Czereśniak 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Czereśniak 2011

Post »

Basiu ilość clematisów powalająca... :shock: Ładne odmiany wybrałaś,masz już wybrane miejsce docelowe dla nich...?
Bo ja dla swoich dwóch mam już upatrzone miejsce ,ale po pewnych przeróbkach... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Basiu jestem w szoku tyle za jednym razem nigdy nie zamawiałam. Twoja lista clematisów jest bardzo ciekawa kilka z nich jest też i w moim ogrodzie. To będzie bajeczny widok jak one wszystkie zakwitną.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu clematisy z różnych grup, a ich wspólną cechą jest niskie bądz bardzo niskie podcinanie na wiosnę

Halinko zastanawiałam się nad ofertą tydzień i wyszło, jak wyszło :D

Grażyna nie tylko ostatniego, ale i przedostatniego :D czekam jeszcze na kilka paczek :;230 oby się nie spieszyli.

Jadzia, Krysia powojniki zostały z powrotem wstawione do pudła i przykryte na noc starą poszwą. Boję się brać ich do domu, bo tu temperatura powyżej 20 stopni, więc na pewno wyższa od tej, w której przebywały. Wychodzi na to, że jakbym nie zrobiła, to i tak idealnego wyjścia niet.

Tosia miejmy nadzieję, że Ty będziesz miała więcej szczęścia i otrzymasz powojniki w odpowiednim czasie. Prosto z pudła powędrują do ziemi :D

Majka minimalne doświadczenie z powojnikami już mam, w związku z czym nie liczę na szaleńcze kwitnienie ;:108 Oby tylko się przyjęły i pokazały po jednym kwiatku.

Nela większość powojników wyląduje przy różach. Bylinowymi podsadzę wielkokwiatowe, a reszta pod pnące, czyli pod płot, no i do parkowych i angielek. Problem w tym, że kilka róż muszę przedtem przesadzić.

Danusiu zaczęłam studiować ofertę bylinowych, potem dołożyłam kilka viticelli, a wielkokwiatowe już same wskoczyły do koszyka :D mają takie piękne nazwy :;230 a pachnące aż się prosiło dokoptować.

Dzisiaj maluszki się skuliły, czekają na słońce

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Czyli czeka Cię wielkie sadzenie i przy okazji przesadzanie. :tan
Ja też rozważam przesadzenie róż i wciąż się nie umiem zdecydować czy teraz czy jesienią, widząc te czarne pędy to chyba jutro wezmę się za kopanie i zobaczymy jak pod ziemią wygląda. ;:223
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Basiu! Imponujące zakupy,myślałam,ze już nie będziesz dokupować powojników,bo jesienią tez była spora lista :D
U ciebie na działce to już prawdziwa wiosna,tyle już masz kwitnących ;:108
U mnie jeszcze nędznie z kwiatkami :wink: jednak co południe, to południe - o wiele cieplej ;:108
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Z powodu braku czasu powiem tylko wow na zakupy :shock: i wow na krokusy :shock:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Basiu ale clematisów nabyłaś ;:224 ;:224
wiosna już u Ciebie na całego , super to i do nas przyjdzie , bo u Ciebie cieplej :D :D
:wit :wit
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu widzę , że ciężko ci było się wybrać tylko kilka powojników :;230

Ale chyba ich nie doceniasz , może będą miały więcej niż tylko po 1 kwiatku - wyglądają na ładne sadzonki :!:

No chyba, że nie chcesz zapeszyć :?: ;:224
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BAŚKAAAAAAA,ale dałaś po oczach tymi wiosennymi kwiatkami . Wrzosiec z snieżycami ślicznie sie komponuje ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O, Basiu :shock: :shock: :shock: Jestem pod wrażeniem takiej ilości clematisów :D Bedę kibicowała z zapartym tchem. Trzymam kciuki za obfite kwitnienie. One przecież mają kwitnąć na tegorocznych pędach. Będzie superowe widowisko :tan
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Basiu sądzę ze wszystkie nazwy Clematisów wykupiłaś nawet naszą
Arabelle ale będzie gdzie iść po radę w sprawie Clematisów :wink:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

No Baśka,ale poszalałaś,tyle klematisów,już nie mogę się doczekać jak pokażesz nam ich kwiaty
I ten łan krokusów ;:224 ;:224
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

Dopiero jesienią zobaczę Twoje cudowności Basiu! Zapowiadają się ciekawe miesiące spędzone w Waszych ogrodach! :tan :tan Żałuję, że dopiero teraz znalazłam to forum.
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Majeczko,lepiej późno niż wcale,ale zdajesz sobie sprawę ze to mocno uzależnia :;230
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Majka ziemia powoli odmarza, dzisiaj sprawdziłam-szpadel wchodzi lekko, ale z przesadzaniem wstrzymam się jeszcze kilka dni, niech się porządnie nawodni. Może się wypogodzi i od razu clematisy można by było wsadzić :idea:
Jak znajdziesz czas to chyba lepiej przesadzić róże teraz, jesienią dosadzisz tylko nowe nabytki :;230

Ala kupowałam krokusy i tulipany, można powiedzieć, na kilogramy :;230 więc musi choćby część kwitnąć. Teraz stuliły łebki i przeczekują deszczową pogodę.

Iwonko fajnie, że się odzywasz, wow :D mam nadzieję, że we wtorek będzie ładnie i będę mogła się pochwalić krokusami na żywo ;:108

Bożenko ciekawa jestem kwitnienia nowych powojników i niecierpliwie czekam na możliwość posadzenia. Za oknem zimno i pada deszcz.

Fabiola miałam już nie kupować clematisów wielkokwiatowych. Cóż, kiedy najpierw w oko wpadła mi Barbara-jak tu nie kupić imienniczki :;230 moja najlepsza koleżanka ma na imię Danka, więc Danucie też nie mogłam odmówić :) i te swojskie nazwy-Polonez, Mazury, Bieszczady, Mazowsze- znów nie potrafiłam się oprzeć :;230
Clematisy to kapryśniki, więc nie mogę od nich zbyt wiele wymagać na "dzień dobry" :) aby choć jeden kwiatek...

Jadzia moje wrzośce to okropne czupiradła :;230 źle przycinane. Iwona radziła mi podciąć po kwitnieniu, ale gdzieś mi umknęło :oops: Poprawię się w tym roku. Faktycznie maluchy dość dobrze z nimi wyglądają. Dokoptuję do tej ferajny jeszcze ziemowity. Tylko kiedy się je przesadza?

Ola i owszem, powojniki mają kwitnąc na nowych pędach, ale czy te pędy urosną :;230 Bylinowym muszą , bo sadzonki eleganckie, ale wielkokwiatowe już mają liście i nie bardzo wierzę, że wytrzymają tyle przeprowadzek. Liście są bardzo delikatne, takie typowo domowe :roll: Ze szklarni przywędrowały na mój balkon (5-6 stopni), za chwilę je wkopię do ziemi, a natura nie widomo jak je potraktuje.

Stasia toś mnie rozbawiła, rad na temat powojników będę udzielać za jakieś pięć lat, jak dożyję :;230
Nie rozumiem, dlaczego wykupiłam Waszą Arabellę?

Kasia będę miała w tym roku sporo nowych róż i powojników, więc chciałabym aby im pogoda sprzyjała i abym mogła zobaczyć choćby pojedyncze kwiaty :) na wielkie kwitnienie nie liczę, przecież to wszystko nowe nabytki.

Majka największa szkoda to brak internetu w Twojej letniej rezydencji, a może już się pojawiły jakieś nowe możliwości? Sprawdz ;:196 Wyjeżdżasz w okolicach Wielkanocy?

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”