Mój wiejski świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój wiejski świat

Post »

No śliczna ta ciemna ;:215 sama nie wiem jakie mam, liście tylko widzę ;:108 pomidorki już ładne i chyba kwiatki widzę?, a to takie długie i proste to jakiś skrzyp?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, pokaż ten swój kapelutek. ;:180 ;:180
Najlepiej wraz z głową. ;:7
Dobrze się domyśliłaś. ;:108 Właśnie o eszolcję pytałam. Rozwinięty kwiat bym rozpoznała, a w kształcie loda na patyku już nie. ;:185 ;:185
Też byłam dzisiaj na targu i by nie wyjść z pustymi rękoma, sprawiłam sobie Eustomę, :tan bo te wysiane nie urosły.
U Ciebie jak nie lody na patyku to jakieś śmiszne słupy. - szóste zdjęcie od końca......
Jarzmianki śliczniutkie. ;:63
A pomidorów zatrzęsienie! ;:111 ;:111
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu możesz spróbować już teraz dać maluszki do reszty kur. Kwoka nie da im krzywdy zrobić.
Wpuść towarzystwo na pół godzinki,godzinkę i w tym czasie obserwuj co się dzieje :) Jak coś będzie nie tak,to je zabierzesz.

Ja od wczoraj wypuszczam na wspólny wybieg indyczkę z 13 maluchami. I jest spokój,mimo że indycza mama to też nowy nabytek,a Twoją kwoczkę przecież reszta kurek zna.

Pomidorki super ;:215
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś piękna jarzmianka a pomidorki tfu, tfu super , bardzo żałuję że mnie padły.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu nie tylko Iwonkę zainteresowały zielone patyczki http://images77.fotosik.pl/658/c99a9b25f6348203.jpg . Piwonia wciąż mnie urzeka ;:167 Tunelikowe pomidorki szybciej będą do jedzenia nie to co moje ;:174 , chociaż niektóre już biorą się do kwitnienia papryka także kwitnie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko Mamy czas pokażą kwiatki i porównamy :D Pomidorki niektóre kwitną reszta w 90 % ma pączki ;:215 Mam jeszcze koło 10 krzaczków w gruncie na próbę ;:204 Tak to taki skrzyp :D

Lucynko może wymyślę jakieś sprytne ujęcie :wink: Ja nic nie kupiłam bo większość albo mam albo to takie pędzone, a poza tym stale jeszcze wysadzam swoje rozsady. Dzisiaj sadziłam hirtę, jeżówki i mikołajka ;:215 a jeszcze sporo stoi w doniczkach :? A tak się Eustoma świetnie zapowiadała :D Śmieszne słupy to skrzyp ;:224
Pomidorów miało być jeszcze więcej, ale natura zadbała żeby było mniej ;:306

Amelciu o jak dobrze że jesteś, moja guru od domowego ptactwa ;:196 Dobrze jutro tak zrobię jak radzisz, Małe są tak sprytne, ze zwieją jakby co a jedynie boję się zagrożenia spoza. Ten tramwaj stawiam obok woliery więc mają kontakt ;:306 Masz indyczki, ja dzisiaj na placu nie na kwitki tylko na kaczusie i silki oko zawiesiłam ;:306

Misiu pomidorki na placach są w ciągłej sprzedaży więc nie żałuj tylko kup parę sztuk i posadź. To wielka radocha zjeść pomidora jakiego nigdy nie kupisz w sklepie ;:333

Jadziu to skrzyp ale nie taki łąkowy (chyba bagienny) :D Pomidory podlewam wodą z odcedzania ziemniaków dla kur, bo w niej potas gotowy! Bardzo im to służy i rosną w oczach :roll:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Piękne pomidory ;:333 Masz podpisane? Moje znowu się pomyrdoliły :lol: A tam, ważne że rosną i są smaczne.
Jarzmianki mi nie wychodzą, to znaczy mam jedną biedę, ale ona nie kwitnie. Już drugi sezon ledwo dyszy. Może jej coś brakuje...Zabrałam ją na razie do doniczki i dam do gruntu jesienią, jak się wzmocni a ja się zastanowię co dalej z nią.
A kurczaczki śliczne. One do jedzenia będą? ;:202
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Piękne pomidorki, z moich 12 zostało 6 :roll: Ptaki obcięły czubki - widziałam. Muszę jutro dokupić flance. Dziś wypieliłam mnóstwo zielska. Mam dosyć ;:224
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu może jarzmianki lubią cięższą glebę? To ja mam propozycję, jarzmianki świetnie kiełkują tuż po dojrzeniu nasion i jak chcesz się pobawić to zbiorę nasiona i wyślę. Pomidory w dużej części mam podpisane :D
Kureczki będą niosły, a faceci... podchowamy i mam chętnego oprawcę ;:14

Justynko a to chuligany, po co to robią ;:oj Zielska to i ja mam dużo, ręce bolą :shock:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,jestem w końcu,tyle cudownych roślin kwitnie u Ciebie,u mnie pewnie też ,a ja nie mogę się na nie popatrzyć ,śliczne jarzmianki są u Ciebie,ja trochę dokupiłam w tym roku ,ciekawa jestem jakie będą ,piwonie też pięknie u Ciebie kwitną,a pomidorki świetnie już wyglądają i będą jak zwykle pyszniutkie ,dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Fotosik coś szwankuje, więc tylko napiszę Marysiu dobry wieczór. dopiero teraz zauważyłam, że zamknęłaś wątek, a że wchodzę zawsze na stronę z postami w których pisałam i sprawdzam nowe posty, nic mi się nie wyświetlało. A tu już 15 stron :shock:
Jestem w ciągłym niedoczasie, wybacz.
Pozdrawiam a w wolnej chwili obejrzę zdjęcia.
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Jarzmianka już Ci kwitnie. ;:oj Moja w powijakach. A ten las pomidorów. :shock:
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I ja chwalę jarzmianki, tym bardziej że żadnej nie mam :;230 . Pomidorki ;:215 , moje jakoś nie ruszyły jeszcze, a siedzą już 3 tydzień, może potrzebują więcej czasu na klimatyzację.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

W tuneliku warzywka rosną.Tam zawsze sa lepsze i lepiej rosną :D
Ładne jarzmianki.Moje w tym roku( mam dwie) tez wreszcie podrosły.I różowa pierwszy raz zakwitnie :D
Ta pierwsza piwonia, cudna.Co to za odmiana ???
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ja miałam sporo pomidorków więc nie wszystkie do tunelu weszły, nazbierałam znowu skrzynek drewnianych i obsadziłem je pomidorkami, no tyle ziemi a mi mało, w skrzynkach sadzić muszę ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”