Ibrakadabra i zielone pokoje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra i zielone pokoje

Post »

Hej, Amba, ponieważ pilnujesz mojego morza, możesz się przymawiać. W życiu nie przypuszczałabym, że ślimaki będą miały wzięcie ;:306.

Zmierzam ku końcowi prezentacji zielonych pokoi.
Kuchnię już pokazałam :oops:, na skutek wyraźnej podpuchy Sławka i na razie więcej nie będę.
Teraz sypialnia - jedyne zielone cieniste miejsce, zasłonięte od sąsiadów, idealne do drzemki, choć łóżko wystawiane tylko "na okoliczność" ;:7.

Obrazek

No i na koniec jadalnia latem i jesienią

Obrazek

Obrazek

Danie główne

Obrazek

i konsumenci

Obrazek

Miłego piątkowego popołudnia - Jagoda
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja bym też oczka nie przerabiała, okrągłe to każdy ma, a Twoje jest nie typowe...no i wystarczy, ze już raz robotę rąk własnych zasypałaś, tym razem zostaw, bo to prawdziwy pomnik kobiety pracującej...łopatą :wink: Ja oczka nie planuję, ale też z przyjemnością wykorzystam Twoje do kłucia eMa po oczach, jak będzie się z kolejnymi pracami ogrodniczymi ociągał...

A, reasumując, to chałupę ogrodową masz chyba większą, niż ja tę kamienno-szachulcową :) I przepiękne koszyki jesienne, podobnie jak inne detale nieroślinne :wink:
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, płycizna jest i ptaki skwapliwie z kąpieli korzystają. Chodzi mi o uatrakcyjnienie formy tego bajorka i zabezpieczenie pijących ptaków przed kotami ;:7. Sama zobacz, one tylko czekają i nie boją się wody ;:224.

Obrazek

Obrazek

Pati,witaj :wit. Oczkiem chcesz eMa kłuć :?: A złotą ramkę, jak Gajowa, masz :;230 :?:
Poprzednie oczko miało wzorcową formę nerki i było lepsze, niestety. U Ciebie przy cwałujących i pełzających Kucykach raczej niewskazane, choć moje jeszcze się nigdy nie skąpały, ale one rzadko bywają ;:219. "Ogrodowa chałupa" musi być duża, "mieszkam" w niej przecież ponad sześć miesięcy w roku ;:306.

Pozdrowienia serdeczne - Jagoda
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

No w takim urokliwym zakątku,,,----z tymi ławeczkami,,,to przyemnie kawę pić ;:108 I kociaczki jakie fajniutkie,,lubię kotki ;:167 a i piękna okazała hosty :wink:
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

A nie przemarzają nenufary zimą?Od dawna chodzi mi po głowie oczko,mąż nie chce słuchać,bo 200m od domu mamy staw,więc muszę wziąć sprawy w swoje ręce ;:131 Czy taka folia bardzo mnie zrujnuje?Spore już mam plany zakupowe i to byłby dodatkowy wydatek,czy sprostam...Ja szpadla się nie boję ;:185 Jest czas na zaplanowanie,hmmm,napaliłam się :D
Wierzę,że i ja doczekam się takiej gromadki wnucząt,pięknych wnucząt ;:303
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

-Nie mówi się ino!
-Ino jak?
-Ino tylko.
.............
Znowu pobuszowałam po twoich zielonych pokojach.
Garów zmywać nie lubię (M mówi, że lubi :shock: ), więc mam stajnię Augiasza (widziałaś :oops: ).
Łazienki ;:180 -kobieta jest siłą.
Myślę, że wysepka to dobry pomysł dla bezpieczeństwa ptaków. A może jakiś wielki kamlot w tej roli?
Lili wodnej zazdroszczę, na mojej kałuży chyba się nie zmieści. Chociaż są miniatury...
Nasze zwierzaki też piją z kałuży i niestety straszą dzikie gołębie gniazdujące na pobliskim słupie i korzystają z wodopoju.

Salon i jadalnia w moim guście. Szkoda, że się nie załapałam na tegoroczne malinówki ;:145

Będę się rozglądała z tą Myriam
Elfiki i Cypisek ;:168
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Nie przerabiać!
Kobieta naprawdę potrafi! ;:108 to pisałem ja, Jarząbek :roll:

O matko, mózg mam dzisiaj zdecydowanie przegrzany...a jak tak mam, to czasem świruję... :lol:

Zbieram się więc w sobie i piszę poważnie: bardzo piękne oczko, kształt w porządku - zwłaszcza że moje ma podobny :;230 ...no nie mogę dzisiaj na poważnie...
Widzę, że muszę wziąć przykład i swoje też trochę bardziej zabuszować ;:108
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w piątkową wieczorynkę, mam nadzieję, że dla Was też już czas na odpoczynek.
U nas zima taka w miarę, a w Stanach oczekują metrowych opadów śniegu i szykują się, jak na wojnę ;:oj. Nic mi się dziś nie chce robić i to nieróbstwo okropnie mnie zmęczyło. Konieczna okazała się gorąca kąpiel w pianie z książką i kieliszeczkiem. Kadabra wesoło spacerowała sobie brzegiem wanny.
Nawet net jakiś opieszały ;:174.

Ale już jestem i z radością stwierdzam, że Wy też jesteście ;:138.

Anabuko, miło że tak sobie spacerujesz i kawkę pijesz. A jaką lubisz :?:

Miriam, to ciekawe, popatrz, oczko płytkie, roślin (było) dużo, zimy (były) mroźne, mrozy siarczyste, woda zamarzała do dna. Teoretycznie nic nie miało prawa przeżyć :!: A tymczasem każdej wiosny rośliny radośnie startują, ślimaczki żyją, żuczki się uwijają ;:oj. Ot, siła natury ;:108. Twojemu mężowi najwyraźniej wystarcza staw. Ale oczko można zrobić tam, gdzie sobie siedzicie i odpoczywacie. Nie musi być duże, żeby cieszyło. Moje ma +- 2x3 metry, folia kosztowała bodajże 200 zł. Zapewne można było znaleźć taniej, ale ja chciałam natychmiast ;:209 . Folia jest dość gruba, basenowa. Zatem kochana, działaj, kobieta potrafi ;:306.
Czekasz na wnuki, a tymczasem masz takie cudne zwierzaczki ;:oj .

Justynko, witaj :wit
Wiesz, że to jest fragment dialogu z filmu "Daleko od szosy" ... ;:224
Z wysepką jednak coś zrobię, choć co druga osoba radzi nie ruszać. Twoje oczko jest malutkie, ale urocze, takie krasnoludkowe jeziorko, małą lilijkę trzeba by jednak przechowywać zimą w wiaderku w piwnicy z obawy, że jednak zamarznie. No właśnie, te nasze oczka są źródłem wody dla różnych zwierząt. Niech korzystają, bo skąd mają, biedne, wodę do picia wziąć ;:7.
Malinówki będą w tym roku, słowo harcerskie. Za późno się zgadałyśmy.
Za pochwałę maluchów duża buźka.

Gajowa, witam szanowną Panią Jarząbek. No właśnie, dzionek jakoś myśleniu specjalnie nie sprzyja. Nawet jolka z Wyborczej idzie mi dziś, jak krew z nosa. Wypoczywaj, po to jest weekend. A oczka będziemy wespół w zespół udoskonalać ;:215. Grunt, że dałaś się namówić ;:304.

A w ogóle fajnie, że jesteście i że mogę sobie z Wami pogawędzić o tym, co nas interesuje.
Na dobranoc: wsi spokojna, wsi wesoła...

Obrazek

;:304 Miłego - Jagoda
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Nie ma to jak ujeżdżanie barierki u babci ;:215 Ta folia trochę droga,jeżeli nie znajdę tańszej to albo przełożę plany ,albo zakopię jakąś wannę :roll: W moim poprzednim poście zapomniałam pochwalić zielonej sypialni ;:138 Mam taki fragment ogrodu,sado-warzywnika raczej,który,gdybym doprowadziła go do porządku,mógłby zyskać taki klimat ;:131 Super,po prostu tylko tam legnąć ;:oj
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Puk, puk, otwarte ? czy można w sobotni ranek na małą kawkę ? ;:218
Pozwoliłam sobie zakołatać do tych przyjaznych zwierzętom i roślinkom, drzwi, bo tak tu miło, sielsko i rodzinnie, a jednocześnie pięknie, co często trudne do pogodzenia.

Witam serdecznie, głowę mam pełną pochwał i zachwytów, ale nie powiem nic, tylko cichutko powzdycham i popodziwiam...

Zresztą wszystko to, co mi krąży po łepetynie, zostało już powiedziane przez dotychczasowych gości na wiele mądrych i ciekawych sposobów. Nie chcę się powtarzać i nie chcę by moje słowa zabrzmiały jak pusty banał, więc pozostaje tylko cichy podziw i zaduma nad faktem, że kobieta naprawdę może zdziałać wszystko...

Mam tylko jedną prośbę - przygarnij mnie do swego grona przyjaciół, bardzo proszę...
Jedynym moim argumentem przetargowym, jest pogląd, że w jedności siła, nie mówiąc już o tym, że przyjemniej ;:4
To jak będzie ? Mogę zostać ?
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jemiołuszki na jabłoni piękne :!: Kącik obiadowy też ;:215
A co Gospodyni serwuje na lipcowe obiadki :?: Czy chołodziec też się znajdzie,bo lubimy ;:108
Lilie wodne,wbrew opiniom fachmanów,dają sobie radę już w 30cm bajorkach.Aby zimowały musi być
minimum 50-60cm.
Ukłony,
Sławek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jaguś - jak te koty ciągną do wody! U mnie na tej stronie jest taka fotka pod tytułem "Zwierzęta u wodopoju" http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... u#p3177106
A dziewczynki to mamy śliczne - prawda :D
Moje co prawda nie mają tak oryginalnej urody - ale i tak uważam że są piękne :lol: :lol:
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć, jak się dzisiaj macie ? W Pruszczu pełne słońce ;:3 i nieba glazur !
Na dodatek taka siurpryza ;:138 - moja karta z zielonej stała się srebrna
!
Jest to okazja ;:136. Zapraszam.

Przybył do mnie dziś piękny i posępny Dekiel, kocur chory na cukrzycę ( jego pańcia - na narty ! ), którego będę leczyć zastrzykami insuliny. Na szczęście pacjent, jak sama nazwa wskazuje, jest cierpliwy, a klinika prywatna, więc stresów typowej służby zdrowia opisywanych przez Pat nie zazna ;:306.

Obrazek

A teraz ... jak to się drzewiej pisało ... w pierwszych słowach mojego listu ... odpowiadam:

Miriam, witam ! Ta ujeżdżalnia jest na Kaszubach, w obejściu mojej Siostry-Sister.
Jakoś jestem dziwnie pewna, Mirko, że coś wykombinujesz ;:108. Może w istocie na początek malownicze łoże wśród kwitnących drzew i brzęczących pszczół ?

Mufka, ( co Ty z tym nickiem zrobisz latem :?: Zgrzejesz się ;:218 ) przybywasz z kultowych Wilkowyj, cz też Wilkowyi ;:oj , zasługujesz na dobrą kawę. Twoje podanie o przyjęcie do Klubu "Kobieta potrafi" przyjęte ;:333. Załączniki ( ;:136 ) mogą być później. Twoje motto jest wystarczającym biletem wstępu ;:306.

Sławku, w życiu nie widziałam na żywo jemiołuszki ( jak i wielu innych ptaków, no bo gdzie ... w bloku ? ), a teraz przylatuje cała Luftwaffe. Tylko zdjęcia kiepskie, bo daleko i przez szybę ;:219.
No właśnie o to zimowanie lilii wodnych szło, bo oczko u Justynki, jak w pierścioneczku ;:173.
W jadalni na pewno możesz liczyć na różne napitki, w lipcu będzie już najlepsza na świecie naleweczka z kwiatów czarnego bzu :heja. Pichcić, zwłaszcza z lipcu nie lubię ;:185, ale kiedy Gość zacny - chołodziec wykonam ;:108.

Jesteś, Marysiu :!: O paradoksie, Twoje dziewczynki bardziej latynoskiej urody niż moje ;:218, ale śliczne bez dwóch zdań ;:215. Koty widziałam, to jeszcze jeden powód, żeby mieć oczko wodne.

Wyjrzyjcie przez okno, może u Was też jest tak pięknie ... bo u Marysi - Amby na pewno :tan.
Na razie - Jagoda
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Jagi, a cóż to jest słońce i cóż nieba lazur ;:oj ;:oj ;:oj ??? Dawno nic takiego u siebie nie widziałam. Za to takiego białego, zimnego, mokrego, zwanego popularnie śniegiem, Ty zapewne nie widziałaś :;230 Każdy ma to, co co zasłużył???
przylatuje cała Luftwaffe
Oj, te ciągoty Gdańska ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Jagi melduję , ze wyjrzałam przez okno i....u mnie dla odmiany ktoś wylał kubek mleka . Widoki jak z mrocznego filmu ;:oj
Posiedzę w Twoim słonku , bo mi go brakuje ....
Piękne pokoje pokazujesz , roślin u Ciebie dostatek , zwierzaków zatrzęsienie .
Nic tylko usiąść , podziwiać i wzdychać.
Gratuluję sreberka ;:196 Miłego weekendu życzę .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”