Słoneczne rabaty 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty 3

Post »

Cześć Sabinko! Uśmiałam się z tych bananów, cała rodzina na bananach od 2 dni, a Ty... zapomniałaś :D A co do mączki rogowej, nie masz wrażenia, że ta seria mniej waniejet? Wnioski wyciągnięte głównie przez obserwacje psów, choć M. też tak stwierdził ;:306 Hiacynty też mam tylko 3 wypasione, o dziwo w najgorszym możliwym miejscu (pod jałowcem), w dodatku wsadzone z doniczki i już 2 sezon niczym nie nawożone ;:24 Taki klucz bocianów - coś pięknego ;:138
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sabinko będę podglądać u Ciebie Winchester Cathedral, bo to przepiękna róża ale ponoć też i kapryśna. Mam nadzieję, ze obalisz to stwierdzenie. ;:131
Twoją wiosnę niezmiennie uwielbiam. ;:215 A te sasankowe kociaki są rozczulające.
Powiedz mężowi, że nie tylko Ty ale i całe forum czeka na te metalowe podpory na pięć metrów. ;:oj A potem przyślij go do mnie. ;:306
;:196
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

I do mnie
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Dziewczyny.. i ty Tulapku :D , wpadam tylko na moment, bo biszkopty siedzą w piekarniku i muszę klapnąć na tyłek, bo nogi nie wytrzymują ;:223
Pogoda mnie dobija, pięknie i słonecznie, a ja co, szybki obchód i do domu od samego rana..
Tulap, ja po prostu uwielbiam twoje komentarze ;:306 A wiesz, że nie raz mam podobnie. Próbuję wszystko pochwalić, napisać wypytać i dopiero jak przeczytam swoje wypociny to okazuje się, że po pierwsze epopeja, po drugie wygląda jakbym była mega ciekawska o wszystko.. Zwykle kończy się na zredagowaniu tego i owego i wysłaniu okrojonej wersji ;:306
Milena, ty się nie śmiej, jak zobaczyłam te banany to poczułam jak mi się robi gorąco.. tyle zbierania i zapomnieć ;:223 Co do mączki, miałam resztkę z ubiegłego roku i w porównaniu faktycznie była inna. Nie dość, że drobniejsza i bardziej.. hmn.. aromatyczna ;:306 to jeszcze z partii niemieckich Lidlów. Tym razem wszystko było opisane po angielsku ;:108
Aneczka, Ewcia, póki co mam stal i clematisy w doniczkach ;:306 ooo, jeszcze dobre chęci. Podpora ma być długości całej rabaty pod murem. Tak żeby cztery słupki były wbite na całej długości, a do nich będą przymocowane stalowe linki.. jakoś na śrubkach żeby można było naprężyć.. Tyle wiem. Podobno ta podpora to taki królik doświadczalny, bo jak się sprawdzi to podobne ma powstać przy winogronach. Mam nadzieję że nie będę musiała czekać na to wieczność ;:224
Aneczka, mówisz, że winchester marudna?? W tamtym roku posadziłam jej siostrę Mary Rose i też tak o niej mówiono. U mnie się jednak sprawdziła. Kwitła aż do samych przymrozków. Może i WC zdobędzie się na wysiłek i nie sprawi mi zawodu. No nic, będziemy obserwować i zobaczymy..

Kwitnie nektaryna :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Sabina, jakie cudowne ;:oj ;:167
Chyba już przejadły mi się zdjęcia krokusowe, bo nie mogę odlepić oczu od monitora przy tych ;:138
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinka zdjęcia nektaryny ;:oj Cudny róż pudrowy mniam:)
Nowe róże w donicach? Hmm angieleczki źródła nie znam ;:185 Winchester kapryśna? Rośnie u mnie i ma się dobrze ;:333
Fajnie,że Twoja córa lubi bratki,moja w ogóle nie interesuje się ogrodnictwem...ale do czasu,ja kiedyś uciekałam jak moja babcia zabierała mnie na działkę ;:306
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Sabinko, Louis Odier już cała w listkach? ;:oj Spieszy się ta panna. Lada moment i znajdziesz pierwsze pączki kwiatowe :)
Róże w donicach kupiłaś u siebie, czy przyszły ze szkółki? Będę pilnie podglądać Twoją Winchester Cathedral. Zamówiłam ją w zeszłym roku, ale zamiast niej przysłali mi Pilgrima :evil: I potem napisali, że już nie mają WC. Zamiast niego wzięłam William & Catherine. Czy dobrze zrobiłam - to się okaże w tym sezonie. W zeszłym zakwitła kilkoma kwiatkami. Dobrze przezimowała, ale pędy ma słabiutkie, cienkie :?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Sabinko. Mój brat ma ten weekend imprezę z okazji 18 urodzin i tak sobie myślę czy ten tort to na tą okazję może ;:306 ?? :wink: Jak tam Twoje wypieki, pochwal się zdjęciami później. Kwiaty nektaryny przepiękne ;:138 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Sabinko, te bociusie tak krzyczą z przepracowania ... tyle pożytecznego noszenia a tylko żaby będą do posilenia, jeśli nie zdążą czmychnąć w czeluści wodne. ;:306 :;230
Oaza zaczyna się rozluźniać a sieweczki już się cieszą na podróż i zmianę otoczenia, chyba nie pokłóciły się z sąsiadami. ;:oj
Bratki rozkoszne a sasaneczki urocze tak samo jak hiacynty, nektaryna w róż wystrojona, może w końcu zaowocuje. ;:215
Oj będzie się działo, gdy podpory M wyszykuje i będziesz tam swoje ślicznoty upychać nawet kolanami. ;:112
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witam,
Może już słyszeliście.. wczoraj przez Podkarpacie przeszły fale burz z gradem. Niestety jak zawsze miałam szczęście do takich anomalii pogodowych tak wczoraj zaledwie 15 minutowy opad praktycznie zrujnował moją wiosnę. A tak było ciepło. Od rana słoneczko, dzieci w krótkich rękawkach.. musiało się posypać ;:222
Zamiast opowiadać co i jak pokażę wam zdjęcia.. chociaż zdjęcia i tak nie oddadzą ogromu zniszczeń
Na posty odpowiem wieczorkiem ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

no dobra.. kto tu równał ziemię i łapał poziomy ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nie wybierałam tych największych, kilka podniesionych z ziemi. Siostra wysyłała mi zdjęcia o wiele większych okazów :shock:
Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Hej. Przyszłam jak tylko przeczytałam Twój post o zniszczeniach. Sabinko u mnie padało dopiero po 20 przez kilkanaście minut. Grad nie był taki wielki jak u Ciebie ;:oj . Faktycznie rośliny ucierpiały :( . Miejmy nadzieję, że jakoś się z tego wygramolą . Ehh no szkoda :( .
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Szkoda roślinek :cry:
Ale na pewno się pozbierają ;:108
A głównie chciałem napisać,że po raz któryś pomyliłem Lavender Ice z Burgundy Iceberg :;230
Tak to jest,jak przy Burgundy tylko Ice piszą i się człowiekowi notorycznie myli ;:223
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Sabinko czytam że narzekasz na swoją glinę w ogrodzie. Wiesz, ja mam taką samą glebę. Już się do niej przyzwyczaiłam a nawet polubiłam . Fakt , że jak zaschnie to można kilofem w nią a jak namoknie to śliska i się klei do wszystkiego, ale są i plusy. Wiele roślin znakomicie rośnie w glinie ( np róże) ,dłużej trzyma wilgoć, jest zasobniejsza w składniki mineralne.
Przykro patrzeć na to co wyrządził grad. Roślinki jednak szybko się zregenerują i nic nie będzie po nich widać.
Powiedz jeszcze gdzie kupujesz róże zgodne odmianowo za 15 zł. I to w dodatku całkiem fajne odmiany.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

O mamo jakie kule ;:202 U mnie był grad jakieś dwa tygodnie temu, ale sporo mniejszy a i roślinki ledwo się z ziemi wychylały, więc zniszczeń praktycznie nie było.
No to teraz się okaże że te korony w butlach będą miały się najlepiej ;:oj
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabinko mam nadzieję, że przeszły Ci smutki z powodu gradobicia. Myślę, że większość roślinek szybko nadrobi poniesione straty. Przytulam Cię i ślę cmoka. ;:196
Znając Twoją różaną miłość, to WC na bank nie będzie w stanie u Ciebie fochów strzelać. ;:168

Annes 77 pisze: Fajnie,że Twoja córa lubi bratki,moja w ogóle nie interesuje się ogrodnictwem...ale do czasu,ja kiedyś uciekałam jak moja babcia zabierała mnie na działkę ;:306
Ha ha ha! Ja miałam tak samo. Tata nie mógł mnie po dobroci na działkę zaciągnąć. Czasem ino szantażem się udało. :oops: A teraz sama oszalałam. Staram się jednak nie ciągnąć na siłę dzieci. Jak chcą to jadą a jak nie to zazwyczaj nie. A latem gdy jest basen i lody na deser to jeżdżą całkiem chętnie. ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”