Witam w piątkową wieczorynkę, mam nadzieję, że dla Was też już czas na odpoczynek.
U nas zima taka w miarę, a w Stanach oczekują metrowych opadów śniegu i szykują się, jak na wojnę

. Nic mi się dziś nie chce robić i to nieróbstwo okropnie mnie zmęczyło. Konieczna okazała się gorąca kąpiel w pianie z książką i kieliszeczkiem. Kadabra wesoło spacerowała sobie brzegiem wanny.
Nawet net jakiś opieszały

.
Ale już jestem i z radością stwierdzam, że Wy też jesteście

.
Anabuko, miło że tak sobie spacerujesz i kawkę pijesz. A jaką lubisz
Miriam, to ciekawe, popatrz, oczko płytkie, roślin (było) dużo, zimy (były) mroźne, mrozy siarczyste, woda zamarzała do dna. Teoretycznie nic nie miało prawa przeżyć

A tymczasem każdej wiosny rośliny radośnie startują, ślimaczki żyją, żuczki się uwijają

. Ot, siła natury

. Twojemu mężowi najwyraźniej wystarcza staw. Ale oczko można zrobić tam, gdzie sobie siedzicie i odpoczywacie. Nie musi być duże, żeby cieszyło. Moje ma +- 2x3 metry, folia kosztowała bodajże 200 zł. Zapewne można było znaleźć taniej, ale ja chciałam natychmiast

. Folia jest dość gruba, basenowa. Zatem kochana, działaj, kobieta potrafi

.
Czekasz na wnuki, a tymczasem masz takie cudne zwierzaczki

.
Justynko, witaj
Wiesz, że to jest fragment dialogu z filmu "Daleko od szosy" ...
Z wysepką jednak coś zrobię, choć co druga osoba radzi nie ruszać. Twoje oczko jest malutkie, ale urocze, takie
krasnoludkowe jeziorko, małą lilijkę trzeba by jednak przechowywać zimą w wiaderku w piwnicy z obawy, że jednak zamarznie. No właśnie, te nasze oczka są źródłem wody dla różnych zwierząt. Niech korzystają, bo skąd mają, biedne, wodę do picia wziąć

.
Malinówki będą w tym roku, słowo harcerskie. Za późno się zgadałyśmy.
Za pochwałę maluchów duża buźka.
Gajowa, witam szanowną Panią Jarząbek. No właśnie, dzionek jakoś myśleniu specjalnie nie sprzyja. Nawet jolka z Wyborczej idzie mi dziś, jak krew z nosa. Wypoczywaj, po to jest weekend. A oczka będziemy wespół w zespół udoskonalać

. Grunt, że dałaś się namówić

.
A w ogóle fajnie, że jesteście i że mogę sobie z Wami pogawędzić o tym, co nas interesuje.
Na dobranoc: wsi spokojna, wsi wesoła...

Miłego - Jagoda