Mój kawałek marzeń cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój kawałek marzeń cz.2

Post »

Reniu piękna jest i dokładnie taką ścianę za hortenkami sobie wyobrażam ;:167
Dziękuje Ci serdecznie za pomoc ;:196 ;:168
Aguniu posadzę ją za hortensjami nie pomiędzy bo tam nie ma miejsca a chcę, żeby to była ściana... ach już nogami przebieram ;:65 i dokładnie taka wysokość jest idealna ;:167
Jak szczęsciaro samopoczucie przed urlopem? ;:196 takie głupie pytanie... :lol:
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Właśnie obejrzałam zdjęcia Julki z występu - ;:63 śliczna dziewczyna i ta jej pasja...Jestem pod wrażeniem.
Grażynko, spartyna jest dość ekspansywna, rozchodzi się podziemnymi rozłogami, więc jeśli tak ma być to ok, ale jak chcesz zwarte kępy to raczej należy ją sadzić z ogranicznikiem (np, w donicy bez dna).
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Grażynko.....przebieram nogami aby już być za drzwiami biura i nie myśleć o tych wszystkich papierzyskach przez najbliższe 2 tygodnie....i mam tyle energii jak nigdy :tan

Hortensje i trawy ;:167 ....będzie cudnie
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Iwonko :wit
Dziękuję za radę, właśnie forumowa Tajka też proponowała mi sadzenie jej we wiadrze... i chyba tak zrobię, żeby nie zagłuszyła mi hortensji :D A czy masz ją u siebie?
Za córcię Iwonko dziękuję ;:180
Aguniu wcale się nie dziwę Twojej energii :D ;:196 i wypoczywaj ile się da... i wracaj do nas szczęśliwie ;:168
Ja Ci ogródka wirtualnie przypilnuję... :D
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Nie, spartyny nie sadziłam właśnie ze względu na ekspansywność, choć bardzo mi się podoba, preferuję zwarte kępy. Mam raczej miskanty - Zebrinus, Strictus, Graziella, Gracilissimus na razie wszystko jeszcze młode. Ale zamierzam mieć sporo wysokich traw na pewno zaproszę jeszcze Giraffe, Klaine Fontane
i Morning Light - ten moim zdanie tez ładnie by pasował do hortensji
Obrazek
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Iwonko trawka równie piękna ;:167 Dziękuję za info, na pewno znajdę inne miejsce na nią w ogrodzie...
U Ciebie trawy będą wygladały bajecznie!!!
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko właśnie obawiam się najbardziej "rozchodzenia" spartyny ;:224
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Dziewczyny, ja mam Spartyne posadzoną luźno, tak ajk pisałam trzeci sezon i naprawdę aż tak sie nie rozchodzi.............Może w późniejszych latach bywa gorzej, to może dla spokoju posadź ja we wiadrach bez dna..............
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Aguś mam nadzieję, ze jak Renia pisze tak bardzo się nie rozchodzi... zresztą chyba posadzę je faktycznie we wiaderkach bez dna!
Dziękuję Wam za rady ;:4
Dzisiaj mam zamiar szaleć w ogrodzie i trochę poprzesadzać bo pogoda do tego typu prac idealna.... :D
Kochani miłego popołudnia Wam życzę !!!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szaleństwo ogrodowe, ja mam zamiar to stosować przez pierwszy tydzień urlopu ;:oj
A ze Spartyną dla asekuracji zasadziłabym ją we wiadrze ;:333
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Aga weź mnie ;:oj to poszlaję z Tobą :heja
Spartynę właśnie tak posadzę ;:108
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wsiadaj w ;:71 i przyjeżdżaj...czekam ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Cześć Grażynko :wit Widzę że szaleństwo traw trwa. Ładne dziewczyny przedstawiają sztuki :) Pogoda się u mnie polepsza, bo ostatnio trochę chłodno było. Marzy mi się tenis... . Mimo ostatnich zdarzeń jakoś dzisiaj siła we mnie wzbiera. Szykujecie się na następny występ?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Grażynko i jak po pracowitym piątku ??? udało Ci się zrealizować ogrodowe plany??? :D
U mnie praca wre.... dziś postaram się pokazać Ci efekty wianuszkowania ;:224
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

Dzień dobry Grażynko :)
Ja także mam mieszane uczucia jeśli chodzi o Spartynę. Sadziłem ją w naprawdę dużej budowlanej kastrze bez dna a w drugim sezonie okazało się, że wrosła kłączami tak głęboko,że nie mogłem jej wyjąć :? Poza tym kłącza od spodu minęły barierę i zaczęły dominować na rabacie (podobnie jak wydmuchrzyca).Osobiście jeszcze mam Spartynę,ale co roku ją wyciągam z pojemnikiem, obcinam część kłączy i wkładam ponownie.Za dużo pracy i efekt takiej corocznie ogławianej trawy nijaki...Osobiście polecam tą trawę dla posiadaczy wieloarowych ogrodów,z np dużym stawem, przy którym ta trawa będzie mogła rosnąć tak,jak powinna.Jest tyle pięknych miskantów i turzyc,że warto poświęcić Spartynę, na rzecz trawy zdecydowanie łagodniejszej w uprawie i nie mniej efektownej.Przykłądem jest Miskant Ferner Osten,bardzo ładny,ciekawie przebarwia się na jesień...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”