No Mirku dendrobium na sto procent odwdzięczy się pięknie !! Już widać że mu u Ciebie dobrze !! A ja będę niecierpliwie czekała na kwiecie No z taką cichutką nadzieją że uraczysz nas innymi fotkami swoich cudnych kwiatków !!
kambodza5, witaj. Hodowla storczyków bardzo wciąga, a storczykomania jest bardzo zaraźliwa więc się rozkręcam. Kurcze, same się do koszyka pchają, więc jak ich nie zabrać.
Lidka lmw. Podobno jest to dendrobium nobile, a one bardzo ładnie kwitną. Skoro wypuszcza nowe listki to i niedługo pokaże nam kwiatka. Co do mojej kolekcji to myślę, że jeszcze w tym roku niejednym storczykiem zaskoczę.
justysp26, -Maroka- ,nina1611,Filigranowa27 lubię zaskakiwać, uwielbiam również jak zaskakują mnie moje storczyki. Dendrobium pokazane na wcześniejszych zdjęciach, już mnie zaskoczyło. Ten odrost na jednym z liści to pędzik z kwiatami, tak więc nie kazało długo czekać mi na kwitnienie. Może to nagroda za to, że uratowałem je od zatonięcia. Bardzo jestem ciekawy jakimi kwiatami zakwitnie. Kiedyś napisałem, że to tak jak z jajkiem niespodzianką, kupujesz i nie wiesz co jest w środku. Oczywiście jak tylko rozwinie się kwiatek pokażę fotki.
justus27, rysia13, dendrobia bardzo mnie lubią, może dlatego, że uprawiam je identycznie jak moje pierwsze dendrobium. Życie w samej osłonce bardzo im służy, do tego troszeczkę cierpliwości, serca i uczuć i mamy przepis na zdrowe kwitnące dendrobium. Zapomniałem o jednym, obowiązkowo trzeba z nimi rano troszeczkę pogadać.
Pragnę dzisiaj przedstawić Wam mój nowy nabytek, oto wymarzona Miltonia. Mam ją już od dwóch dni jednak nie mogłem wykonać zdjęć ponieważ cała moja rodzinka jest chora i muszę się nimi opiekować.
Kwiatek niech będzie taką namiastką wiosny. Jak pięknie pachnie.
Mirku, za to jak miłego
Ach, wdycham do Miltoni u was bo u mnie nie dała rady Ale to przez moją niewiedzę
życzę sukcesu i dogadania się z tą odmianą - bo jest naprawdę czasem kapryśna