Wiejski eksperyment Pat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski eksperyment Pat

Post »

Wygląda to pięknie, żeby Wam zawsze w życiu świeciło takie słoneczko! ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Twoja cesarska korona sporo podrosła :D Moje dopiero się pokazują i nie mogę się doczekać kwitnienia. Czasami przymrozki bardzo wyginają korony, ale jeszcze nigdy ich nie uszkodziły.
Cieszę się, że już mieszkacie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Borowino, anobanano witam u siebie, a stałym gościom dziękuję za słowa otuchy i entuzjazmu.

Wczoraj dokonałam zaskakującego odkrycia, które Wy na pewno macie już za sobą: jak człowiek się narobi w domu i w ogrodzie, to już nie ma czasu na pisanie o tym :;230 Tym razem heroicznym wysiłkiem udało nam się nie zasnąć do 22, ale i tak już nie miałam sił, żeby sklecić jakąkolwiek notkę na forum :wink:

W zasadzie nie mogę się pochwalić jakimiś donośnymi dokonaniami, bo po prostu powolutku odgruzowujemy różne fragmenty naszego miejsca: mąż wapnuje spiżarnię, w tygodniu zrobi do niej regały, to w końcu będzie można wypakować rzeczy kuchenne i przestaniemy jeść z jednej miski jak 100 lat temu :D

Spiżarnia obecnie wygląda tak:
Obrazek
Na razie jest tylko wapnowana, porządnie będzie robiona po drenażu. W spiżarni stoi taka piękna, acz do połowy zeżarta przez robactwo szafa:

Obrazek,

do uratowania w całości nie jest, ale zamierzam drzwi zachować i wstawić w jakiś nowy mebel.

Mnie się miejsce na wypakowywanie czegokolwiek w domu nieodwołalnie skończyło, ale w tygodniu teść ma nam podrzucić jakąś przecudnej urody meblościankę pokomunistyczną, to będzie przynajmniej gdzie podstawowe rzeczy upchnąć.

Oprócz tego załatwiliśmy pana do zrobienia elektryki i ekipę do oczyszczalni i drenażu domu...nie dość, że wszyscy sami do nas przychodzą i oferują usługi, to jeszcze ceny takie, że we Wrocławiu bym za cenę całej tutejszej instalacji raptem kilka gniazdek elektrycznych założyła :heja

Aaaaa...i ogrodnik ze mnie jak z koziego ogona puzon...to pod 'sosną' to są małe modrzewie, ponieważ 'sosna' jest modrzewiem :;230 Mogę się tłumaczyć, że gałęzie ma wysoko, a ja mam stare okulary, ale kompromitacja i tak niezła :| zresztą same popatrzcie...z daleka trochę sosnę przypomina, nie? :D

Obrazek

Niestety modrzew chyba przegra z drenażem?nie ma możliwości, żeby go ominąć, trzeba będzie wyciąć, ale w zamian posadzimy coś szybkorosnącego ? lipę może? Wszystkie roślinki, które wczoraj pokazywałam też niestety rosną w tym pasie, ale pójdą do przesadzenia i nawet jak w tym roku im to nie posłuży na kwitnięcie, to przynajmniej ocaleją na kolejne lata.

Z dokonań wczorajszych poprzecinałam jeszcze spróchniałe konary (tak, konary, bo tak urosły) porzeczek i agrestu?.że to agrest uświadomiłam sobie po szramach na rękach, bo szłam z sekatorem jak w amoku w środek krzaków i załatwiłam chłopa z broną do przeorania warzywnika i posiałyśmy córką pomidory, paprykę i jakieś jednoroczne?no a potem zrobił się wieczór i przypomniałam sobie, ze jestem w 8 miesiącu ciąży i mam się nie przemęczać?więc dziś robimy sobie dzień shopoholika i jedziemy Do sklepu budowlanego: mąż jakieś tajemnicze rzeczy kupować, ja oglądać kafle do kuchni i pewnie przypadkowo wpadnie mi do koszyka jakaś cebulka czy drzewko :D

Miłego dnia, korzystajcie ze słonka, bo podobno ochłodzenie idzie. :wink:
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

No Pat widzę , że już pełną parą zostaliście wciągnięci w prace na swoim wiejskim poletku... Pracy przed Wami ogrom - chciało by się zrobić szybko i wszystko naraz. Wiem coś o tym ...ale jaka radość z wykonanych zadań... cieszy każda chwila spędzona w ukochanym miejscu i każdy misternie wykonany plan. Dużo siły i wiele pomyślnych rozwiązań Wam życzę ;:215

Pozdrawiam Jola.
beatann
500p
500p
Od: 18 wrz 2010, o 09:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Odwaliłas kawał roboty. ;:63 ;:63 ;:63 Ale szanuj się dziewczyno. Wszystko poczeka Twoje zdrówko najważniejsze. ;:124 ;:124 ;:124
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jak na kobietę w 8 miesiącu ciąży to nieźle. Dobrze że masz córcianą pomoc. Pat na pierwszym zdjęciu jest również super tara będzie fajną ozdobą jak ją zauważysz. Szafa - zastanów się może nie tylko drzwi t nad drzwiami jest też super może wystarczy pólki wymienić albo którąś ze ścian. Na razie zostaw bo w amoku robi się głupoty. Rośliny też traktuj ostrożnie, bo może kiedyś będziesz nam mogła zaoferować stare odmiany porzeczek agrestu itp. Najłatwiej wyciąć .
Oszczędzaj się i powolutku całe życie przed Tobą !

Owocnego dnia
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Patysiu, też jestem tego zdania, co Maska - uratować tyko drzwi z tej szafki to za mało. Zostaw ją na razie w spokoju, przyjrzysz się jej za jakiś czas i zobaczysz, że się jednak nadaje! Jest przepiękna.
A to sklepienie w spiżarni - bajka! Czy to jest poziom przyziemia, czy niżej? (a może wyżej).
Pięknie, przepięknie tam u Was :)
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Kontakt:

Post »

Pati ależ masz spizarnię :shock: wiesz że pod takim sklepieniem mozna przechowywać, jabłka i gruszki do wiosny, nie mówiąc o innych warzywach. Podobno gazy tak krążą ze utrzymuje się specyficzny mikroklimat. Trzymaj się ciepło i odpocznij dziś nieco ;:196 .
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Barabella pisze:... wpuszczała coś tam przez strzykawkę... w każdą dziurkę.... wypleniła robactwo i szafa jej służy.....
Basiu, chyba terpentynę...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Gosia 125
50p
50p
Od: 14 mar 2012, o 12:54

Post »

Witam, gratuluję pięknego domu i ogrodu. Widzę że macie dużo chęci i sił do pracy. Będę Wam kibicować i odwiedzać wątek ,
jeśli pozwolicie.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Pat, Wasz dom ma niesamowity kilmat - a ta spiżarnia :shock: Ma bardzo ciekawą bryłę, rewelacyjne pole do popisu, już widzę te półki z konfiturami, haftowaną zazdroskę na oknie.. :uszy W nowych domach trzeba się sporo nagimnastykować żeby stworzyć rustykalny, romantyczny klimat. Ty to masz w pakiecie z domem ;:215 Szafa niezwykle urokliwa, ja tez uważam, że powinnaś ją na razie zostawić. Poczytaj trochę o renowacji mebli, poradź się eskpert.ow, może da się uratować całość? Byłaby niepowtarzalną ozdobą. Dużo pracy przed Wami Pat, uważaj na siebie i nie przemęczaj się teraz. Zajmij się spokojnie planowaniem rabatek - z mojego doświadczenia podpowiem, że swoje rabatki planowałam całą zimę i gdy przyszło do realizacji, jest znacznie łatwiej ;:108 Życzę zdrówka i wytrwałości, szczerze podziwiam ;:180 Pozdrowionka!
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

MaGorzatka pisze: uratować tyko drzwi z tej szafki to za mało. Zostaw ją na razie w spokoju, przyjrzysz się jej za jakiś czas i zobaczysz, że się jednak nadaje! Jest przepiękna.
A to sklepienie w spiżarni - bajka!
Co się będę powtarzać. Pod tym co napisała Małgosia podpisuję się 'obydwami rencami'. :D Zachować - ile się da!
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Fajny dom i wiem że i ogród będzie z charakterem
życzę wytrwałości,będę tu zaglądać :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mnie się też ogromnie podoba sufit w spiżarni :D To bardzo przydatne pomieszczenie. Z szafą i wycinaniem krzewów czekaj-zawsze zdążysz wyrzucić.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Stare, grube gałęzie krzewów owocowych trzeba wyciąć bo i tak słabo rodzą, ale nie więcej niż 1/3 rocznie. Powinny wypuścić młode pędy, z których da się zrobić sadzonki zdrewniałe na wsiakij wojennyj słuczaj.
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”