Gosiny ogród
- gosia07
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Gosiny ogród
Gosiu u mnie chłodno i się chmurzy a ja jutro na imprezkę w plenerze się szykuje 

- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Gosiu przybyłam do Ciebie, bo mnie urzeka Twój avatar ilekroć go widzę
Co to jest?
No i przyszłam na własną zgubę, masz tak cudne róże, że normalnie już nie wyjdę od Ciebie ...

Co to jest?

No i przyszłam na własną zgubę, masz tak cudne róże, że normalnie już nie wyjdę od Ciebie ...

- gosia22
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
Aniu, dziękuje za wszystkie piękne słowa !!! bardzo cie polubiłam hihi. Przychodź kiedy chceszAniaDS pisze:Gosiu przybyłam do Ciebie, bo mnie urzeka Twój avatar ilekroć go widzę![]()
Co to jest?![]()
![]()

Co do awataru to jest Miechunka rozdęta (Physalis alkekengi) , u nas nazywa się to "amour en cage" czyli jakby miłość w klatce. Często się ja spotyka jako ozdobę na torty. Normalnie jest pomarańczowa u mnie jest już wyschnięta i owoc jest w środku. Tak mi się ta roślinka spodobała ze co roku ja wysiewam i zostawiam bo jest ładniutka.
Pozdrawiam G
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Gosiu różyczki łał ale kuflik też śliczny, kiedyś chciałam zafundować sobie tą roślinkę na balkon ale już się wyleczyłam, nie mam już na nim miejsca miejsca 

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu, ale Ty masz te róże - przepiękne 

- gosia22
Kobietki, dzięki za odwiedziny i mile słowa.
U nas ciągle upal hurrrra, siedzę ciągle w ogrodzie i podlewam inaczej wszystko oklapa. Na następne róże muszę poczekać, jakoś nie chcą zakwitać...
zaczęliśmy zbierać fasolkę
malinę, czarna i czerwona porzeczkę, a i agrest dojrzewa. 
U nas ciągle upal hurrrra, siedzę ciągle w ogrodzie i podlewam inaczej wszystko oklapa. Na następne róże muszę poczekać, jakoś nie chcą zakwitać...
zaczęliśmy zbierać fasolkę

-
- 1000p
Gosiu a jak twoje clematisy? moje jakby lepiej widzę że nie widzę
tych jakby popalonych miejsc na nowych listkach, ale tamte obrywałam.Może potrzebne było im takie porządne słoneczko
jak teraz. Gosiu ale piękne zbiory opisujesz
co swoje to swoje, zupełnie inaczej smakują mmmmniam

-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Gosiu Callistemon zrobił na mnie piorunujące wrażenie
Piękne róże, zwłaszcza ta odmiana: Homage ? Barbara, ma bardzo ciekawy wykrój płatków
I jeszcze dołożę
, że róże na tle tego kamiennego muru, wyglądają niezwykle uroczo- przypominają zakątek różany, "żywcem" wycięty z angielskiego ogrodu 

Piękne róże, zwłaszcza ta odmiana: Homage ? Barbara, ma bardzo ciekawy wykrój płatków

I jeszcze dołożę

- kindziek
- 200p
- Od: 22 maja 2010, o 11:28
Homage ? Barbara - istne cudo. Przyznam, że pierwszy raz taką różę widzę.. 

''Ludzie są jak kwiaty, stworzeni do tego, aby się rozwijać'' - André Liége
Pozdrawiam, Kinga.
Moje kwiatuszki.
Pozdrawiam, Kinga.
Moje kwiatuszki.
- gosia22
Kasiu, niestety klematis "niebieski anioł" zdechł, nie wiem dlaczego bo wyglądał na najsilniejszego a jednak szlag by... inne się jakoś trzymają. Susza u nas jak nie wiem co ! "monte cassino" trochę przyschło ale się trzyma. Nie podlewam za dużo by nie przesadzić. Ciągle mam te plamy na liściach, obrywam je jak tylko zauważę coś podejrzanego... Mam nadzieje ze wszystkie przeżyją ! Jedno co zauważyłam te które są w donicy gorzej rosną niż te zasadzone w ziemi. Moj mąż mówi ze być może korzenie głębiej sięgają i maja więcej swobody, może coś w tym jest.
Evluk i Kindziek witam u mnie pierwszy raz !
.
Calistemon po ciężkiej zimie (-7° hihi) dochodzi pomału do siebie, od ubiegłego tygodnia wypuścił jeszcze jedna gałązkę! Obiecałam sobie ze w tym roku zabezpieczę go przed zimnem.
Ciesze się ze podoba wam się "Hommage ? Barbara" czyli chyba "Hołd Barbarze" (francuska piosenkarka ), rzeczywiście jest coraz ładniejsza i mam wrażenie ze będzie jedna z moich faworytek.
Evluk cieszy mnie ze podobają ci się róże na tle muru takiego efektu się nie spodziewałam , wszystko było sadzone spontaniczne, by zasłonić "biedę".
Zapraszam częściej do siebie! Dobrych snów Gosia
Evluk i Kindziek witam u mnie pierwszy raz !

Calistemon po ciężkiej zimie (-7° hihi) dochodzi pomału do siebie, od ubiegłego tygodnia wypuścił jeszcze jedna gałązkę! Obiecałam sobie ze w tym roku zabezpieczę go przed zimnem.
Ciesze się ze podoba wam się "Hommage ? Barbara" czyli chyba "Hołd Barbarze" (francuska piosenkarka ), rzeczywiście jest coraz ładniejsza i mam wrażenie ze będzie jedna z moich faworytek.
Evluk cieszy mnie ze podobają ci się róże na tle muru takiego efektu się nie spodziewałam , wszystko było sadzone spontaniczne, by zasłonić "biedę".
Zapraszam częściej do siebie! Dobrych snów Gosia
- kindziek
- 200p
- Od: 22 maja 2010, o 11:28
To niech dochodzi do siebie, bo bardzo zimną zimę przeszła, miejmy nadzieję, że będzie tak piękna jak przed zimą. 

''Ludzie są jak kwiaty, stworzeni do tego, aby się rozwijać'' - André Liége
Pozdrawiam, Kinga.
Moje kwiatuszki.
Pozdrawiam, Kinga.
Moje kwiatuszki.
-
- 1000p
Gosiu to szkoda ale co do podlewania to nie żałuj im wody bo one lubią wilgoć ,użyźniaj i może coś np. usyp trochę kamyków u stup ich, bo one tak lubią główki w słońcu a stopy w cieniu.Ja mam posadzone dzwonki teraz właśnie kwitną. Mam nadzieję że ten który padł to go tylko przycięłaś a nie wykopałaś .Gosiu jeszcze inf. na skrzynkę forumową ci wyślę.
- gosia22
Kasiu, klematisa tylko ścięłam ale (jeszcze)nie wyrzuciłam , myślisz ze może odbić? Chyba dopadł go uwiąd.
Zasadziłam wg instrukcji, na dol kamyki i trochę ziemi + granulki na to ziemie, korzeń przysłoniłam dachówką. Po obcięciu chciałam przesadzić do innej donicy jak myślisz?
Zasadziłam wg instrukcji, na dol kamyki i trochę ziemi + granulki na to ziemie, korzeń przysłoniłam dachówką. Po obcięciu chciałam przesadzić do innej donicy jak myślisz?
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Gosiu, dziękuję Ci za tak miłe przyjęcie
Powojnika nie wyrzucaj, one są nie do zdarcia i jeszcze kilka razy potrafią ładnie odbić

Powojnika nie wyrzucaj, one są nie do zdarcia i jeszcze kilka razy potrafią ładnie odbić