Ogród działkowy w Maksie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród działkowy w Maksie

Post »

Wsadziłam do ukorzeniania Burgunda ,,Chopina ,Lincolna . Wszystko okaże sie wiosną co z tego wyrośnie . na razie wszystkie patyczki mają się dobrze . Wiosna podczas obcinania jeszcze sie coś znajdzie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Mireczko widoki krajobrazowe niezwykle malownicze. Wodospadzik wśród skał ciekawie wygląda. Widzę, że na Święta pachnące wędliny już przygotowane, jednak swoje najlepsze. Tej gromadce podopiecznych pewnie też się coś dostanie, ładne kotki a jakie oswojone, my też mamy sporą gromadkę do podkarmiania a jeszcze dochodzą inne, które zostały zostawione bez opieki, staramy się im pomóc żeby najtrudniejszy okres przetrwały. :D
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Witaj Mirko. Przeszłam cały wątek i jestem pod wrażeniem. Masz wszystko:kwiaty, owoce.Prawdziwy ogród. Witaj w klubie kociarzy!!! :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Tosiu :heja . Jest co oglądać u Ciebie. Tak po trochu oglądam. Zaraz do Ciebie wracam.

Trochę widoczków z działki - od strony północno-wschodniej po ścianie domu pnie się bluszcz

Obrazek

hortensja bukietowa

Obrazek

dzwonek brzoskwiniolistny

Obrazek

budleja

Obrazek

bez

Obrazek

malwa

Obrazek

marcinki

Obrazek

fiołki

Obrazek

róża NN

Obrazek

lilia

Obrazek

hosta Siebolda

Obrazek

Obrazek

róża NN

Obrazek

kwiat świecznicy groniastej

Obrazek

Obrazek

goździki

Obrazek

odętka wirginijska

Obrazek

piwonia

Obrazek

dalia

Obrazek

narcyzy

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Fajna taka rozczapirzona dalia . Zauwazyłam ,że dzisiaj wszystko w bieli . Czy tym chcesz przywołać to białe również za oknem :;230 Nie narzekasz na odętkę ,ale widzę ,ze masz ja posadzoną w takim miejscu ,ze chyba Ci nie przeszkadza chociażby sie rozlazła .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mirko,ale biało i czysto u ciebie :) W porównaniu z tym,co się dzieje na zewnątrz to u ciebie bajkowo i o to chodzi :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Trafiłam do Ciebie przypadkiem, z wątku Ireny, ale bardzo się cieszę :D Stworzyliście piękne miejsce na ziemi :D W dodatku uprawiasz rośliny, które i ja lubię. Rozmnażam róże z patyków :D Tylko swoim zdjęłam już osłony z butelek, a zasypałam kopcami kompostu. Róża pnąca, którą pokazywałaś, to New Dawn. Uwielbiam ją, choć śmieciucha :D Natomiast angielska wypisz-wymaluj Mary Rose :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Ależ tu biało ! No i nie od śniegu wcale ,a od kwiatów :) Co prawda moja mama zawsze się ze mnie śmiała, że ja nie chcę białych kwiatów , bo dla mnie biały to nie kolor,ale jak widzę u Ciebie, to chyba zaczyna mi się ten kolor podobać. co to za kwiatuszek na 3 fotce ??
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Alicjo, Ewo :wit . Cieszę się, że trafiłyście do mnie. Zapraszam do siebie częściej, a w rewanżu ja Was odwiedzę. Do usłyszenia Mirka

Lucynko jakoś tak mnie naszło na to białe. Co miałam to pozbierałam do kupy. Prawdę mówiąc, z tym śniegiem to zapowiada się nie wesoło, tak słyszałam. Ponieważ przyjdzie dość ostry mróz po tych ciepłych miesiącach przed śniegiem, a roślinki odkryte- bez "pierzynki".
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Piękna kolekcja białych kwiatów ;:138 Dalia biała piękna odętka też ;:63 Czy ona się mocno rozchodzi :?:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Mirko, biel w ogrodzie jest piękna... dochodzę do wniosku, że mam jej zdecydowanie zbyt mało! dopisałam sobie do kajetu świecznicę i odętkę - bardzo mi się podobają te byliny!
miłej niedzieli :)
x-d-a

Post »

Mireczko, ale mi dzisiaj zrobiłaś przyjemność :D
Ja uwielbiam białe kwiaty, a w Twoim ogrodzie masz ich wielką liczbę i różnorodność!
Ja wszędzie sadzę białe kwiaty, które wspaniale tonują zbyt jaskrawe barwy, ale mam też całą białą rabatę, gdzie rosną wyłącznie białe kwiaty :heja
Miłej niedzieli ;:7
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Aguś w tym roku sporo tych roślinek wydałam koleżanko z forum ( innego). Na dzień dzisiejszy są u mnie małe kępki. Wyobraź sobie, że tak jak je tu razem pozbierałam to dopiero widzę, że jest tego trochę. Ale kwitną w różnym terminie, w różnych miejscach i dlatego tak tej bieli nie widać.
Romciu ja nie mam z nią kłopotu. Jeśli będzie jej za dużo do przesadzam, dzielę. Właśnie po dość długim czasie na wiosnę ją rozsadzałam i sporo jej sadzonek sprezentowałam koleżankom z forum ogrodniczego.
Dala witaj dawno nie zaglądałam do Ciebie. Ale to nadrobię. Ja muszę się dobrze przyjrzeć, poczytać, a to zajmuje mi dużo czasu. W dodatku muszę się dzielić komputerem i nie wystarcza mi czasu na wszystkie odwiedziny. Cieszę się, że podobają się Tobie "białe" .

Już prawie koniec niedzieli, ale życzę miłego nowego tygodnia koleżankom. Mirka
X_Ro-a

Post »

Mirko! miła oku jest ta biel :D jestem u Ciebie na bieżąco ale jakoś na pisanie coraz mniej czasu, może po świętach będzie go więcej. :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

W tym roku przekonałam się boleśnie, że odętka lubi się wysiewać :evil: Wcześniej zawsze obcinałam kwiaty po przekwitnięciu, ale w tym roku pogoda była taka, że nie zdążyłam na czas. Więcej się nie dam.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”