Ogród kamyka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród kamyka

Post »

Kamyku, gdzie się podziewasz ;:88
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p
Od: 26 gru 2010, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jo37, malgocha1960, pati22443 - :wit u siebie w wątku, dziękuje za odwiedziny i słowa uznania.

wanda7 - miałem tyle spraw na głowie, że na Forum nie było czasu. Wszystko mi się wali, psuje, po prostu gorzej ten rok nie mógł się zacząć..., ale nie będę zanudzał, nie o to tu chodzi. :(
AniaDS pisze:Przyszła wiosna? ;:65 :D

Byłem wczoraj na spacerze po okolicy oraz obserwowałem też jak wyglądają roślinki w moim ogrodzie. Muszę przyznać, że na brzegu rzeki stoi jeszcze lód, także środkiem spływa. Natomiast w lesie, tudzież w moim ogrodzie śniegu już nie ma, ale roślinki niemrawo wychodzą spod ziemi. Jedynie wrzośce zaczynają kwitnąć, chociaż też górne ich części pomarzły. A trawnik, to wygląda fatalnie.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

u mnie tez cebulowe ładnie przezimowały i wyłażą na wierzch natomiast wrzośce marnie wyglądają ,opadły im wszystkie listki i kwiatki sterczą same badyle ale wrzosy są ładne ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Kamyku podobnie jak Tobie mnie ten rok też nie zaczął się dobrze ale nadzieja ,że teraz to może być tylko lepiej .

Widzę że wiosna też już dotarła do Twojego ogrodu krokusy wyszły z ziemi i lada dzień zakwitną.

Genia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kamyku cudownie wygląda Twoja rabata z wrzoścami, ja mam raptem 3 maluszki. Posadziłam zeszłej jesieni, jeszcze nie kwitną, mam nadzieje, że pąki nie przemarzły i pokażą sie w pełnej krasie :D
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Moje wrzośce też kiepsko wyglądają . Nie wytrzymałam i kupiłam sobie nowe krzaczki.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj, cieszę się że znalazłam Twój wątek bo przechodzę właśnie podobną drogę. W zeszłym roku zostałam właścicielem działki z dwoma domami do kapitalnego remontu. Jestem pod wrażeniem Twoich dokonań i zmian jakie wprowadziłeś. Gratuluję i jeśli pozwolisz będę śledzić dalsze poczynania.
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p

Post »

Szkoda trochę tych wrzośców, bo tak pięknie kwitną, ale dobrze że całe nie wymarzły, tylko tak do połowy. A o wrzosy to ja się w ogóle nie martwię, bo one kwitną na jesieni, więc tylko je poprzycinać muszę. :wink:

A tak w ogóle może mi podpowiecie, bo chcę przenieść z tego miejsca wrzośće na typowe wrzosowisko i nie wiem co posadzić na ich miejsce, ten mały świerk zostaje bez zmian. :?: :?: :?:

Aancyk - witam, oczywiście zezwalam na dalsze śledzenie moich poczynań. :lol:
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Kamyku u mnie wrzośce mimo że były okryte też przemarzły i nie będą kwitły , tylko 1 biały troszkę , więcej nie kupię .
Wrzosy te które kupiłam jesienią jeszcze są ładne a nie były okryte .
Genia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p

Post »

Geniu może faktycznie masz rację z tymi wrzoścami, więc może w Twoim przypadku tylko wrzosy. Ja tam będę nadal próbował i wrzosy i wrzośce, zobaczymy jak to wyjdzie. :wink:
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p

Post »

Ma ktoś może do oddania, sprzedaży następujące roślinki (muszę napisać u siebie w wątku, bo nie posiadam marolexa, więc nie mogę zrobić tego w odpowiednim dziale):
- floks skrzydlasty,
- macierzanka piaskowa,
- pierwiosnek gruziński,
- przetacznik armeński,
- bergenię grubolistną,
- bodziszek czerwony,
- chaber górski,
- dzwonek skupiony,
- mikołajek alpejski,
- przetacznik siwy,
- rozchodnik okazały,
- smagliczka skalna,
- bodziszek korzeniasty.

Proszę o kontakt :D
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Dużo roślin sprzedaje Kocica .Bylin jeszcze nie wystawiała ale w zeszłym roku kupowałam u niej floks szydlasty. Ma też ładne rozchodniki .Napisz do niej PW lub wpisz się w jej wątek ogrodowy.
Pozdrawiam , Joanna
anna63
100p
100p
Od: 23 sty 2011, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Kamyku durna jestem strasznie ;:223 (no może nie zawsze),teraz dopiero zobaczyłam ,że Kamyk absolutnie nie polny.Dzięki serdeczne ,że mnie odwiedziłeś...Ale u Ciebie to rewolucja...ogrom pracy ale efekt wspaniały.Bardzo lubię podniesione rabaty a otoczone kamieniem jeszcze bardziej ...gratuluję ,strasznie fajnie to wszystko wygląda :D
pozdrawiam Anna

Po prostu mój ogród
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Ładne kępy wrzośców :!: Piszesz jednak, że przemarzają :?: Ja ciągle nie mam ani wrzosów, ani wrzośców i słysząc o problemach z nimi, nie wiem, czy chcę mieć
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p

Post »

anna63 - witam :wit Dziękuje za słowa uznania, faktycznie ogrom pracy i jeszcze nie koniec. :wink:

JacekP - Moim zdaniem przy uprawie wrzośców wszystko zależy od tego czy zima jest mroźna, a jeśli tak, to czy przy tym jest gruba warstwa śniegu. W tym roku tylko górne części wrzośców czyli te, które nie były przykryte śniegiem przemarzły, natomiast w ubiegłym roku praktycznie w ogóle nie przemarzły. Może robię błąd i powinienem je przykrywać gałązkami świerkowymi, wtedy w ogóle nie będą przemarzać :?:
Podsumowując to i tak zachęcam do uprawy wrzosowatych, są piękne. ;:108

A co u mnie w ogrodzie? Obecnie trwają ostatnie prace przy budowie skalniaka, pozostało tylko w niektórych miejscach podosypywać ziemi. Dzisiaj u mnie jest nieprzyjemnie zimno, a przez te 3 dni też wiało, więc odczuwam tego efekty ( straszny katar ), więc na razie sobie daruję i odpocznę. ;:108

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”