Mój ogród - eukomis cz.1
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ogród
Witaj Grzegorzu miło mi , że wpadłejś do mojego ogrodu .Ja czekam aż mi pergola zarośnie to będę mogła wypić sobie tam kawkę i poczytać gazetkę. Waśnie doczekałam się przejścia na emeryturkę i mam dużo czasu, i jestem szczęśliwa, że mogę robć to na co mam ochotę Zapraszam Cię na kawkę. a jeżeli chodzi o tą roślinę to jest to miłek wiosenny bardzo żatko spotykana roślina taki mały rarytasek na dzien dzisiejszy można go spotkać na lubelszczyżnie Pozdrawia Halina
Halinko dziękuje za zaproszenie na kawkę właśnie ją piję i chodzę po Twoim ogrodzie. Jestem pod wrażeniem tej różnorodności roślin w Twoim ogrodzie , do tego wszystko wypielęgnowane i zadbane
.Halinko czy żarnowiec Tobie nie przemarza ? Azalia też jest na pniu?Ciekawe te kamienie na ścieżce.
Do miłego
.

Do miłego

Halinko -- twój ogród jest piękny, włożyłaś tam dużo pomysłowości, pracy i finansów ale efekty są wspaniałe!!!!!! Takie anemonki to posadziłam na wiosnę, więc powinny zakwitnąć na jesieni. Piwonię mam białą / mały krzaczek/...na razie roślinek mi wystarczy bo nie mam gdzie ich posadzić. Ostatnio sąsiedzi mi znoszą ze swoich działek różności, a potem obserwują jak rosną
Wejście na forum zaczynam od twego ogródka i patrzę co nowego wkleiłaś
Witaj w gronie emerytek ...zobaczysz że tego czasu tak dużo nie będzie -- dom, ogródek, komputer i czas ucieka jak by go kto gonił ;:84

Witaj w gronie emerytek ...zobaczysz że tego czasu tak dużo nie będzie -- dom, ogródek, komputer i czas ucieka jak by go kto gonił ;:84
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Re: Ogród
Witam Halinko.
Dobrze że pokazujesz nam swój ogród mamy co podziwiać.
Mam nadzieje że teraz już będziesz na bieżąco z nami.
Dobrze że pokazujesz nam swój ogród mamy co podziwiać.
Mam nadzieje że teraz już będziesz na bieżąco z nami.
Halinko, ten kwiatek to obrazki włoskie - ARUM ITALICUM
- Iwcia&Patyrek
- 500p
- Od: 5 sie 2007, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna kolorowa wiosna u ciebie:) Zaciekawiły mnie te latarenki... my szukamy japońskiej, ale trudno jest znaleźc. Ech i zazdroszczę tej emerytury, przede mną jeszcze jakiejś 30 lat cięzkich robót;P
do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
Iwcia&Patyrek zapraszają
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Re: Kwiaty
Halinko, znam te które ja mam i... jeszcze troszkęeukomis pisze:Gabrysiu dzięki za pomoc .Ty chyba jesteś encyklopedją bo znasz tak dużo roslin.pozdrawiam Halina

- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Ogród Japoński
Bogusiu można było kupić rośliny do ogrodu japońskiego ale ceny , aż głowa boli. Te same w innych szkółkach za połowę ceny możesz kupić.
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jestem u Ciebie z rewizytą. Gdybyś na początku nie zaznaczyła ze masz do dyspozycji 160 m kw. wśród bloków ,pomyślałbym że dysponujesz powierzchnią równą mojej. Mimo maleńkiej powierzchni , ślicznie u Ciebie. Pozdrawiam. Tadeusz.
-----------------------------------------------------------------
Zapraszam do ogrodu "Ranczo Nokły-Tadeusz48"
-----------------------------------------------------------------
Zapraszam do ogrodu "Ranczo Nokły-Tadeusz48"
Ja już zachwycałam sie balkonem Halinki, a teraz pozwolę sobie pozachwycać się ogrodem - CUUUDO
Mnóstwo tu wątków, ale ten jest najpiękniejszy, ogródek nie do porównania z innymi, te kolory, pomysłowość
Naprawdę coś pięknego stworzyłaś
Wodzisław to moje miasto rodzinne ;) Tam się urodziłam, tam mam rodzinę, ale mieszkam 100 km dalej. Nie wiem na jakim osiedlu ludzie cieszą oczy tym cudeńkiem, ale powinnaś dostać co najmniej jakiś order za wkład w upiększanie blokowisk
;)