylko kopać i siać

Obrazek

Obrazek

Na dolnej skarpie mam i aronie i bergenie

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Masz zdolne i cierpliwe łapki, żeby dochować się takich delikatesów z nasionek ;:63 Jak takie koralowe drzewo zakwitnie, to będą wycieczki się do Ciebie zjeżdżać. Super masz mebelki ogrodowe. Dobrze, że ja takich nie mam, bo jakbym przysiadła, to już chyba nie chciałoby mi się wstać ;:306 Zazdroszczę radosnego utytłania, u mnie zimno, jak na Syberii ;:222
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, nareszcie i Ty utytłana z działeczki wróciłaś! ;:63 ;:63
Prawda, że to sama radość! :tan
Kwiatuszki też już cieszą Twoje oczęta! ;:333
Widzę podstrzyżoną jukkę, ;:108 a ja swoich jeszcze nie tknęłam. ;:131 Jakoś zapomniałam o nich. ;:7 Ale nic to, nadrobię po niedzieli. ;:303
Czekam też na kwitnienie forsycji, ;:204 bo róże również jeszcze czekają na sekator. :|
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja różyczki podcięłam Lucynko, bo moja forsycja ucieta do pracy w wazonie zakwitła ;:306
Iwonko najpierw sie napalam na takie cuda, a potem mam z nimi problem, bo przechowywać nie mam za bardzo gdzie, ale o tym przypominam sobie dopiero jesienią jak chować trzeba rośliny ;:306 , a potem przychodzi wiosna i znowu kup[uję ciekawe nasionka ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,a czemu tak wysoko podcięłaś tą jukę ,czy miała brzydkie liście po zimie,piękne ma te szable,praktycznie to już wszystkie roślinki zasuwają do góry ,chyba też zmęczone tą zimą i nic nierobieniem ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko dużo pracy włożyliście, bo widać ogród przystrzyżony! nowy tunel wszystko przygotowane na sezon!
No to trzymamy kciuki za wyznaczone miejsce ! zresztą nad morzem to prawie zewsząd mam bliżej niż z Krakowa, więc coś wymyślimy najwyżej M będzie 2 dni dłużej kury karmił :;230 , a jak się wkurzy to którąś zje :;230
Czekam i życzę, żeby tak pasiasta juka zakwitła w tym roku ;:215 Miłej niedzieli Iwonko ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko przyjemne takie zmęczenie ;:333
Powiedz mi czy Bergenie masz w słońcu, czy one raczej muszą w cieniu? Jak się one u Ciebie sprawują?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko coraz ładniej u Ciebie, wiosny coraz więcej ;:108 ;:63
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Iwonko pięknie :) tak sobie patrzę, że podcięłaś liście jukom hmm ja swoim też przytnę :) nie ma to jak czerpać korzyści od innych :) ;:224
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No , narobiłaś się , ładnie juz masz ;:138 kwitnie Ci kalina Bodnanteńska , teraz ich czas , u mnie też kwitnie . No a jakie ładne przylaszczki (chyba ) śliczne :lol:
Basiu u mnie Bergenia rośnie jak chwast, tzn bez najmniejszych problemów . Zarówno w cienie jak i słońcu, b. się też rozrasta. Warto obsadzić nimi jakieś nieciekawe miejsca, to ladnie zasłonią . ja tak robie :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Dziękuję Karolinko, będę o tym pamiętać, bo miałam na myśli bergenie posadzić w pewnym miejscu, ale skoro się rozrastają mocno to muszę to przemyśleć, nie chce tam buszu. ;:oj
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolinka mi pomogła, dziękuję Karolcia, Basiu moje bergenie rosną troszkę słońce, troszkę cienia ;:108
Dziś też jestem pozytywnie zmęczona, kończyliśmy w koło namiotu robić porządek, no i w namiocie już też, a jutro do pracy, więc znowu dwa dni od działki wolne, wywiozłam dzis swoje zimujące w piwnicy rośliny do namiotu, niech sie dzieje wola nieba, mam nadzieję, że nic im nie będzie, prognozy są obiecujące, nawet w nocy przymrozków nie widzę.
Karolka dzięki za przypomnienie nazwy kaliny, uleciała mi ;:333
Mariusz ja mam zamiar zrobić jej pień, zobaczymy jak to wyjdzie ;:108
Natalko dziękuję, ale do tego to jeszcze daleka droga ;:108
Marysiu czekamy, już pewnie nie długo ;:215
Martusiu podcięłam, bo zawsze po zimie listki dolne ma nie ładne, a i dlatego też, że chcę jej pień zrobić, to daleka droga, ale może się uda ;:108
Dziś niewiele mam do pokazania, jedynie motylka na miodunce i to nie bardzo widocznego, bo słonko nie pozwoliło zrobić mu zdjęcia ładnego ;:oj , no i zielsko w koło, to na bocznej skarpie, kiedy ja się z tym uporam ;:202

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Widać Iwonko ,że po mimo pracy ze wszystkim nadążasz nawet z porządkami ogrodowymi .Fajnie mieć taki namiocik na warzywa i sporo juz kwitnie .Fajne to drzewo koralowe a wysiewów też masz sporo na parapetach .Zdróweczka i ;:3 Ci życzę bo u nas zimno po mimo ,że świeci slonko
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”