W moim ogrodzie - Marysia
Tykwa
Witam
Przyznam sie że mnie dobrą chwilę nie było na stronce
ale jak widze Twoje zdjęcia Marysiu to aż cieplej sie robi w te zimne wieczory:)
Druga rzecz chyba przegapiłam sprawę z moimi tykwami
przegapiłam przymrozki dopiero niedawno je zerwałam
niektóre są miękkie może dwie lub trzy są twarde i proszę o pomoc bo chcialabym chociaż ze dwie zasuszyć tylko jak żeby się udało??? mysle o jakims przewiewnym miejscu tak jak pisałaś wczesniej ale nie wiem czy takie znajde.
Może strych? Sama nie wiem co robić.
Dziękuje i pozdrawiam
Przyznam sie że mnie dobrą chwilę nie było na stronce

Druga rzecz chyba przegapiłam sprawę z moimi tykwami

Dziękuje i pozdrawiam
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Rewelacyjne masz trawy , są nieziemskie

Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Marysiu przeszłam dziś cały twój ogrodowy wątek i nie mogę wyjść z podziwu.
Przepiękne zdjęcia szczególnie te w zbliżeniach.Kiedy ja będę robiła takie?
Ogród podoba mi się przede wszystkim dlatego,że jest bardzo kolorowy,w większości taki naturalistyczny.
Jest bardzo bogaty w nasadzenia,niektóre kwiaty widzę pierwszy raz.
Zauważyłam,że lubisz słoneczniki,ja posieję je pierwszy raz na drugi rok.
Ciekawi mnie jak robisz zdjęcia wysokim słonecznikom?
Zachwyciły mnie twoje kompozycje z traw.Cudne te rozplenice,miskanty i ostnice.
Na drugi rok planuję zrobić oczko i posadzić jakieś trawy,ale chyba będę miała mało miejsca.
Na koniec muszę jeszcze wspomnieć o przepięknych zawilcach,których łany pod drzewami zaparły dech w moich piersiach.
Ten obraz na pewno zostanie długo w mojej pamięci.
Przepiękne zdjęcia szczególnie te w zbliżeniach.Kiedy ja będę robiła takie?
Ogród podoba mi się przede wszystkim dlatego,że jest bardzo kolorowy,w większości taki naturalistyczny.
Jest bardzo bogaty w nasadzenia,niektóre kwiaty widzę pierwszy raz.
Zauważyłam,że lubisz słoneczniki,ja posieję je pierwszy raz na drugi rok.
Ciekawi mnie jak robisz zdjęcia wysokim słonecznikom?
Zachwyciły mnie twoje kompozycje z traw.Cudne te rozplenice,miskanty i ostnice.
Na drugi rok planuję zrobić oczko i posadzić jakieś trawy,ale chyba będę miała mało miejsca.
Na koniec muszę jeszcze wspomnieć o przepięknych zawilcach,których łany pod drzewami zaparły dech w moich piersiach.
Ten obraz na pewno zostanie długo w mojej pamięci.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Witaj Marysiu.
Znalazłam wreszcie chwilę czasu aby przespacerować po twoim ogrodzie. Jestem zachwycona!!! Na dodatek robisz cudne zdjęcia. Ja dopiero się uczę i takich nie potrafię.
Wracając do twojego ogrodu. Marzę o takim zakątku u siebie. Uwielbiam kwiaty, trawy, dużo koloru. Och Marysiu, chyba dziś nie usnę
Znalazłam wreszcie chwilę czasu aby przespacerować po twoim ogrodzie. Jestem zachwycona!!! Na dodatek robisz cudne zdjęcia. Ja dopiero się uczę i takich nie potrafię.
Wracając do twojego ogrodu. Marzę o takim zakątku u siebie. Uwielbiam kwiaty, trawy, dużo koloru. Och Marysiu, chyba dziś nie usnę

Witam wszystkich po dość długiej przerwie!
Tym razem będzie bez zdjęć bo ostatnio niestety w ogóle nie fotografuję ogrodu:( Zawsze, gdy mam chwilę czasu, pogoda nie jest najlepsza na fotografowanie:( Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze zrobić kilka fajnych jesiennych zdjęć w moim ogrodzie…
MiCz, stokrotka12311, Erazm, barbarka, Nalewka, goni@k, tulipanka!!! Dziękuję bardzo za miłe słowa. Będziecie zawsze miłymi Gośćmi w moim ogrodzie.
Pozdrawiam wszystkich cieplutko!!!
M.
Tym razem będzie bez zdjęć bo ostatnio niestety w ogóle nie fotografuję ogrodu:( Zawsze, gdy mam chwilę czasu, pogoda nie jest najlepsza na fotografowanie:( Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze zrobić kilka fajnych jesiennych zdjęć w moim ogrodzie…
Obawiam się, Chmaro, że te miękkie tykwy są po prostu niedojrzałe. Ja również nie zdążyłam schować wszystkich przed przymrozkami i dojrzałe tykwy mają jedynie omrożoną skórkę, którą można zdrapać a te, które zrobiły się miękkie będę musiała wyrzucić bo nie zdążyły zdrewnieć i wcześniej czy później zgniją. Jeżeli chodzi o przewiewne miejsce to ja wybrałabym strych, albo jakieś miejsce koło grzejnika. Zawsze mam z tym problem i moje tykwy są rozlokowane po całym domu:/W tamtym roku moi znajomi trzymali tykwy na kominku i wyschły im fantastycznie. Ja niestety kominkiem nie dysponuję:(chmara3 pisze:Witam
Przyznam się że mnie dobrą chwilę nie było na stronceale jak widzę Twoje zdjęcia Marysiu to aż cieplej się robi w te zimne wieczory:)
Druga rzecz chyba przegapiłam sprawę z moimi tykwamiprzegapiłam przymrozki dopiero niedawno je zerwałam
niektóre są miękkie może dwie lub trzy są twarde i proszę o pomoc bo chcialabym chociaż ze dwie zasuszyć tylko jak żeby się udało??? mysle o jakims przewiewnym miejscu tak jak pisałaś wczesniej ale nie wiem czy takie znajde.
Dziękuje i pozdrawiam
Dziękuję! Działka ma ok. 50 arów, ale sam ogród zajmuje znacznie mniej:)grigori24 pisze:Piękny ogród .Ile metrów ma Twój ogród ?
To proste: albo używam zoomu, albo delikatnie przychylam słoneczniki do siebie:PRaczek pisze: Ciekawi mnie jak robisz zdjęcia wysokim słonecznikom?
MiCz, stokrotka12311, Erazm, barbarka, Nalewka, goni@k, tulipanka!!! Dziękuję bardzo za miłe słowa. Będziecie zawsze miłymi Gośćmi w moim ogrodzie.
Pozdrawiam wszystkich cieplutko!!!
M.
Droga Marysiu, od ostatniej mojej wizyty, pokazałaś prawdziwe wspaniałości, nie będę wyszczególniał, bo sama wiesz jakie cuda masz i jak gałki oczne wariują na ich widok.
To na co szczególnie zwróciłem uwagę, to trawy, których u Ciebie jest ogrom i do tego tak pięknych i tak wspaniale się prezentujących na tle trawnika. Jestem pełen uznania dla Ciebie
... i wiedz, że Twój ogród jest niesamowicie inspirujący i pewnie w mojej głowie pod wpływem tych widoków wykluje się "myśl", którą bez dwóch zdań przeniosę na ogrodowe metry a czuję już "mrowienie"

To na co szczególnie zwróciłem uwagę, to trawy, których u Ciebie jest ogrom i do tego tak pięknych i tak wspaniale się prezentujących na tle trawnika. Jestem pełen uznania dla Ciebie

Marysiu,nie wiem co powiedzieć.........po prostu zamurowało mnie od nadmiaru pięknych zdjęć
Ogród też masz przecudny a zawilce na skarpie,tylko pomarzyć o takim widoku.Masz też kochane zwierzęta a jakie fotogeniczne ,nie można się nie uśmiechnąć patrząc na nie.Będę do Ciebie zaglądała i czekała niecierpliwie na nowe zdjęcia :P

Witaj Marysiu!
Jak miałabym taki ogród, jak Twój , też nie przesiadywałabym przed komputerem.
Mieszkasz w pięknym miejscu, otoczona takimi cudami, że można zapomnieć o całym świecie.
Ale częściej przypominaj sobie o nas, tęskniących za Twoim pięknym ogrodem.
Wstawiaj fotki, dużo fotek i nie muszą być tylko wymuskane, nie jesteśmy aż tak wymagający.
Pozdrawiam.
Jak miałabym taki ogród, jak Twój , też nie przesiadywałabym przed komputerem.
Mieszkasz w pięknym miejscu, otoczona takimi cudami, że można zapomnieć o całym świecie.
Ale częściej przypominaj sobie o nas, tęskniących za Twoim pięknym ogrodem.
Wstawiaj fotki, dużo fotek i nie muszą być tylko wymuskane, nie jesteśmy aż tak wymagający.
Pozdrawiam.
Tykwy
Witam
Tak jak pisalaś Marysiu te tykwy po prostu były niedojrzałe, obawiam się że tylko jedna zasuszy sie tak jak powinna ta największa, kilka innych też uschło ale jak je lepiej scisnąć to sie zapadają więc nic z nich nie będzie. Tak się zastanawiam czy już mysleć o wysiewie tykwy czy jeszcze za wcześnie w ubiegłym roku wysiałam w lutym w domciu na parapecie dobrze im było gorzej po przepikowaniu a moze ich sie nie powinno pikować??
Pozdrawiam
P.S. A czy takie "Jajo wielkanocne" (bardzo ciekawe) można kupić nasiona w ogrodniczym czy raczej ciężko dostać??
Tak jak pisalaś Marysiu te tykwy po prostu były niedojrzałe, obawiam się że tylko jedna zasuszy sie tak jak powinna ta największa, kilka innych też uschło ale jak je lepiej scisnąć to sie zapadają więc nic z nich nie będzie. Tak się zastanawiam czy już mysleć o wysiewie tykwy czy jeszcze za wcześnie w ubiegłym roku wysiałam w lutym w domciu na parapecie dobrze im było gorzej po przepikowaniu a moze ich sie nie powinno pikować??
Pozdrawiam
P.S. A czy takie "Jajo wielkanocne" (bardzo ciekawe) można kupić nasiona w ogrodniczym czy raczej ciężko dostać??
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Moje storczyki

Moje kaktusiki:)
- ella.stokrotka
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 5 maja 2007, o 13:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.