Ogród działkowy w Maksie
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród działkowy w Maksie
Wsadziłam do ukorzeniania Burgunda ,,Chopina ,Lincolna . Wszystko okaże sie wiosną co z tego wyrośnie . na razie wszystkie patyczki mają się dobrze . Wiosna podczas obcinania jeszcze sie coś znajdzie
Mireczko widoki krajobrazowe niezwykle malownicze. Wodospadzik wśród skał ciekawie wygląda. Widzę, że na Święta pachnące wędliny już przygotowane, jednak swoje najlepsze. Tej gromadce podopiecznych pewnie też się coś dostanie, ładne kotki a jakie oswojone, my też mamy sporą gromadkę do podkarmiania a jeszcze dochodzą inne, które zostały zostawione bez opieki, staramy się im pomóc żeby najtrudniejszy okres przetrwały. 

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Tosiu
. Jest co oglądać u Ciebie. Tak po trochu oglądam. Zaraz do Ciebie wracam.
Trochę widoczków z działki - od strony północno-wschodniej po ścianie domu pnie się bluszcz

hortensja bukietowa

dzwonek brzoskwiniolistny

budleja

bez

malwa

marcinki

fiołki

róża NN

lilia

hosta Siebolda

róża NN

kwiat świecznicy groniastej

goździki

odętka wirginijska

piwonia

dalia

narcyzy

Trochę widoczków z działki - od strony północno-wschodniej po ścianie domu pnie się bluszcz

hortensja bukietowa

dzwonek brzoskwiniolistny

budleja

bez

malwa

marcinki

fiołki

róża NN

lilia

hosta Siebolda

róża NN

kwiat świecznicy groniastej

goździki

odętka wirginijska

piwonia

dalia

narcyzy

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Fajna taka rozczapirzona dalia . Zauwazyłam ,że dzisiaj wszystko w bieli . Czy tym chcesz przywołać to białe również za oknem
Nie narzekasz na odętkę ,ale widzę ,ze masz ja posadzoną w takim miejscu ,ze chyba Ci nie przeszkadza chociażby sie rozlazła .

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mirko,ale biało i czysto u ciebie
W porównaniu z tym,co się dzieje na zewnątrz to u ciebie bajkowo i o to chodzi 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Trafiłam do Ciebie przypadkiem, z wątku Ireny, ale bardzo się cieszę
Stworzyliście piękne miejsce na ziemi
W dodatku uprawiasz rośliny, które i ja lubię. Rozmnażam róże z patyków
Tylko swoim zdjęłam już osłony z butelek, a zasypałam kopcami kompostu. Róża pnąca, którą pokazywałaś, to New Dawn. Uwielbiam ją, choć śmieciucha
Natomiast angielska wypisz-wymaluj Mary Rose 

Ależ tu biało ! No i nie od śniegu wcale ,a od kwiatów
Co prawda moja mama zawsze się ze mnie śmiała, że ja nie chcę białych kwiatów , bo dla mnie biały to nie kolor,ale jak widzę u Ciebie, to chyba zaczyna mi się ten kolor podobać. co to za kwiatuszek na 3 fotce ??

- Mirabela
- 1000p
Alicjo, Ewo
. Cieszę się, że trafiłyście do mnie. Zapraszam do siebie częściej, a w rewanżu ja Was odwiedzę. Do usłyszenia Mirka
Lucynko jakoś tak mnie naszło na to białe. Co miałam to pozbierałam do kupy. Prawdę mówiąc, z tym śniegiem to zapowiada się nie wesoło, tak słyszałam. Ponieważ przyjdzie dość ostry mróz po tych ciepłych miesiącach przed śniegiem, a roślinki odkryte- bez "pierzynki".

Lucynko jakoś tak mnie naszło na to białe. Co miałam to pozbierałam do kupy. Prawdę mówiąc, z tym śniegiem to zapowiada się nie wesoło, tak słyszałam. Ponieważ przyjdzie dość ostry mróz po tych ciepłych miesiącach przed śniegiem, a roślinki odkryte- bez "pierzynki".
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Piękna kolekcja białych kwiatów
Dalia biała piękna odętka też
Czy ona się mocno rozchodzi 

Mirko, biel w ogrodzie jest piękna... dochodzę do wniosku, że mam jej zdecydowanie zbyt mało! dopisałam sobie do kajetu świecznicę i odętkę - bardzo mi się podobają te byliny!
miłej niedzieli
miłej niedzieli

Mireczko, ale mi dzisiaj zrobiłaś przyjemność
Ja uwielbiam białe kwiaty, a w Twoim ogrodzie masz ich wielką liczbę i różnorodność!
Ja wszędzie sadzę białe kwiaty, które wspaniale tonują zbyt jaskrawe barwy, ale mam też całą białą rabatę, gdzie rosną wyłącznie białe kwiaty
Miłej niedzieli

Ja uwielbiam białe kwiaty, a w Twoim ogrodzie masz ich wielką liczbę i różnorodność!
Ja wszędzie sadzę białe kwiaty, które wspaniale tonują zbyt jaskrawe barwy, ale mam też całą białą rabatę, gdzie rosną wyłącznie białe kwiaty

Miłej niedzieli

- Mirabela
- 1000p
Aguś w tym roku sporo tych roślinek wydałam koleżanko z forum ( innego). Na dzień dzisiejszy są u mnie małe kępki. Wyobraź sobie, że tak jak je tu razem pozbierałam to dopiero widzę, że jest tego trochę. Ale kwitną w różnym terminie, w różnych miejscach i dlatego tak tej bieli nie widać.
Romciu ja nie mam z nią kłopotu. Jeśli będzie jej za dużo do przesadzam, dzielę. Właśnie po dość długim czasie na wiosnę ją rozsadzałam i sporo jej sadzonek sprezentowałam koleżankom z forum ogrodniczego.
Dala witaj dawno nie zaglądałam do Ciebie. Ale to nadrobię. Ja muszę się dobrze przyjrzeć, poczytać, a to zajmuje mi dużo czasu. W dodatku muszę się dzielić komputerem i nie wystarcza mi czasu na wszystkie odwiedziny. Cieszę się, że podobają się Tobie "białe" .
Już prawie koniec niedzieli, ale życzę miłego nowego tygodnia koleżankom. Mirka
Romciu ja nie mam z nią kłopotu. Jeśli będzie jej za dużo do przesadzam, dzielę. Właśnie po dość długim czasie na wiosnę ją rozsadzałam i sporo jej sadzonek sprezentowałam koleżankom z forum ogrodniczego.
Dala witaj dawno nie zaglądałam do Ciebie. Ale to nadrobię. Ja muszę się dobrze przyjrzeć, poczytać, a to zajmuje mi dużo czasu. W dodatku muszę się dzielić komputerem i nie wystarcza mi czasu na wszystkie odwiedziny. Cieszę się, że podobają się Tobie "białe" .
Już prawie koniec niedzieli, ale życzę miłego nowego tygodnia koleżankom. Mirka
Mirko! miła oku jest ta biel
jestem u Ciebie na bieżąco ale jakoś na pisanie coraz mniej czasu, może po świętach będzie go więcej. 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
W tym roku przekonałam się boleśnie, że odętka lubi się wysiewać
Wcześniej zawsze obcinałam kwiaty po przekwitnięciu, ale w tym roku pogoda była taka, że nie zdążyłam na czas. Więcej się nie dam.