Gosiny ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Gosiny ogród

Post »

Gosiu u mnie chłodno i się chmurzy a ja jutro na imprezkę w plenerze się szykuje :(
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

:wit Ślicznie kwitną różyczki Betty B. i Barbra S., zachwycająco też pokazałaś kwiaty kuflika ;:138 Chwasty też wywożę taczkami, rosną równie szybko jak grzyby po deszczu, bo w zasadzie leje prawie codzień od pocz.maja oprócz 1 tygodnia piekielnego skwaru po 32 stopnie :wink:
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Gosiu przybyłam do Ciebie, bo mnie urzeka Twój avatar ilekroć go widzę :D
Co to jest? :oops: :)

No i przyszłam na własną zgubę, masz tak cudne róże, że normalnie już nie wyjdę od Ciebie ... ;:224
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

AniaDS pisze:Gosiu przybyłam do Ciebie, bo mnie urzeka Twój avatar ilekroć go widzę :D
Co to jest? :oops: :)

No i przyszłam na własną zgubę, masz tak cudne róże, że normalnie już nie wyjdę od Ciebie ... ;:224
Aniu, dziękuje za wszystkie piękne słowa !!! bardzo cie polubiłam hihi. Przychodź kiedy chcesz ;:180 ;:180 , cieszy mnie ze podobają ci się moje róże. W twoim wątku jest blog różany, to twoja ze tak powiem kreacja? Jejku ja tam wchodziłam nie wiem ile razy by nacieszyć oko, Aniu to dla mnie zaszczyt ze zagościłaś u mnie.

Co do awataru to jest Miechunka rozdęta (Physalis alkekengi) , u nas nazywa się to "amour en cage" czyli jakby miłość w klatce. Często się ja spotyka jako ozdobę na torty. Normalnie jest pomarańczowa u mnie jest już wyschnięta i owoc jest w środku. Tak mi się ta roślinka spodobała ze co roku ja wysiewam i zostawiam bo jest ładniutka.

Pozdrawiam G
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Gosiu różyczki łał ale kuflik też śliczny, kiedyś chciałam zafundować sobie tą roślinkę na balkon ale już się wyleczyłam, nie mam już na nim miejsca miejsca :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu, ale Ty masz te róże - przepiękne ;:138
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kobietki, dzięki za odwiedziny i mile słowa.
U nas ciągle upal hurrrra, siedzę ciągle w ogrodzie i podlewam inaczej wszystko oklapa. Na następne róże muszę poczekać, jakoś nie chcą zakwitać...
zaczęliśmy zbierać fasolkę ;:137 malinę, czarna i czerwona porzeczkę, a i agrest dojrzewa. ;:137
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Gosiu a jak twoje clematisy? moje jakby lepiej widzę że nie widzę :D tych jakby popalonych miejsc na nowych listkach, ale tamte obrywałam.Może potrzebne było im takie porządne słoneczko ;:3 jak teraz. Gosiu ale piękne zbiory opisujesz ;:137 co swoje to swoje, zupełnie inaczej smakują mmmmniam
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Gosiu Callistemon zrobił na mnie piorunujące wrażenie :shock:
Piękne róże, zwłaszcza ta odmiana: Homage ? Barbara, ma bardzo ciekawy wykrój płatków ;:108
I jeszcze dołożę :wink: , że róże na tle tego kamiennego muru, wyglądają niezwykle uroczo- przypominają zakątek różany, "żywcem" wycięty z angielskiego ogrodu 8-)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kindziek
200p
200p
Od: 22 maja 2010, o 11:28

Post »

Homage ? Barbara - istne cudo. Przyznam, że pierwszy raz taką różę widzę.. :shock:
''Ludzie są jak kwiaty, stworzeni do tego, aby się rozwijać'' - André Liége
Pozdrawiam, Kinga.
Moje kwiatuszki.
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, niestety klematis "niebieski anioł" zdechł, nie wiem dlaczego bo wyglądał na najsilniejszego a jednak szlag by... inne się jakoś trzymają. Susza u nas jak nie wiem co ! "monte cassino" trochę przyschło ale się trzyma. Nie podlewam za dużo by nie przesadzić. Ciągle mam te plamy na liściach, obrywam je jak tylko zauważę coś podejrzanego... Mam nadzieje ze wszystkie przeżyją ! Jedno co zauważyłam te które są w donicy gorzej rosną niż te zasadzone w ziemi. Moj mąż mówi ze być może korzenie głębiej sięgają i maja więcej swobody, może coś w tym jest.

Evluk i Kindziek witam u mnie pierwszy raz ! ;:180 .
Calistemon po ciężkiej zimie (-7° hihi) dochodzi pomału do siebie, od ubiegłego tygodnia wypuścił jeszcze jedna gałązkę! Obiecałam sobie ze w tym roku zabezpieczę go przed zimnem.
Ciesze się ze podoba wam się "Hommage ? Barbara" czyli chyba "Hołd Barbarze" (francuska piosenkarka ), rzeczywiście jest coraz ładniejsza i mam wrażenie ze będzie jedna z moich faworytek.
Evluk cieszy mnie ze podobają ci się róże na tle muru takiego efektu się nie spodziewałam , wszystko było sadzone spontaniczne, by zasłonić "biedę".

Zapraszam częściej do siebie! Dobrych snów Gosia
Awatar użytkownika
kindziek
200p
200p
Od: 22 maja 2010, o 11:28

Post »

To niech dochodzi do siebie, bo bardzo zimną zimę przeszła, miejmy nadzieję, że będzie tak piękna jak przed zimą. ;:108
''Ludzie są jak kwiaty, stworzeni do tego, aby się rozwijać'' - André Liége
Pozdrawiam, Kinga.
Moje kwiatuszki.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Gosiu to szkoda ale co do podlewania to nie żałuj im wody bo one lubią wilgoć ,użyźniaj i może coś np. usyp trochę kamyków u stup ich, bo one tak lubią główki w słońcu a stopy w cieniu.Ja mam posadzone dzwonki teraz właśnie kwitną. Mam nadzieję że ten który padł to go tylko przycięłaś a nie wykopałaś .Gosiu jeszcze inf. na skrzynkę forumową ci wyślę.
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, klematisa tylko ścięłam ale (jeszcze)nie wyrzuciłam , myślisz ze może odbić? Chyba dopadł go uwiąd.
Zasadziłam wg instrukcji, na dol kamyki i trochę ziemi + granulki na to ziemie, korzeń przysłoniłam dachówką. Po obcięciu chciałam przesadzić do innej donicy jak myślisz?
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Gosiu, dziękuję Ci za tak miłe przyjęcie :oops: ;:196
Powojnika nie wyrzucaj, one są nie do zdarcia i jeszcze kilka razy potrafią ładnie odbić :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”