Actusowa kolekcja cz.IV

ODPOWIEDZ
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Actusowa kolekcja cz.IV

Post »

Dziekuje Meiss :D .Ja bardzo lubie zapach mojej Nelly.
Dzis bedzie kolorowo ,troche kwiatkow ,bo szaro i buro,wiec troszke kolorkow sie przyda.
Na poczatek moje rozczarowanie,Phal.Bronze Maiden zakwitl w koncu ,ale jakos mnie na kolana nie powalil przyznam szczerze.Warzke ma ladna ,sam w sobie jest nijaki jak dla mnie.....

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nowe kwitnienie Tying Shin Classic :D .Kocham tego maluszka :D

Obrazek
Obrazek

Hybrydka pokazuje pyzaka :)

Obrazek

Tolumnia slicznie rozkwitla :serce:

Obrazek
Obrazek

Cattleyki :D

Obrazek
Obrazek

Dwie nastepne szykuja sie do kwitnienia ,wiec chyba sie niezle dogadalysmy :super:

I moje ulubione ostatnio Convolutum

Obrazek
Obrazek

Moj ''Malinowy Krol" zaraz bedzie mial 3 kwiatka :klaszcze:

Obrazek

I taki prezencik od siostry pod choinke :D ,na razie mieszka w nim Paphio .Appletonianum ,ale kto wie ,moze sie to zmieni :D

Obrazek

Nastepne kwiatuszki w drodze i tuz tuz wiec do szybkiego :D
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Kasia, zaczynam się chyba uzależniać od Twoich niedzielnych prezentacji, w związku z czym muszę się szybko udać do jakiegoś specjalisty. Jak uważasz, czy hodowca storczyków na początek wystarczy? ;:306

Cattleye cudnie Ci kwitną. Widzę w wielu wątkach kwitnące, czyli że zima im sprzyja. Czekam wiosny, zagoszczą też u mnie.
Sogo Vivien już Ci kwitnie ;:215 moja też ma jeden pędzik z maleńkimi pąkami, więc może i ja wkrótce pocieszę się kwiatkami. Kasia, jak radzisz sobie z jej pędami kwiatowymi? Są takie grube i sztywne u mojej, że nie mogę ich w ogóle podpiąć. Boję się, że połamię przy kolejnym przestawianiu.
"Malinowy" jest śliczny, trzeci kwiatek i nie ostatni jak widzę.
Sabotek w sabotku (osłonce) fajnie się prezentuje, tylko czy pozostałe nie są zazdrosne?
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Kasia Tolumnia piękna ;:333 Catleye równie cudne ;:63
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
actus
1000p
1000p

Post »

Janeczko ;:196 .Cattleye sa piekne i nie zaluje ,ze sie odwazylam ,tym bardziej ,ze jak widze podoba im sie u mnie i ten zapach...... ;:167 .Sogo pedu nawet nie ruszam ,rosnie sobie "na dziko" ,juz dwa zlamalam przy kapaniu hybryd ,wiec tego nawet nie dotykam.
Wiki dziekuje ;:196

A dzis slonce ,wiec czlowiek leci po aparat ,nogi by polamal ,wiec dorzuce kilka fotek :D

Na poczatek brzydal w slonku ,tu przynajmniej widac naprawde jaki ma kolor.

Obrazek
Obrazek

Burana wciaz kwitnie ,pewnie juz niedlugo ,ale jej zapach pobija nawet Liodoro.Zawsze twierdzilam ,ze on najpiekniej pachnie ,teraz zmienilam zdanie :D

Obrazek

Hybrydka juz prawie prawie.

Obrazek

Convolutum ;:167

Obrazek

Tunja w dwoch odslonach ,ten sam storczyk ,ten sam ped ,dwa rozne kwiaty :D

Obrazek
Obrazek

Zolta hybrydka juz rozwinela kwiatuszka ,choc jeszcze sie nie wybarwila.Zazwyczaj ma bardziej intensywny kolor.

Obrazek

i moja gwiazdeczka na koniec :D

Obrazek

Wszystkim odwiedzajacym zycze spokojnych i wesolych Swiat Bozego Narodzenia ,wielu prezentow i obfitych kwitnien storczykowych :D
Awatar użytkownika
Mogra
50p
50p
Od: 18 paź 2012, o 22:37

Post »

Piękne masz storczyki ;:167 ;:167 przez oglądanie twojej kolekcji wydłuża mi się lista chciejstw ;:170
Nie mogę się doczekać mojego phal.Tunja, jest śliczny ;:167

Ja również Ci życzę spokojnych i radosnych Świąt :wit
Pozdrawiam Monika Obrazek
actus
1000p
1000p

Post »

Mogra ;:196

Witam swiatecznie :D

Prezent gwiazdkowy od Blc.Yen Corona Green Genii :D :serce: :serce: :serce:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tu z siostrzyczka :D

Obrazek

I efekt wyjazdu z synem do mojego ulubionego sklepu :;230

Obrazek
Obrazek

Zakwitla niezawodna multiflorka,mam nadzieje ,ze paczusie "donosi" lol

Obrazek

Czerwona Was pozdrawia :D

Obrazek

I Milky Way

Obrazek

Na koniec storczykowy "misz -masz"

Obrazek
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Kasiu, Ty już masz swoje białe Oncidium, a ja wciąż o nim marzę. Odkąd mam bordowe i żółte, chcę więcej... Są cudowne.

Blc.Yen Corona Green Genii - lepszego prezentu nie mogła zrobić. Fotka z kropelkami bardzo mi się podoba ;:215

Czerwona mini, to jak widzę również może być żółtą, zależy z której strony patrzysz ;:306 Fascynujący egzemplarz ;:167

Gratuluję tylu kwitnień zimą!
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p
Od: 22 wrz 2013, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Blc.Yen Corona Green Genii piękna, zielonkawy kolor na kwiatach nadaje im takiej orginalności. Pozdrów czerwoną i całą resztę :wink:
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Witaj Kasiu ! :)
Pięknie i kolorowo u Ciebie. Jest na co popatrzeć. Co do Phal.Bronze Maiden, pewnie okaże się, że właśnie ten storczyk
będzie chętnie kwitł. Mam tak z jedną z katlejek. Nie przepadam za nią, bo nie do końca otwiera kwiaty. A kwitnie chętnie
i regularnie. I jak jej nie lubić ? Dobrze, ze przynajmniej ładnie pachnie.
Dendrobium Convolutum jest dla mnie bardzo ciekawe. Lubię taką kolorystykę. jeśli długo czekałaś na otwarcie pąków,
to pewnie dłuuuugo będzie kwitło :) Gratuluję wszystkich kwitnień :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p
Od: 5 maja 2013, o 01:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ojjjjjj masz moje chciejstwo ogromne! Milky Way!!
actus
1000p
1000p

Post »

Witam weekendowo :D
gianna pisze:Kasiu, Ty już masz swoje białe Oncidium, a ja wciąż o nim marzę. Odkąd mam bordowe i żółte, chcę więcej... Są cudowne.

Blc.Yen Corona Green Genii - lepszego prezentu nie mogła zrobić. Fotka z kropelkami bardzo mi się podoba ;:215

Czerwona mini, to jak widzę również może być żółtą, zależy z której strony patrzysz ;:306 Fascynujący egzemplarz ;:167

Gratuluję tylu kwitnień zimą!
Janeczko ;:196 .Nie dziwie Ci sie ,ze chcesz nowe Oncidia zakupic,sa sliczne :D .Ja mam jeszcze Red Twinkle Fantasy,ma dwa pedziki,to jego pierwsze kwitnienie bedzie i tez na tym na pewno nie skoncze :D .Bardzo wdzieczne i latwe w uprawie kwiatuszki.
Dusia,Brendi,bardzo dziekuje w imieniu moich kwiatkow :)

Joasiu,bardzo mi milo ze zajrzalas :D .Bronze maiden teraz troszke inaczej wyglada ,zrobil sie bardziej "bezowo -brazowy",ma kilka paczkow wiec licze na wiecej kwiatkow.A Convolutum tez uwielbiam za jego kolory i piekne kwiatuszki.Zapraszam czesciej :)
Ciku,no wlasnie nie moglam sobie przypomniec komu sie tak ten "MIlky Way" podobal ;:130 .Teraz juz wiem ;:130

Zakwitla znowu moja kochana "pyza",jedna z ulubionych hybrydek ,chetnie i czesto kwitnie,uwielbiam ja.Ochrzczona kiedys "pyza" przez Tomka-Furious. :D

Obrazek
Obrazek

Sogo Vivien tez sie ladnie zagescila i tak w ogole to mam dwie i nawet sobie spra<wy nie zdawalam :oczy:

Obrazek

Multiflorka ma mnostwo paczkow i na razie ani jednego nie zasuszyla(dopukac :hyhy: )

Obrazek
Obrazek

Zolty juz ladnie wybarwiony i tylko jeden kwiatuszek ,ale jak sie ma dwie lewe i urywa pedy to tak to wyglada :mur:

Obrazek

Mini zaczynaja rozkwitac w gigantycznej filizance ,jedna co prawda zasusza paczki ,ale mam nadzieje ,ze jej przejdzie

Obrazek

I na koniec nie moglam nie pstryknac Cattleyek :serce:

Obrazek
Obrazek

Nastepna szykuje sie do kwitnienia,juz sie nie moge doczekac :D

Pozdrawiam i milego ogladania :*
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Kasia, kiedy zakupiłam pierwsze Oncidium, pamiętam jak mnie ostrzegałaś, że lawina ruszyła (no, może nie dokładnie tak, ale sens zachowałam) ;:306 Wtedy jeszcze nie wiedziałam o co chodzi, ale Ty już wiedziałaś. Dziś rozumiem ten wpis aż nadto.
Jedne Phal. w kreseczki, drugie w ciapeczki - bardzo ciekawie się robi.
Fotografii Cattleyek nigdy dość na forum ;:108
Awatar użytkownika
Mogra
50p
50p

Post »

Piękne kwiaty, te kolorki ;:167 ;:167 ;:167 ;:167
actus
1000p
1000p

Post »

Janeczko,Moniko ;:196 ;:196

A teraz czas na "chwasty" :D
Hybrydka ,na ktora bardzo czekalam i ktora mnie nie zawiodla,szkoda tylko ,ze nie pachnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cattleyka sie rozwinela :D .Co prawda nie do konca jeszcze ,ale juz jest sliczna :serce:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I wielkie zaskoczenie,Bronze Maiden rozwinal drugiego kwiatka na tym samym pedzie i zobaczcie jaka roznica O_O

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie wiem skad sie ten pokraka przyplatal lol lol lol

"Wielki Brat" patrzy lol

Obrazek

Obrazek

I miniaturki :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tyle na dzis :D
Awatar użytkownika
Mogra
50p
50p

Post »

Boskie te twoje "chwasty" ;:306 ;:306

Ciężko wybrać faworyta, wszystkie piękne ;:180 i dziwić się, że ciągle wydłuża mi się lista chciejstw i coś dokupuję ;:170
Bronze Maiden niesamowity kameleon, różnica w kształcie kwiatów niesamowita ;:oj

Pochwalę się, jutro dojadą kolejne cuda, mam nadzieję, że do piątku będą wszystkie u mnie, akurat pogoda dopisuje, oj będzie się działo ;:114
Jedynie Phal bellina niestety będzie mieć opóźnienie, ale tak myślę, że dogadam się i w poniedziałek storczyk ruszy w podróż, bo zapowiadają w końcu zimę, przymrozki, jak dobrze pójdzie to paczka dotrze tego samego dnia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”