Mój ogród - eukomis cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Ogród

Post »

Witaj Grzegorzu miło mi , że wpadłejś do mojego ogrodu .Ja czekam aż mi pergola zarośnie to będę mogła wypić sobie tam kawkę i poczytać gazetkę. Waśnie doczekałam się przejścia na emeryturkę i mam dużo czasu, i jestem szczęśliwa, że mogę robć to na co mam ochotę Zapraszam Cię na kawkę. a jeżeli chodzi o tą roślinę to jest to miłek wiosenny bardzo żatko spotykana roślina taki mały rarytasek na dzien dzisiejszy można go spotkać na lubelszczyżnie Pozdrawia Halina
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Ogród

Post »

wklejam obiecane zdjęcia. Może ktoś zna nazwę tej rośline co mi zakwitła ? Obrazek Obrazekpiwonia drzewiasta
Obrazek Obrazekżurawka bursztynowa
Obrazek wajgela
Obrazek
  • Obrazek anemony
    Obrazek czosnek
    Obrazek azalia i pergola w której pije kawę.
    Obrazek żarnowiec Obrazek
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Halinko dziękuje za zaproszenie na kawkę właśnie ją piję i chodzę po Twoim ogrodzie. Jestem pod wrażeniem tej różnorodności roślin w Twoim ogrodzie , do tego wszystko wypielęgnowane i zadbane ;:1 ;:1 ;:1 .Halinko czy żarnowiec Tobie nie przemarza ? Azalia też jest na pniu?Ciekawe te kamienie na ścieżce. :D :D :D

Do miłego :D :D :D ;:100 ;:100 ;:100 .
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Halinko -- twój ogród jest piękny, włożyłaś tam dużo pomysłowości, pracy i finansów ale efekty są wspaniałe!!!!!! Takie anemonki to posadziłam na wiosnę, więc powinny zakwitnąć na jesieni. Piwonię mam białą / mały krzaczek/...na razie roślinek mi wystarczy bo nie mam gdzie ich posadzić. Ostatnio sąsiedzi mi znoszą ze swoich działek różności, a potem obserwują jak rosną :lol: Wejście na forum zaczynam od twego ogródka i patrzę co nowego wkleiłaś :D

Witaj w gronie emerytek ...zobaczysz że tego czasu tak dużo nie będzie -- dom, ogródek, komputer i czas ucieka jak by go kto gonił ;:84
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Re: Ogród

Post »

Witam Halinko.

Dobrze że pokazujesz nam swój ogród mamy co podziwiać.
Mam nadzieje że teraz już będziesz na bieżąco z nami.
eukomis pisze:wklejam obiecane zdjęcia. Może ktoś zna nazwę tej rośline co mi zakwitła ? Obrazek
Halinko, ten kwiatek to obrazki włoskie - ARUM ITALICUM
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p
Od: 5 sie 2007, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękna kolorowa wiosna u ciebie:) Zaciekawiły mnie te latarenki... my szukamy japońskiej, ale trudno jest znaleźc. Ech i zazdroszczę tej emerytury, przede mną jeszcze jakiejś 30 lat cięzkich robót;P
do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Kwiaty

Post »

Gabrysiu dzięki za pomoc .Ty chyba jesteś encyklopedją bo znasz tak dużo roslin.pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Re: Kwiaty

Post »

eukomis pisze:Gabrysiu dzięki za pomoc .Ty chyba jesteś encyklopedją bo znasz tak dużo roslin.pozdrawiam Halina
Halinko, znam te które ja mam i... jeszcze troszkę :wink:
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Latarenka

Post »

Iwcia i Patyrek Ja ją kupiła na trasie jak się jedzie z Wisły do nas, jest tam po prawej stronie duża szkółka . Właśnie w tedy byłam w ogrodach japońskich "Ibupro" w Janowicach Pod Bielskiem.Bardzo mi się podobała ta latarenka, tylko tam cena,cho,cho. Oto kilka zdjęć. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Halinko piękny ten ogród aż Ci zazdroszczę że mogłaś oczy nacieszyć przeróżnościami , czy można było coś kupić ,czy tylko mogłaś zwiedzać :?: :P
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Ogród Japoński

Post »

Bogusiu można było kupić rośliny do ogrodu japońskiego ale ceny , aż głowa boli. Te same w innych szkółkach za połowę ceny możesz kupić.
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Wierzę Halinko oni potem zdzierają ile tylko mogą ,bo ludzie jak już przyjadą to z pustymi rękami nie wyjeżdżają :P
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jestem u Ciebie z rewizytą. Gdybyś na początku nie zaznaczyła ze masz do dyspozycji 160 m kw. wśród bloków ,pomyślałbym że dysponujesz powierzchnią równą mojej. Mimo maleńkiej powierzchni , ślicznie u Ciebie. Pozdrawiam. Tadeusz.
-----------------------------------------------------------------
Zapraszam do ogrodu "Ranczo Nokły-Tadeusz48"
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p
Od: 21 sty 2008, o 08:08

Post »

Ehhhh obejrzałam wszystko i ..................... PIĘKNIE, PIĘKNIE, PIĘKNIE nic więcej nie trzeba dodawać. :D
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja już zachwycałam sie balkonem Halinki, a teraz pozwolę sobie pozachwycać się ogrodem - CUUUDO :) Mnóstwo tu wątków, ale ten jest najpiękniejszy, ogródek nie do porównania z innymi, te kolory, pomysłowość :) Naprawdę coś pięknego stworzyłaś :) Wodzisław to moje miasto rodzinne ;) Tam się urodziłam, tam mam rodzinę, ale mieszkam 100 km dalej. Nie wiem na jakim osiedlu ludzie cieszą oczy tym cudeńkiem, ale powinnaś dostać co najmniej jakiś order za wkład w upiększanie blokowisk :) ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”